Хммм, от съществуващите в момента диагностики, най-добра е, разбира се, тази , която аз ходих да уча в Украйна
(Ако кажа, че някоя друга е по-добра , вие ще ме хванете натясно. Ще ме питате съвсем резонно - "Ами защо не се посвети на нея тогава ? "
)
Както вече разказах, след многочислените ми посещения и тестване на всякакви (да ги наречем "алтернативни" ) диагностични прийоми, както и след похарчени забележителни парични средства, за себе си разпознах най-точната и информативната , а именно електроакопунктурната диагностика.
Наистина отдавна не съм писал по темата, но както се вижда - не е имало и интерес дълго време. (което ,макар и нескромно да звучи, доказва липсата на всякакъв комерс, в който неминуемо някой ще ме заподозре , както се сещаме
)
Щом се е появил интерес- ето, докладвам.
Групичка,колкото и да не ми се вярваше, се събра , и успяхме да отидем , да постоим и да се върнем, като си въобразим ,че сме научили нещо.( Кой какво е научил , той си знае.Тънкости в този метод има достатъчно.)
Тази диагностика има няколко нива , както казах. Всяко следващо дава по-детайлна и по-прецизна информация за да се състави една що-годе пълна карта на здравето. Но и това първото, дето изучихме, е достатъчно информативно. (98% от хората, усвоили това ниво , не се записват за по-горните) Въпреки това (бидейки във всяко отношение опортюнистично извън шаблона) аз съм решил да отида да схрускам поне още едно ниво. За по-голяма достоверност на резултатите. ( тестират се допълнителни точки .Като цяло , колкото повече точки от един меридиан се тестуват, толкова е по-достоверен резултатът )
На това първото ниво се постига следното :
- установява се равнището на общата енергетика, на защитните сили(имунитет), на стреса, вижда се урочасване (ако има такова) , както и ракови заболявание с мн. висока вероятност .
- установява се състоянието, в което се намират главните органи и системи - кръвоносна, лимфна, бъбреци, черен дроб, панкреас, чревца.. Като се вижда дали те са в норма, дали са в процес на възбуда(възпаление) или в състояние на понижена енергийност( дегенерация) . Също така се установява дали патологията е органична или функционална ( на "нервна почва" , както обичат да казват докторченцата ) остра ( в каква степен ) или хронична (тя също може да се изрази в степени- организмът може успешно да потисне някоя болест и тя дълго време да не създава неприятности нито на него , нито на собстввеника на организма
, но може и да се озорва докато я потиска) , или пък тя да варира - остра-хронична и обратно.
Второто ниво -"диференциална диагностика" смятам да пропусна.Първо е много сложно, после много време ще отиде да се обуча ( ще се заформи пак сериозен масрафец
) но най-важното - аз лично не го намирам за чак толкова информативно. (Ако сега мога да кажа ,че черния дроб е болен, то чрез "диференциалната" ще може да се каже коя негова част точно е възпалена и евентуално на какво се дължи възпалението, ако става въпрос за енервация- тоест - по нервен (или енергиен ) път органите са свързани и се случва един орган да е виновен за положението на друг... )
На пръв поглед това е мн. важно да се знае, но от "хуманната" медицина. Защото,както знаем, тя се втренчва в някой орган и на база нейните "знания" -праща те при съответния "специалист" на съответния етаж, избира някое от стотиците лекарства за този орган и за частта му, която боледува и се почва една (доста славна битка
) ..
Докато за холистичния доктор, лекуващ с глад, пречистване и т.н. , това няма никакво значение коя част от органа точно е болна и каква е точната диагноза. За него често дори не е от значение кой точно орган е болен. Защото е наясно ,че орган рядко боледува поединично. Боледува организмът като цяло , както и душата (евентуално)
Естествено , в някои случаи е полезно дори и холистичния доктор да знае точната причина , но такива случаи като долния са рядкост.
Достоверен случай от първа ръка: Налична е пълна и типична картина на хипертонична криза - сърцето бие лудо, главата стяга и прочие симптоматика. Прави се обзорна диагностика (акупунктурна ) - всичко е в норма , вкл. сърдечната система. Дават се изследвания - кръв, урина, кардио-, енцефалограма ит.н. - всичко е в норма. И откъде е тази хипертонична криза? Тогава се прави диференциална диагностика.( второто ниво на акупункт. диагностика) Оказало се , че инфектиран зъб притиска енергийно меридиана на сърцето , който минава покрай него.( Както знаем, меридианите са отговорни за органите , за които се отнасят. ) И ето лесно - оправят зъба и се оправя и цялата "хипертония".
Лесно се сещаме дали щяха да установят това в кварталната поликлиника ..
Но силата на този метод, както писах в първоначалния пост, е да следи нещата в динамика . Да се тества всичко, което смятаме да излеем, натрием, напъхаме в тялото си като лекарство, добавка, храна дори , както и цялостна методика някаква. И така да си подберем най-подходящото . Но за целта е най-добре да си я имаш тази диагностика у дома , за да ти е подръка когато ти затрябва,вместо да отскачаш до кабинета на този , който я практикува. А и да си следиш за естествения спад на жизненост в рамките на годините ,които ти остават. ( лош черен хумор
)
"Нашият човек" в Киев взе решение да не обучава повече хора от България, защото прецени ,че аз бих могъл да го заменя в достатъчна степен . За изключение - само още една малка група за това следващото ниво, което така и така на никоя от БГ не го е преподал. ( Той така и така си е чудак, като всеки учен, но в случая аз го разбирам, и познавам вече - обучението вече му е писнало, не му е интересно отдавна , а и вече струпването на хора го натоварва и цялостно му губи време да се посвети на реализиране на любимите си проекти за създаване на нови уреди и технологии ,с които да засича и обяснява природните и човешките феномени - което е и същинската му тръпка. Не му ли е интересно , не можеш го склони за нищо , дори и да му предложиш сериозни "бонуси ".. )
Като цяло, в момента нито диагностирам ,нито съм решил дали от своя страна да обучавам по нататък, в случай че се наберат желаещи- да могат сами да си се тестват. . Но принципно са възможни и двата варианта. Искам обаче да мине време, в което да наблюдавам под микроскоп как работи методът , колко е чувствителен и към какви промени , касаещи нашият организъм. Интересно би ми било дали ще има интерес за наше "регионално" обучение ? Качеството на обучението ще е на почти същото ниво ,както би било и ако лично се проведе от създателя на метода.Записана е всяка негова дума, на аудио и на видео. А икономиите от отиване и пребиваване в Киев ще са в пъти...
Както споменах, едно отиване още смятам да направя до Киев за едно от следващите нива . Пак ще са нужни един -двама човека , които обаче ще трябва да преминат (някак си ) това основно първо ниво , да кажем, при мен. ( но може и при някой от другите "обучени" , не се натискам )
Освен това този път подборът на кадрите ще е доста по-прецизен , защото първият път имаше разочарования. Не са били фатални , но все пак , не е редно да се дообременяваме с допълнителни отрицателни емоции , извън заплануваните.
Но това да не се счита още за обява! Само споделям, а пък и вие да си кажете мнението.