purelove, темата е моя и вероятно от мен се очаква отговор
С радост бих отговорил, стига да разбирах какво точно питаш
Какъв кръг се затваря , какъв допир , какви искри и какво рестартиране - това не съм компетентен да коментирам.
Това, което си мисля , че съм разбрал от въпроса , ми изглежда така: " Защо нямаш симпатия към тази диагностика" ?
Тук също не съм компетентен да позная защо точно нямаш симпатия.
Но СЪМ компетентен да отговоря, че тази диагностика си върши отлично работата , дори и да нямат симпатия към нея
Тоест , върши това , което се очаква от една диагностика - да диагностира достоверно!
( аз лично също нямам симпатия към рентгена, но това не ми пречи да разчитам на него за това , което той може)
Тихий, за теб е ясно - все гледаш да намериш повод за да напомниш за нихилизма си
Но, и в тоя случай важи мотото : "
Хората или обожествяват или отричат нещата , които не могат да разберат "
Не е необходимо да се мъчиш да си обясняваш нещо, след като можеш да се възползваш от някои негови предимства
( това е според мен)
А и , това че ти лично не го разбираш, не значи че и други не го разбират, при това - разбират го от хилядолетия !
А знаеш ли кои са тези "другите" ?
Това е тъкмо ИЗТОЧНАТА МЕДИЦИНА , която ти толкова често даваш за пример! (
)
И на която базираш голяма част от постовете си
( Значи , излиза , че не си дори и бегло запознат с това , което постоянно цитираш ?
)
Меридиани , акупунктурни точки, чакри.. това не е ли все китайска и индийска (енергийна) Медицина?
Конкретната диагностика, която аз правя, води началото си от преди няколко хилядолетия!! Принципите са едни и същи - и древните китайци, както и аз, натискаме едни и същи точки, само че аз използвам апарат за регистриране на отклоненията в проводимостта между тях, докато древните китайци са разчитали на усещането за болка.
Но, като цяло , не е задължително да разбираме или да симпатизираме на определен диагностичен метод, стига той да ни дава информация, каквато другите методи не могат !
Например - и в най-модерната лаборатория няма да успеят да тестват работата на бъбрека ти така, както тази или друг подобен вид диагностика ще могат! По простата причина , че това е уникален орган, който до последно! компенсира и държи фронта, без да дава
каквито и да било отклонения в лабораторните анализи, болка също няма! ФУНКЦИЯТА на органа може да се измери само енергийно-информационно, защото ОРГАНИЧНИ НАРУШЕНИЯ ( каквито се търсят в лабораторията) може и да няма ! ( подобно е с черния дроб, щитовидната и още мн. други органи)
А след като цитираш постоянно Източната Медицина, наясно ли си за ролята , която имат бъбреците за ЦЯЛОСТНОТО ЕНЕРГИЙНО ОБЕЗПЕЧАВАНЕ на организма?
От 10 ФОРМАЛНО и КЛИНИЧНО ЗДРАВИ бъбреци - 9 ще са ИЗТОЩЕНИ !
Е, аз мога да кажа на кого какъв му е бъбрека
, ( а ти може и да не се възползваш, не е задължително
)