Анито като я гледам ще е от екстремните случаи, които искат да сучат до 12 годишни. Мисля, че сама няма да се откаже в близките няколко години ... Както съм я свикнала в момента само да ревне през нощта, веднага я слагам на мен и така пак си заспива. Ако се забавя става много, много сърдита. Може би не е много умно, но така се получи ...
Ако имаме второ дете, няма да мога да обслужвам и двете едновременно и сигурно ще се наложи отбиване. Но за сега е рано да го мисля.
Интересно ми е Ясен кога ще се отбие ... Чувала съм, че естествено става около четвъртата, петата година при тези, които обичат да сучат.
Иначе съм съгласна с Вери, че за да е успешно кърменето трябва майката да е решена да кърми, да е информирана и много важно - да има подкрепа от мъжа си, от близки, от приятели. На всичките си бременни приятелки казвам да почетат за кърменето, споделям и своя опит и ги "агитирам"
.
Аз когато родих нищо не знаех, добре че има интернет
При повечето жени количеството кърма намалява при стрес, преумора, недобро хранене, по време на цикъл. При кърменето е важен принципа, че търсенето определя предлагането, в смисъл колкото повече бебчето суче, толкова повече мляко произвежда организма, защото получава сигнал, че млякото е нужно.
Често става така, че ако няма достатъчно мляко майката започва да дохранва бебчето с адаптирано, то съответно суче по-малко от нея и млякото намалява още повече.
Мен ме спаси решимостта ми да кърмя, дори и когато съм се съмнявала дали имам достатъчно кърма. Бях си казала, че няма да купувам адаптирано мляко "за всеки случай".
Иначе състава на кърмата се адаптира с времето към нуждите на детето.
Angie, страхотна снимка и прекрасна торта