vladi Напълно съм съгласна с твоя подход. Аз го карам по същия начин
Мен даже и таблици не ме интересуват. Важното е, че детето изглежда и се чувства добре
Спрях да ходя по консултациите в болницата. На първите три отидох само защото мъжа ми така искаше.
Захранвам си я с каквото тя поиска и по колкото поиска. Не съм и правила пюрета, каши - няма и да направя. Мисля, че не е естествено да се храним с пюрета, а пък и нямам време да правя
Единственото пасирано или изцедено, което и давам е това, което пасираме и цедим за нас: пресен сок от краставици и целина, и зелено смути. Тази сутрин даже не ме остави за секунда да оставя чашата със смути на масата - изгълта го толкова бързо и толкова беше щастлива, че и давам - пърха с ръчички и краченца от радост.
Именно заради подхода - да и давам когато тя поиска - когато види някой да яде буквално се нахвърля върху чинията. Нахвърля е много точна дума. Нищо друго не може да я отвлече.
А като помня с батковците - какво захранване, какво мазане, пюрета, каши, попари, чудо. Беше тих ужас. А навсичкото отгоре понеже им бутах насила в устата - те не искаха и да ядат. Занимавахме ги с какво ли не само и само да ядат.
А сега беба - толкова е лесно с нея - тя сама си иска и посяга.
Сега е на 8 месеца и е само на кърма.
Между храненията си опитва от това, което аз ям. Много и харесва каквото и да и дам
Даже стрък целина си гризе доволно. Но все още нямаме нито един зъб, а и не може да дъвче добре, затова гледам я ограничавам. Един път изяде 6-7 боровинки - уж на четвъртинки и ги дадох, но после я боля коремчето и на следващия ден си излязоха цели