Не бързайте да анатемосвате солта. За солта ( не готварската ,разбира се) има взаимно противоположни мнения в самите редици на натуропатите. Някои се опитват да я вкарат в групата на захарта, но може би избързват.. Г.Шаталова може да я отрича, но проф. Неумивакин и Надежда Семенова я реабилитираха.. !
Само за сведение ,защото още не е познат на бълг. публика : проф Неумивакин - доктор на мед. науки, член на международните академии по информатизация, енергоинформация,Русийската академия на естествените науки, и академията на медико-технически науки, заслужил изобретател на Русия,(84 изобретения), лауреат на държавна премия, член на президиума на общорусийската мед. асоциация на специалистите по нар. медицина , 30 г. се занимава с космическа медицина и тн.........,
Та проф Неумивакин казва в статията си : "Солта-лекарство" :
....много соли - плохо, мало соли -еще хуже."
................."Многие, в том числе вегетарианцы, совсем отказываются от приема соли. Этого делать ни в коем случае нельзя! ..."
С две думи - солта била важна за осмотичното налягане и още куп други неща и до 3 гр на ден ("добра" сол) трябва да се поема, а другото да се набавя от морско зеле и др. подобни растения.
Ако има интерес,ще ви я набера или преснимам цялата статия.
Надежда Семенова също препоръчва мин. количества сол. И двамата имат свои центрове и школи ,през които преминават огромен брой хора ( в "школа на здравето" на Семенова съм бил два пъти) ,тоест тези двамата поемат и отговорност, а не само като Малахов, дето бълва по 20 книги на година ,като 70 % от информацията я има на няколко места и никаква отговорност не поема.. (половината ми гардероб е пълен с негови книги .. )