Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Сол?  (Прочетена 17021 пъти)

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:Сол?
« Отговор #20 -: 09-06-2009, 20:32:51 »

На вас как ви се струва?
Че може и сами да си я приготвим. :) Това са семена и подправки+морска сол смлени. А и разбрах скъпичка идва.
Активен

Radula

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 710
« Отговор #21 -: 09-06-2009, 20:36:52 »

Талита, аз ползвам такава. Вярно, че можем и сами да си я приготвим, но... така се получи при мен. Аз съм много доволна. Не е накъртваща като другата и доста бавно върви.. Струва ми се добра :)

П.С. Верииии, толкова сте хубави!!!!!  :-*
Активен
Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.

Talita

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 50
  • Give me the key to set your heart and spirit free
« Отговор #22 -: 09-06-2009, 20:40:52 »

И на мен ми звучи че мога да я направя, но тук е направена в точното съотношение, за да е вкусно, а и аз с моята не много мощна машинка никога не мога да смеля съставките толкова ситно  :D. Иначе затова и споделих съставките - който му се прииска може да си я забърка ;D
Активен

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #23 -: 09-06-2009, 21:11:26 »

П.С. Верииии, толкова сте хубави!!!!!  :-*
Благодаря, благодаря. :)
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
« Отговор #24 -: 09-06-2009, 23:52:00 »

Talita, и аз използвам само такава сол...вече 7-8 месеца...даже вече не соля като преди...и на баба и дядо съм дал тая сол...те я харесаха също...научих ги даже нерафинирана кафява захар да използват...даже и пенсионерите ги влече здравословното...трябва да се борим...до ПОБЕДАТА ;D ;)
« Последна редакция: 09-06-2009, 23:58:11 от Petko »
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

бате Бино

• Заместник админ
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист
« Отговор #25 -: 11-06-2009, 22:57:30 »

Я дайте да се позадълбочим малко за тая "кафявата " сол.. че ми звучи малко като  " олио без холестерол"  ..   
Аз не съм против самият продукт, но  много ме дразнят подобни евтини маркетинги, целящи умело да внушат на  обикновения човечец ,че патките,които му продават ,са по-хубави от лебеди.  . 
 Щом като основната й съставка на тая "кафява" сол  е ОБИКНОВЕНА МОРСКА СОЛ ,значи какво  следва:

МОРСКА СОЛ + подправки с кафяв цвят = КАФЯВА СОЛ    ???
Защото "КАФЯВА" внушава ,че е някаква различна сол. Различен продукт!  А тя не е !
Цели се явно да се направи  аналогия с  "кафява захар", която е синоним на полезност.
НЕ знам как е регистриран този продукт, явно у нас всичко е възможно.
 (Тъй както и "боров мед" = фруктоза + аромати.)

А колкото до другите съставки  в нея - те са в такова незначително количество ,( в едно "посоляване" ще попаднат микрограмове от тях....)  че ползата от тях е най-вече  под формата на пласебо.
 Според мен ,не си струва да се дават пари за подобен продукт. Купувам си морска сол , Билките  се продават и отделно ,първо че доста -по евтино и второ - извън тази съмнителна комбинация със сол.  Не съм чувал никъде ,билки да се взимат със сол, бога ми.   
Ако искате здравословна сол и не жалите пари за това - ползвайте сухо МОРСКО ЗЕЛЕ. Няма по-добра сол. 

Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #26 -: 12-06-2009, 03:17:21 »

Това имах предвид и аз, бате Бино.  ;)
Активен

marulka

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1649
  • Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...
« Отговор #27 -: 12-06-2009, 08:34:06 »

Аз знам, че французите ползват естрагона като подправка за солен вкус на гозбите... Аз го пробвах, но не ми допада особено, има странен вкус... ::)
Активен
Nothing cooked tastes as good as raw feels

Ками

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 303
  • Знанието се превръща в сила, когато се прилага !
« Отговор #28 -: 13-06-2009, 00:03:50 »

Естрагона си ползвам само с цел да придаде аромат, а не - подсоляване . . . харесва ми как мирише, но не бих го ползвала вместо морската сол  ;)
Активен

marulka

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #29 -: 13-06-2009, 00:17:11 »

мен не ми харесва и как мирише всъщност... нямах предвид да се ползва навсякъде вместо сол, ами примерно може да придадем по-интересен, по-френски привкус на някоя рецепта в която по принцип се слага сол, като в същото време запазим "солеността" на оригиналното ястие...
Активен

Ками

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 303
  • Знанието се превръща в сила, когато се прилага !
« Отговор #30 -: 13-06-2009, 00:23:48 »

Ааа, разбрах  ;) На мен ми харесва на мирис, но слагам по малко, а и обикновено като ползвам подправки, слагам по няколко вида :)
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #31 -: 13-06-2009, 00:30:49 »

да придадем по-интересен, по-френски привкус.
;D ;D ;D
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

marulka

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #32 -: 13-06-2009, 00:32:45 »

Петко, има известна разлика между естрагон и естроген, мило ::) аз имах предвид първото...
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #33 -: 13-06-2009, 00:34:38 »

Тва ние много добре го знаеме ;D ;D :D
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
« Отговор #34 -: 15-06-2009, 18:07:47 »

Нещо на песни за бай мангал започнахте ;D ;D ;D :P
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #35 -: 15-06-2009, 18:22:58 »

Бенато, какво да кажа за такъв коментар просто ;D
Петко, има известна разлика между естрагон и естроген, мило ::) аз имах предвид първото...
Активен

Valia

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 92
« Отговор #36 -: 25-06-2009, 18:23:07 »

;D ;D ;D   -толкова ме разсмяхте!!! И приказките започват така: първо с естрагон,продължава се с естроген и следва хубавия край на приказката с-мило   ;) ;D    Та да си дойдем на думата-от къде мога да си купя сухо морско зеле в Пловдив,оти в Смолен-нема таквиз чуждоземски работи и колко струва...? Щом бате Бино пише за него,явно го ползва.
Активен
НЕ СЕ СТРАХУВАЙ ДА ОБИЧАШ Страхът е в основата на твоето нещастие и на твоята болест. Страхът може да бъде победен само с любов. Изпълни се с любов и няма да остане място за страха. Изпълни се с любов и няма да остане място за болестта. Прости на другите, прости на себе си и ще бъдеш свободен....

Mep

• Administrator
  • Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 483
    • Земя назаем
« Отговор #37 -: 28-06-2009, 00:07:49 »

Цитат
...от къде мога да си купя сухо морско зеле в Пловдив....

В здравословните магазини в Пловдив има морско зеле - пакет с водорасли - но не знам дали става въпрос за същото.
Активен
Духът владее материята!

Valia

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 92
« Отговор #38 -: 29-06-2009, 07:48:07 »

Мер,благодаря ти,предполагам,че е това.Малахов пише за него,че можем да го използваме вместо сол.  :)
« Последна редакция: 29-06-2009, 08:11:21 от Valia »
Активен
НЕ СЕ СТРАХУВАЙ ДА ОБИЧАШ Страхът е в основата на твоето нещастие и на твоята болест. Страхът може да бъде победен само с любов. Изпълни се с любов и няма да остане място за страха. Изпълни се с любов и няма да остане място за болестта. Прости на другите, прости на себе си и ще бъдеш свободен....

SiMoNcheTo

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 348
« Отговор #39 -: 02-11-2009, 18:32:12 »

Изобщо не използвам сол(никога не съм разбирала дали е безсолно, а само кога е мн солено ) и не знам това дали пък не е лошо?????
Активен
Мисълта е там, където ни боли!

Страницата е създадена за 0.144 секунди с 24 запитвания.