Я дайте да се позадълбочим малко за тая "кафявата " сол.. че ми звучи малко като " олио без холестерол" ..
Аз не съм против самият продукт, но много ме дразнят подобни евтини маркетинги, целящи умело да внушат на обикновения човечец ,че патките,които му продават ,са по-хубави от лебеди. .
Щом като основната й съставка на тая "кафява" сол е ОБИКНОВЕНА МОРСКА СОЛ ,значи какво следва:
МОРСКА СОЛ + подправки с кафяв цвят = КАФЯВА СОЛ
Защото "КАФЯВА" внушава ,че е някаква различна сол. Различен продукт! А тя не е !
Цели се явно да се направи аналогия с "кафява захар", която е синоним на полезност.
НЕ знам как е регистриран този продукт, явно у нас всичко е възможно.
(Тъй както и "боров мед" = фруктоза + аромати.)
А колкото до другите съставки в нея - те са в такова незначително количество ,( в едно "посоляване" ще попаднат микрограмове от тях....) че ползата от тях е най-вече под формата на пласебо.
Според мен ,не си струва да се дават пари за подобен продукт. Купувам си морска сол , Билките се продават и отделно ,първо че доста -по евтино и второ - извън тази съмнителна комбинация със сол. Не съм чувал никъде ,билки да се взимат със сол, бога ми.
Ако искате здравословна сол и не жалите пари за това - ползвайте сухо МОРСКО ЗЕЛЕ. Няма по-добра сол.