Нико, през зимата все пак може да се яде праз, зеле, цвекло, моркови. Спомям си, че когато бях дете, нашите държаха в мазето праз и моркови в едни сандъчета с пясък. И някои сортове ябълки също на студено държат много..до април съм яла ябълки набрани през есента. Ако има нещо останало по двора, може да го слошиш във фризера, но не знам дали така ще има повече витамини, отколкото оранжерийни зеленчуци. Ама пък няма да има нитрати. Аз като една опитна вегетарианка мога да ти кажа, че нищо няма да ти стане ако ядеш готвено, но ти препоръчвам да не е пържено, ако може на пара (аз на пара дори и супите си правя- зеленчуците на пара и после сипвам в топла вода), и ако можеш да си набавиш кокосово масло за готвене най-добре, понеже олиото и зехтина на висока температура стават канцерогенни. Ама то пък е малко скъпо. Не знам сам ли си готвиш или някой ти готви, но мазнината може да се сложи след като се изключи котлона, или въобще да не се слага, а да си пийваш шарлан сутрин.. Ако спазваш някои основни правила и не ядеш месо, и спортуваш, ще си здрав. Само гледай да не спреш да ядеш само защото не е сурово