С аменорея съм се оправяла, но хормони никога не съм пила, така че със сигурност положението при мен не е било много сериозно. Зависи от какво точно ти е проблема - липса на хранителни вещества или ендокринен. Всеки случай, няма да се оправиш лесно и трябва време. На първо време може да разгледаш за някакви расителни алтернативи на хормонални препарати (в зависимост от проблема - витекс, ямс, мака и т.н.), въпреки че аз съм против тяхното използване. Важно е първо да си знаеш нивата на хормоните и после да се ориентираш какво точно да взимаш. Има разни масла, например вечерна иглика (prim oil), които повлиявали хем хормони, хем акне. Витамини A и Е, B комплекс (противозачатъчните направо ги изсмукват от организма), цинк (особено необходим при вегетариански начин на хранене). На първо време трябва да си засилиш организма, защото контрацептивите причиняват огромни бели.
Въобще, зависи и какъв начин на живот си водила до момента
П.С. Въобще за какво ги пиете тия хормонални боклуци? Това че някой медицински авторитет ги е изписал не значи, че е решение на проблема...