Здравейте,
Скоро ви открих, определено сме съмишленици и затова искам да ви питам за съвет.
Цял живот съм била здрава (той не е мноgо дълъг, де, на 26 съм). Когато бях на 18 спрях да ям месо по философски съображения.
Както си бях здрава и със силен имунитеt, обаче, преди година някъде се започнаха проблемите. Желязото, кръвното и хормоните ми са много ниски, изкарах няколко бъбречни възпаления, получих дисхидроза, кожно забляване на ръцете и ходилата, което не се маха вече година и е адско. Бих казала също че съм малко депресирана и за периода на вегетарианство натрупах килограми.
Започна се едно тъпкане с магданоз, спанак, коприва и всичко по списък с високо съдържане на желязо Изкарах 2 дневни режима на плодолечение за последната година. Не смятам че се храня най-здравословно, но съм доста добре от хората около мен и много държа на храната като лекарство. Но не успях сама да се излекувам.
Започнах да ходя по лекари, което най-мразя, и всички естествено ми казаха едно - започни да ядеш месо. Аз упорствах защото е в разрез с личната ми философия, но явно само с философия не се живее. Та започнах, преди месец, два. Не знам още как ще ми се отрази, но всички около мен ми натякват само това, плюс идеята за кръвните групи, в която не вярвам, но пък за нещастие съм нулева.
И сега, виждайки вас, ми е мъчно за вегетарианските ми дни и ме е яд, че се получи така. Имам нужда от съвета ви какво да правя, кой режим да избера и какво да променя за да мога хем да се излекувам, хем да ми е мирно на душичката и на тялото.
Ще се радвам да прочета мненията ви.