В Турция... Макар, че много често ни се иска да се преместим в България... Представа си нямате ква ни е културна, евтина и уредена държавата, и всъщност е рай за суровоядеца. Тук освен плодове и зеленчуци (надлежно набамкани с хормони), почти нищо сурово не мога да намеря, да не говорим за цените... Примери:
1 кг орехи - 35 лв,
1 кг суров лешник - 50лв... други сурови ядки не съм намерила... на пазара имаше бадеми в черупка, ама и те на невероятна цена, па и не ми се занимава да ги троша...
1 кг пшеница - 2 лв... това добре, ама абсолютно никви други зърнени няма, ръж, ечемик само на брашно намирам, киноа, амарант, такива работи никой никога не е чувал...
1 каничка кленов сироп (те са стандартни) - 40 лв, био-мио няма, то е само 1 вид така или иначе, а и не е нещо сурово,
медът е 20 лв буркан от по-хубавите видове...
та това е в общи линии... друго сурово няма... гледах био магазини онлайн, единственото което намерих е ръж, 2-3 лева беше, ма ся за 2 кила ръж да правя поръчка (за доставката ше земат поне 15) няма да стане... тук под био разбират био леща, био боб, био ориз, нещата дет си ги готвят... а и био пшеница намерих 10лв/кг, да ти преседне направо... аз така или иначе съм се отказала да се мъча да суровоядствам, щото с това плачевно меню на 2рия ден съм се отказала... догодина ще се местим вероятно във вътрешността на Турция, там е много по-евтино и има повече избор... и аз не знам защо такава фрапираща разлика - миналата година за 3 марулки давах 50 стотинки, сега за 1 марулка 1.50...