С радост бих се присъединил, но почти две години нямам фейсбук по санитарни причини. Вярвам, че пътят е само индивидуален и чуждият опит по-скоро би ме отклонил от него. Не само храната, но и непремереното общуване замърсява. Успех на групата по пътя.
Споделям житейската ти философия. Аз също съм мислила за хигиената във ФБ. Гледам наученото да е повече от загубеното на вятъра време. Членувах във всички възможни групи по интереси. СМУТИха ме тези групи и ги напуснах. Всеки разорал нивата на Духовното земеделие, проповядва разни нюейжд захаросани измишльотини, ходи "удря" по едно СМУТИ с банани, фурми, авокадо, тахан, копър, краставица .. И сяда да медитира на свещ
Един пич се пени, че било енергийно евтина храна за храносмилане смутито. Еволюирали сме. Блендера е Задължителен елемент от еволюцията ни. Идея нямаш за какво ХРОНИЧНО ВЪЗПАЛЕНИЕ в разбиранията и деволюционно ре-програмирано невежество говорим. Пича за терапевтично дъвчене дори не е чувал. Но се е запътил фина енергия да усвоява с Лакомия и преяждане
Човека е плодояд по природа, не смути-течнояд. Но върви разправяй и се обяснявай. Всеки е във собствения си филм .. та така...
За чуждия опит също си прав. Всеки трябва да се научи сам да гладува, един с един еднакъв организъм няма
Обаче тенденциите са други. Хората са фанатици на тема ЗАЩИТАВАНЕ НА ТЕОРИЯТА. и като се появиш и споделиш на практика как на теб ти се отразява, почват да ти продават пърхута на дявола.
Хората изобщо не познават терапевтичния ефект от дозираното лечебно гладуване, защото престилките изобщо не вникват в концепцията и същността на лечебния процес и някои изобщо не правят разлика м/у глад и лечебно гладуване. В този аспект има смисъл да се разкритикуват разните митове и да се разбере методиката на лечебния пост, която има своето заслужено място и се е доказала във времето. Хората се страхуват и не познават механизните на гладолечебния процес. А трябва да се знае къде, как, какво и защо. Правилата. Ползите и противопоказанията. Това е идеята. Иначе за чуждия опит има много. Отваряш книга на Суровин и почваш да четеш за водния пост по над 30-40-50-60 дни , четеш как слепите проглешдат, глухите - чуват. Как ампутирания тестис на някой му регенерирал. Този опит също подвежда....