Ели , според мен - прекрасно си го казала, 4 пъти го прочетох.
Шапка долу.
( Но това не може автоматично и лесно да се разбере от всеки. Човек е свикнал да има мнение по всяка тема ,и да си вярва колкото си иска , но за обективност са нужни задълбочаване, наблюдение, а и житейски ситуации )
TodHuk , "вярата в Бог налага ограничения" казваш
Ти преглеждал ли си "Български Законник" да видиш колко неща са забранени и ограничени в нашия СВОБОДЕН свят?
( В САЩ , най-"свободната" страна, има 20 000 закона!!
В ЕС имаше толкова директиви за допустимата извивка на краставиците и на бананите в магазините!
)
Помисли само ако всички хора бяха истински вярващи, дали щеше да има престъпления, затвори и нужда от ХИЛЯДИ закони, които да орегулирват ежедневието ни - да ни казват да не крадем, да не клеветим и т.н , все неща , които истински вярващите ще спазват и без наставници
)
Вова, така като ме познаваш, дали правя впечатление на "прибързан" ?
Пропуснал си къде е акцента и откъде тръгна сегашната дискусия "за лечението с любов"
Всичко тръгна от твърдението и копнатата статия на Миа, че "Caмo Любoвтa лeĸyвa". АЗ се хванах за думата "САМО", защото е важно в случая
И тъй като ,както каза Искрена , преди да уточним какво се има предвид под "любов", ще има да си спорим до Второ пришествие
.
Аз вече толкова енергия хвърлих и пак сме на изходно ниво
Но вече като почнем да обличаме понятието със смисъл, както напр. Елия го е написала - "А именно правенето на добро на много хора е проява на любов." , и както ти го уточняваш - тогава вече е друго.
Тоест - няма смисъл да се обсъжда нещо, преди да му се зададат параметрите и критериите.
На математичен език за мен , а и за всички останали участници в дискусията ,( защото всеки добавя и по нещо друго , което е важно
) - любовта е "необходимо недостатъчно условие" за изцеление.
Без нея - не може. Но и само с нея - пак не става , или поне не така бързо