Здравей Титан,
аз каквото и да напиша съм абсолютно сигурна в това, което пиша.Защото съм го изпитала върху себе си.А и наистина преживях доста страдания и здравословни проблеми, които имах.Името на Бог - баща, който е истински баща на Иисус е Иехова, това е името му и го пише в Стария завет, прочети го и ще го намериш.Неръкотворна икона е такава икона, която не е нарисувана от човешка ръка.Това са икони, които не са нарисувани от хора.Такива икони има в цяла Русия, на Атон.Те не се рисуват от грешни хора, а са се появили по свръхестествен начин.Даже на Атон такива икони както и самият пояс на Пресвета Богородица се съхраняват строго.Заключени са в помещение с няколко врати, за да не бъде злоупотребено с тях.На Атон монасите също не боледуват, но умират.Вие йогите да не би да не умирате ? Този срок за практикуване на йога - 5 - 6 години е твърде малък за да се дават обобщения.Имам доста познати, даже един вече повече от 10 години практикува йога и суров режим.Но това не значи, че е 100 % здрав.Непрекъснато се допитва до мен и още една позната - суровоядка когато има здравословен проблем.Но ние практикуваме силната Иисусова молитва, не йога, но му помагаме .
Тези икони, които са нарисувани от човешки ръце за да придобият лечебни сили трябва да бъдат нарисувани от човек, който преди това е постил строго, четени са много молитви и така е започнал да рисува.Иначе нарисуваната икона няма никаква стойност и от нея не могат да се извършват чудотворни изцеления.Рисуването на икони става по строго определени правила, не е лесна работа, имам познати , които се занимават с това.Но това не означава,че иконите, които рисуват са чудотворни.Чудотворни икони понякога се появяват на стъклото на храмовете без никоя човешка ръка да ги е нарисувала.От такива икони изтича миро и това показва,че тези икони не са същите каквито се продават по сергиите.Това са светини , но човек наистина трябва да е добре запознат.Ако не познаваш едно нещо и не си наясно е по - добре да не се самоквалифицираш колко много ти , а не другите са наясно.
Практикуващите йога хора не са напълно здрави, моя позната лекар ходи в Индия да се лекува при йоги в някакъв манастир и не се оттърва от болестта си.Накрая се обърна към Православието, заряза йогата.И сега е добре.Така,че аз знам за йогите, имам познати, които практикуват йога над 10 години, но здравословните проблеми си ги имат, даже си навличат и други когато направят някоя грешка.
Човек наистина трябва в дълбочина да познава това, за което пише и говори.А и да има собствен опит и дълга практика най - малко 10 - 15 години.Иначе не може да се извлекат в дълбочина изводи.Пишат се неща, които не се познават.Обяснявам ти това, което ти не знаеш , Титан.За мен тази практика на йога от 5 - 6 години е твърде малък срок.А има монаси на Атон, които са строги постници и молитвеници, живеят в пещери и имат практика в силната Иисусова молитва 40 и повече години.Те също са здрави, но умират.
В моменти на силна молитва са виждали Христос във видение.А поясът на Св.Богородица е занесен от Атон в Русия и много хора, които са го докоснали са се изцилили от тежки страдания.
Обаче, ако наистина аз греша не би следвало да обиждаш по никакъв начин мен.И не само мен, а и друг човек.Иначе каква полза ,че се самоизтъкваш колко си прав като сипеш обиди към други хора.Това показва,че не си осъзнал ,че трябва да се отнасяш към друг човек с уважение, независимо,че не споделяме едни и същи виждания по даден въпрос за лечението на болестите или за вярата.Някои от моите познати ходиха и в Индия до такава степен се вживиха в тези индийски учения и йогата.Но като не постигнаха изцеление си издадоха парите и сега търсят друг път, понякога и моят опит им е страшно полезен.Но наистина човек трябва да е не само на теория подготвен, но и опитен практик дълги години.
Поздрави !