вчера майка ми като се присети "дай да си направим леща, че нямаш белтъчини". И ми претегли на електронната везна някакво количество. Ама везната нещо лъже. Направо останах без гръб да седя приведен над дъската и да я требя, а днес като я сварихме аз преядох (и ми хартиса), майка ми не я опита(щяла да яде утре).
Та вече взех решение тази година да махна и лещата от менюто си.
Извинявай, че се бъркам, но според мен подхождаш неправилно с това едно да махнеш, друго да махнеш... Само си ограничаваш менюто, може би ненужно ако причината е, че просто не извличаш най-доброто от един или друг продукт
. Винаги съм казвала, че не са виновни продуктите, ами ние самите, с начина по който ги употребяваме. То и с плодове да се преяжда не е хубаво - резултатът не е нито полезен, нито приятен - ама не би било разумно да ги спираме, ако някой път не ни дойдат добре (макар че и за такива случаи съм чувала - ноу комент
). Кълновете от леща са един вариант, ама и сварена не мисля че е голям грях от време на време - зависи и каква е лещата, колко качествена, кога и какво количество си изял, дали не си ял под стрес, и какво ли още не...
Мисля, че като изключваш ту едно, ту друго, стомашната лигавица изключително се разглезва и после трудно понася и най-леките отклонения в режима. Затова и не съм спряла (и не смятам да спирам) 100% някои от "неподходящите" храни - силно съм ограничила яйцата и млечните, но ако някой път ми се доядат, нямам угризения да си хапна и това никога не ми е носело неприятни последици. Нагласи от типа "ядох варен боб, сега ще ми стане лошо" са крайни и вредят... Само мое мнение де
.