Вери, напълно съм съгласен с разсъжденията ти по темата. Да не говорим, че за първи път чувам, че сурово мляко да може да се подкваси
. Започвам да се замислям, след като LB е единствения от лактобацилите, който е открит първоначално върху растения, как са го открили траките. Дали специално са си варили млякото, като и без това по онова време цялото им племе са били латозо-нетолерантни (това разбира се ако се вярва на масовото днешно схващане откъде произлиза йогурта), или са го открили случайно...... знам ли........
.
Хомо футурус, смятам че сравнението ти с торта и растенията е неточно. Все пак под тор разбирам изпражнения и разградени организми, а пък хумуса в крайна сметка в по-голямата си част е неорганична маса. Растенията точно от нея имат нужда. К'во ти пука неорганично вещество дали е сурово.
Относно СУРОВОЯДСТВОТО, за мен то не означава хранене само с жива храна. В него се включват и студенопресованите масла и други храни със запазена стойност като суров тахан, конопен протеин, сурова захар и т.н и т.н.
Още по темата: чудно ми е дали бактериите преработват изцяло казеина, всички кравешки хормони и.... да не започвам. Щото ако не, тогава ни виждам каква му е полезното на киселото мляко. Все пак има доста приятна алтирнатива, чрез която не се лишаваш от полезните бацили.