Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Киселото мляко -сурова храна ли е ?  (Прочетена 16539 пъти)

homo futurus

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 241
  • Бъдещето е на Вегетарианците!
Re:Киселото мляко -сурова храна ли е ?
« Отговор #20 -: 02-04-2011, 20:24:24 »

Значи щом киселото мляко НЕ е сурово макар да е живо.
Казвате че нещо което е ЖИВО може едновременно да НЕ Е сурово - Обяснете го това - не мога да го разбера.
 ??? :Confus_34:

Обяснете ми как може един организъм да е едновременно жив и в същото време да не е суров. ???
 
Активен
Дълбока безметежност,
печален идеал.
Проблясък в тъмнината ме пробуди ...
Разкривайки, че досега съм спал !

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:Киселото мляко -сурова храна ли е ?
« Отговор #21 -: 02-04-2011, 20:32:15 »

Организмът/бактериите са живи, но суровината не е. Бактериите растат в нежива материя (попареното или поне пастьоризирано при 60-70С мляко), която представлява не по-малко от 98% от цялото съдържание. Ако искаш да кажеш, че в млякото има и нещичко сурово - да, бактериите, които едва ли са повече от 1грам на 500гр. готово кисело мляко.

Ама както и да е. Щом смяташ, че да си хапваш кисело мляко не е в разрез с твоите убеждения, не виждам какъв е проблема да продължиш консумацията му и занапред. В крайна сметка всеки сам си решава кой път да избере...
Активен

benato

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
Re:Киселото мляко -сурова храна ли е ?
« Отговор #22 -: 02-04-2011, 21:13:27 »

Ако суровоядка,любителка на сладкото,''опраска'' половин кило сурова торта,съдържаща ,кокосово масло,какаово масло,агаве,фурми,орехи,стафиди,плодове,водорасли,соев лецитин,ленено семе и още и още,да не е по добре от купичка кисело мляко,домашно с малко мед?
Не визирам теб Вери,просто жените са луди по сладкото. :love_028: :Content_22:
Активен


GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:Киселото мляко -сурова храна ли е ?
« Отговор #23 -: 02-04-2011, 21:17:41 »

И за това си прав, Бенато. :)

Аз, като представител на жените, мога да докажа, че се живее и без сладко. Почна 3-ти месец. ;) Много ми е добре даже.

Под сладко да се разбира всичко, дори и плодове- пресни и сушени.

Обаче да ти кажа на предложението ти за торта ще се зарадва бая народ. Като гледам какво си напраскал вътре...лошо ми става. :)))))))) Ние нямаме толкова сложна торта. ;)
Активен

homo futurus

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 241
  • Бъдещето е на Вегетарианците!
Re:Киселото мляко -сурова храна ли е ?
« Отговор #24 -: 03-04-2011, 07:04:06 »

Ахаа сега те разбрах Вери.
Ако правилно съм разбрал ти намираш киселото мляко за несурово защото смяташ че в него процентно преобладават съставките на вареното мляко в ставнение с масата на млечнокиселите бактерийки които признаваш че са сурови - аз си мислех че за тях казваш че не са и това много ме учуди.

Благодаря ти за търпението и обясненията.
 :flowers2:
Активен
Дълбока безметежност,
печален идеал.
Проблясък в тъмнината ме пробуди ...
Разкривайки, че досега съм спал !

homo futurus

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 241
  • Бъдещето е на Вегетарианците!
Re:Киселото мляко -сурова храна ли е ?
« Отговор #25 -: 03-04-2011, 14:31:24 »

Разрових се здраво по темата за киселото мляко, разпитах насам натам и ето какво намерих:

Информацията по долу е за кисело мляко произведено по "БДС 12:2010 Българско кисело мляко"

Микрофлората на кисело мляко е съставена от Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus.
Произхода на двете бактерии е от растенията.
Кисело мляко е млечнокисел продукт, който се получава в резултат на протичането на млечнокисела ферментация в прясното млякото. Два са основните микроорганизми, който участват в процеса на ферментацията - Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. Те се намират в симбиотична връзка и този съюз между двете бактерии е ползотворен за тяхното оцеляване и ефикасност само когато са заедно. Не е възможна ферментация при наличие на само една от бактериите. Всяка една от двете бактерии има своята роля в процеса на ферментацията.

    Киселото мляко има по-висока хранителна стойност от прясното мляко. Причина за това са настъпилите (По време на млечнокиселата ферментация) дълбоки промени в състава на млякото.
     Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus - преработват и преобразуват млечната захар, белтъчните вещества и млечната мазнинана от прясното мляко. На това се дължи по лесното му смилане и по-лесното му усвояване, по-доброто използване на белтъка, калция и желязото. (в кислеото мляко минералите са в органична форма характерна за живите клетки, докато в пастьоризираното прясно мляко калция, желязото както и другите минерали са в неорганична форма и се усвоява трудно)

Млякото съдържа средно 13% сухо вещество и 87% вода.
от което сухо вещество:
Мазнини - 3,5гр
Протеини - 3,5гр
Въглехидрати 4,6гр.
Останалото е вода

Това е за 100гр. - Средната хранителна стойност на кисело мляко с масленост 3.2%
Сухото вещество съдържа освен посочените мазнини, белтъчини и въглехидрати, още водоразтворими витамини и минерали.

Излиза че:
На 500гр кисело мляко(3.2%) съдържанието на сухо вещество(мазнини, белтъчини и въглехидрати,) е 58гр. останалите 442гр. са чиста вода която обаче в резултат дейността на бактерийките е структурирана - има характеристиките на водата в живите клетки(както в междуклетъчните пространства на растенията или животните - справка Масуро Емото) за разлика от водата в пастьоризираното прясно мляко.
Останалото сухо вещество под формата на минерали, витамини и др. е в пренебрежимо  малки количества.

Следователно Живата част от киселото мляко Включва - мазнини, белтъчини и въглехидрати (Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus - преработват и преобразуват млечната захар, белтъчните вещества и млечната мазнинана от прясното мляко), както и водата - тези 4 съставки са се превърнали в Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus т.нар. пробиотици.

Естествено Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus не преработват само тези съставки те преработват целия микс от разрушени метаболити в пастьоризираното прясно мляко.

Вери е права, като казва, че някаква част от сварения буклук на прясното мляко остава, както от разградените метаболити, така и ако е имало тежки метали, някои видове нитрати и др.отрови - температуро устийчиви, вероятно и някои температуроустойчиви хормони(ако има такива). Но те очевидно не са 98% от цялото съдържание както трвърди , а са много по малко от процент.
И другото твърдение че в 500гр кисело мляко живите бактерии едва ли са повече от грам очевидно не е вярно - стига да не ядем развалено мляко.

Извинявам се за пространните обяснения но това е с цел всеки да може да разбере - защото се оказа че има тотална неяснота по въпроса. И то точно в суровоядския форум  :surpris_23:

Информацията която съм посочил е взета от стандарта "БДС 12:2010 Българско кисело мляко", както и от коментари на Биолози и биохимици. Според тях киселото млекце независимо дали е от ядки или от пастьоризирано прясно си е 100 % суров-жив продукт - преди да се развали и в случая когато е направено от прясно буклиците в него ще са малко повече отколкото ако е ядково. Те ще са под формата на нитрати пестициди хормони и тежки метали, с каквито сме задръстени всички ние.
Активен
Дълбока безметежност,
печален идеал.
Проблясък в тъмнината ме пробуди ...
Разкривайки, че досега съм спал !

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Киселото мляко -сурова храна ли е ?
« Отговор #26 -: 03-04-2011, 14:49:59 »

Може и да е вярна тази информация но като съм попадала на чужди суровоядски сайтове някои хора приемат и млечни продукти но изрично на опаковката трябва да пише че е направено от сурово мляко. Говоря за кефир и сурово козе сирене. В България не се предлагат млечни продукти от сурово мляко. По същата логика да кажеш че саламуреното бълг. сирене е сурово заради бактериите след като е направено от пастъоризирано мляко.
Активен

homo futurus

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 241
  • Бъдещето е на Вегетарианците!
Re:Киселото мляко -сурова храна ли е ?
« Отговор #27 -: 03-04-2011, 15:50:28 »

"БДС 12:2010 Българско кисело мляко"  се различава от стандартите за Йогурт
в някои случаи има коренни разлики както във вида на бактериите така и в съотношението им в изискването да са живи както и в изискването какъв процент да са живи.
Не помня наизуст цифрата но според "БДС 12:2010 Българско кисело мляко"  ако е под определен процент дори да са двете бактерии на нашето си мляко то няма право да се нарича кисело мляко.
В йогуртите също така е позволено слагането на сгъстители консерванти, захар и друга химия също така е позволено да се умъртвяват млечнокиселите бактерии преди да ги пуснат за продажба.
Сиренето е друго нещо в БДС за сиренето никъде не се регламентира необходимостта да има ЖИВИ бактерии от закваската му. регламентирано е само отсъствието на консерванти  количеството позволена сол, щамовете бактерии в маята за закваска Титруемостта, сухото съдържание,вида на млеката, степента на зрялост и времето за зреене.
В процеса на зреене голямата част от бактериите умират.
така че то не е живо.
Защо постоянно гледате от какво е направено дали от варено или от неварено мляко това няма значение защото и в двата случая от метаболитите на прясното мляко варено или не не остава нищо освен буклуците които изредих в предния пост тях бактерийките на киселото мляко не ги папат.
всичко останало което си е 99.99% се преработва в нещо качествено различно та дори и водата.

Сещам се за един пример който може да внесе яснота :
Да вземем един домат отгледан по естествен начин в тор или по съвременната дума компост той е суров НАЛИ и да вземем друг домат отгледан по последна дума на парниковите технологии в изкуствена почва чрез хидропонен метод подхранван със изкуствени торове получени от преработката на петролни продукти - е този втория домат суров ли е или какъв е ? Какво ти е мнението за него?

Искам да кажа, че независимо от началните хранителни вещества важното е какво се е получило а не от какво - природата е достатъчно изобретателна за да даде възможност на организмите да се развиват в различни хранителни среди с еднакъв успех Ако аз бях 100% суровоядец значи ли че щом приемам храната си сурова моите клетки са по сурови отколкото на някой който се изхранва с чипс и кокакола Не разбира се затова не е правилно да се гледа от какво е подквасено киселото мляко дали е от сурово или от пастьоризирано прясно защото резултата и в двата случая е еднакъв ДА ПРАВИ СТЕ не 100% има някаква минимална разлика много по малка от 1 процент която на физическо ниво не може да окаже никакво различно влияние. По скоро разликата е психологическа.
Активен
Дълбока безметежност,
печален идеал.
Проблясък в тъмнината ме пробуди ...
Разкривайки, че досега съм спал !

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:Киселото мляко -сурова храна ли е ?
« Отговор #28 -: 03-04-2011, 16:13:24 »

"Според тях киселото млекце независимо дали е от ядки или от пастьоризирано прясно си е 100 % суров-жив продукт"

Хич не съм съгласна.
По твоята логика, Футурус, излиза, че бактериите превръщат прясното пастьоризирано мляко в суров продукт.
Сиренето, доколкото знам, се прави с ензими, не с бактерии. Т.е маята за сирене съдържа ензим от агнешки стомах.

Ето и потвърждение:
http://avangardisco.wordpress.com/2008/01/16/%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B5/

За мен има значение дали суровината е сурова.

За доматите- и двата вида за сурови.
Аз пък ти дадох пример с печената ябълка. Тя също ще се вкисне, ако остане на стайна Т заради бактериите, които са навсякъде около нас. Това прави ли я сурова?
Активен

homo futurus

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 241
  • Бъдещето е на Вегетарианците!
Re:Киселото мляко -сурова храна ли е ?
« Отговор #29 -: 03-04-2011, 17:29:01 »

За сиренето не знам не ги питах, защото не се сещам да го ям.
Щом казваш значи е така.

Но за киселото мляко бяха категорични.
Без значение дали е направено от сурово или от сварено прясно резултатът е еднакъв – полученият млечнокисел продукт представлява колония от двата щама бактерии които размножавайки се са преработили напълно мазнините белтъчините въглехидратите водата както и част от другите органични вещества налични в прясното мляко (сурово или не). Изключение са някои вещества - Няма пак да ги изброявам които обаче са много по малко от 1 процент от цялата маса на киселото мляко.
При размножението си бактерийките поглъщат и преработват цялата маса на хранителната си среда.
Затова те казват че киселото мляко е сурово независимо от какво е заквасено - защото то се състои изцяло от тия две бактериални култури не 1 процент или няколко процента а изцяло - всичко това дето виждаме в кофичката  - Бялото  са именно тези живи бактерии само суроватката дето се отцежда не е бактерии тя е течността между самите бактерии в компелкса който образуват, но дори и тя е преработена от тях  не е остатък от прясното мляко.

Казаха че щом близо 100% от масата на нещо е сурова значи цялото се приема за сурово.

Колкото до ябълката ако тя завъди в целия си обем някакви примерно ... бактерии  - естествено че полученото нещо ще е сурово и живо. Естествено  че то няма да е Ябълка но и никой не го твърди, както и никой не твърди че киселото мляко  ще стане сурово прясно. Не се бъркайте от това че и двете ги наричаме мляко Те са качествено различни продукти. Просто ябълката както и прясното мляко са използвани за храна от бактериите и в единия случай се е получило кисело мляко в другия незнам каво се е получило :о))))

Казваш че за теб има значение дали изходната суровина е сурова ... чудесно обаче на Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus хич таман не им дреме те си се размножават еднакво добре и в сурово и в варено прясно мляко и си го изяждат цялото без притеснения.

Аз самият си мислех че суровото прясно мляко не може да се подкваси оказа се че не е така - кваси си се идеално.

По ясно не мога да го обясня съжалявам, ако намерите биолог занимаващ се с клетъчни култури и посявки той  ще се справи.
Каквото разбрах се постарах да го напиша максимално разбираемо.



Активен
Дълбока безметежност,
печален идеал.
Проблясък в тъмнината ме пробуди ...
Разкривайки, че досега съм спал !

homo futurus

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 241
  • Бъдещето е на Вегетарианците!
Re:Киселото мляко -сурова храна ли е ?
« Отговор #30 -: 03-04-2011, 17:37:01 »

По твоята логика, Футурус, излиза, че бактериите превръщат прясното пастьоризирано мляко в суров продукт.

Ами нали таман това се опитвам да обясня - Че точно това става. Те го изяждат и се делят и така докато го преработят цялото и от него не остане нищо а има само бактерии.

Както домата превръща химичния бульон в собствените си клетки така и бактериите превръщат мъртвата маса на свареното прясното мляко в собствените си клетки - процеса е абсолютно еднакъв. Съответно щом домата казваме че е суров значи и комплекса от двата щама бактерии е суров.

Активен
Дълбока безметежност,
печален идеал.
Проблясък в тъмнината ме пробуди ...
Разкривайки, че досега съм спал !

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:Киселото мляко -сурова храна ли е ?
« Отговор #31 -: 03-04-2011, 17:41:40 »


Затова те казват че киселото мляко е сурово независимо от какво е заквасено - защото то се състои изцяло от тия две бактериални култури не 1 процент или няколко процента а изцяло - всичко това дето виждаме в кофичката  - Бялото  са именно тези живи бактерии само суроватката дето се отцежда не е бактерии тя е течността между самите бактерии в компелкса който образуват, но дори и тя е преработена от тях  не е остатък от прясното мляко.
Те може да казват, но то не е сурово.
Това, че киселото мляко се състои само от колонии живи бактерии, нищо не значи.
Ако го оставиш в стаята на въздух, пак ще се вкисне, но ще стане по-бавно.

Имам чувството, че търсиш успокоение за себе си. Да знаеш ,че киселото мляко е сурово, щом го ядеш и обичаш.
Има значение каква е суровината, разбира се.
Със самото сваряване, изпичане и т.н. вече е нарушена неговата структура и то няма как да е сурово и живо. Това, че са го налазили живи бактерии, може би ще е полезно, но не и сурово.

Ние като станем храна за живите червеи, после според теб какво се случва и за кои ще сме сурови? :)
« Последна редакция: 03-04-2011, 17:46:20 от Вери »
Активен

homo futurus

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 241
  • Бъдещето е на Вегетарианците!
Re:Киселото мляко -сурова храна ли е ?
« Отговор #32 -: 03-04-2011, 17:47:50 »

Ох май разбрах къде ми е грешката  :Confus_3:

Те не го ПРЕВРЪЩАТ в суров продукт те го ИЗЯЖДАТ - ЦЯЛОТО - НЯМА ГО ВЕЧЕ. А самите бактерии които са се размножили и са изпълнили целия обем на кофичката в която преди закваската е имаЛО присно мляко Представляват суров продукт. Самата маса на бактериите е суровия продукт - това бялото което е в кофичката това са бактериите те са суровия продукт.

Няма превръщане едното изчезва появява се друго нещо - то е суровото.
Активен
Дълбока безметежност,
печален идеал.
Проблясък в тъмнината ме пробуди ...
Разкривайки, че досега съм спал !

amazonian

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 240
Re:Киселото мляко -сурова храна ли е ?
« Отговор #33 -: 03-04-2011, 17:58:45 »

Ох май разбрах къде ми е грешката  :Confus_3:

Те не го ПРЕВРЪЩАТ в суров продукт те го ИЗЯЖДАТ - ЦЯЛОТО - НЯМА ГО ВЕЧЕ. А самите бактерии които са се размножили и са изпълнили целия обем на кофичката в която преди закваската е имаЛО присно мляко Представляват суров продукт. Самата маса на бактериите е суровия продукт - това бялото което е в кофичката това са бактериите те са суровия продукт.

Няма превръщане едното изчезва появява се друго нещо - то е суровото.

Не го изяждат цялото. По-голямата част си остава ферментирало мляко. "Млечнокиселата ферментация е сложен биохимичен процес, при който под действието на специфични бактерии захарите се разграждат и като главен продукт се получава млечна киселина."
Активен

homo futurus

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 241
  • Бъдещето е на Вегетарианците!
Re:Киселото мляко -сурова храна ли е ?
« Отговор #34 -: 03-04-2011, 18:05:48 »

Вери грешката идва от там че киселото и прясното мляко според теб са едно и също нещо. Това че ги наричаме и двете мляко не ги прави едно и също нещо.
Те са различни неща.
Едното представлява секрет от млечните жлези на кравите а другото представлява масата от телата на два щама бактерии - Това са съвсем различни продукти.
Никой не си вари или пече кисело мляко преди да го яде така че то си е сурово.

Не ми трябва успокоение аз не съм 100% суровоядец та да си търся залъгалки за собствено спокойствие.  :essen: хапвам си и варени неща на пара.

Кой разбрал разбрал дотук ми стигат знанията и възможностите за обяснения.

Да сме живи и здрави всичките със или без мляко  :peperudi:
Активен
Дълбока безметежност,
печален идеал.
Проблясък в тъмнината ме пробуди ...
Разкривайки, че досега съм спал !

homo futurus

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 241
  • Бъдещето е на Вегетарианците!
Re:Киселото мляко -сурова храна ли е ?
« Отговор #35 -: 03-04-2011, 18:12:50 »

Те захарите хубаво се разграждат но след млечнокиселата ферментация количеството на захарите в сравнение  с прясното мляко намалява само с 20 до 30 процента като останалите до 70% бактериите пак си ги изяждат просто не ги правят на млечна киселина а си ги използват са строеж на собствените си тела. Ако цялата млечна захар се преработваше от бактериите в млечна киселина то тогава киселото мляко нямаше да може да се яде
Активен
Дълбока безметежност,
печален идеал.
Проблясък в тъмнината ме пробуди ...
Разкривайки, че досега съм спал !

benato

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
Re:Киселото мляко -сурова храна ли е ?
« Отговор #36 -: 03-04-2011, 18:59:09 »

Абе щя :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:х да ви питам,киселото мляко сурово ли е?
Активен


GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:Киселото мляко -сурова храна ли е ?
« Отговор #37 -: 03-04-2011, 19:34:18 »

Вери грешката идва от там че киселото и прясното мляко според теб са едно и също нещо. Това че ги наричаме и двете мляко не ги прави едно и също нещо.
Те са различни неща.
Естествено, че са различни неща.
Хич не се бъркам аз. ;)
За мен нещата са ясни. :)
Активен

Ortodoksalen_Anorektik

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 666
  • бивш Ортодоксален Аноректик
    • http://sites.google.com/site/mahaviratrans/
Re:Киселото мляко -сурова храна ли е ?
« Отговор #38 -: 03-04-2011, 21:32:13 »

Толкова много  знаци от азбуката.  Мюсулманите не са толкова фанатични в яденето на свинско от Веганката.  Закусват  с удоволствие баничка правена със свинска мас но ако на етикета забележат свинско и преглъщат с отвращение. 
Та какъв му е проблема на киселото мляко?  Ядеш и ако те кефи продължаваш ако не ти действа добре спираш. Толкова ли е сложно. 
Месеци наред купувах сурово козе мляко директно от козата като свидетел на доенето. Заквасвах сурово с кефирени гъбни простотии, и с още десетки видове млечнокисели магазинни модни продукти.
ИЗВОД:
-киселото мляко си е синергичен продукт и всякакви опити за замянка със растителни смляни ядки, кокоси, зърнени култури или водорасли са несъизмеримо по назад като потенциал от традиционно утвърдения продукт. Отделени от киселото мляко, млечно киселите бактерии са или неутрални или безполезни.   Само с един патентован български щам наврян в хлорела получих задоволителен резултат на действие но НЕ СЕ ТРАЕ НА ВКУС.   
Киселото мляко е по поносимо от прясното заради разградената лактоза от млечно кислеите бактерии. Точно липсващите ензими у възрастните индивиди, водят до неразграждане на млечната захар ЛАКТОЗА .
Вариант естествено има понеже съм купил и течни ензими, които се капят в млякото за да разкарат всичката лактаза.  Ако пак се стигне до проблеми следва да се подозират алергиите към казеин или телешки глобулини.  Там вече спасения няма освен с минаване към козе мляко. Ако се пъпчасва яко от него пак има спасителен  жокер.  Гълтат се таблетки с панкреатин за да се усвои млечната мазнина.
Хулда Кларк правилно съветва да не се лишаваме от чаша мляко или извара. 
С извара и ленено семе се лекува всякакъв рак. С кисело мляко и рибено масло се постига същото.
В суровото мляко има паразити като често срещана е бруцелозата.  Вече варя млякото преди да го направя на кисело.  Дълговековната традиция има защо да е с точно определена процедура.
И също да допълня че сирене може да се прави от сурово неварено и непастьоризирано прясно мляко. Смята се че при осоляването и зреенето, солта дезинфектира всякакви паразити .
Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

vesselin777

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 364
  • what noone knows - nobody sees
Re:Киселото мляко -сурова храна ли е ?
« Отговор #39 -: 03-04-2011, 22:10:48 »

 Орто, батка, въпреки тази лекция по микробиология и биохимия, искам да ти кажа че най-накрая докарах и на гъстота и вкус ядковото кисело мляко. Вярно, стана след две седмици усилия, но съм се запалил и ми не ми беше неприятно. Повече по темата в "пробиотици", за да не спамя повече тука.
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Дж. Кришнамурти
 

Страницата е създадена за 0.09 секунди с 22 запитвания.