Здравейте, наскоро имах разговор с една жена, която се занимава с ароматерапия.
Като стана въпрос за пиене на маслата, тя ни посъветва да не се капват във вода преди да се изпият.
Масло във вода не се разтваря и понеже са силен концентрат може да наранят я хранопровод, я стомах.
Тя съветваше да се капва върху бучка захар...Но тъй като аз захар не ям и мислих по въпроса за разтварянето на ЕМ и стигнах до извода, че най-добре е да се капва в малко зехтин, лен или да се разбърка в мед. Трябва да сме сигурни в произхода на ЕМ, да не са от най-евтините и да сме сигурни в чистотата им.
И поне да са био.
Аз лятото си направих билково масло, каквото Мер беше описала в сайта.
http://www.zemianazaem.com/archives/58В Зехтин накиснах пресни билки: мащерка, лайка, жълт равнец и ги оставих на слънце.
Резултата е направо превъзходен: ароматно масло за пиене и мазане.
Така поне съм сигурна в произхода на билките.