Здравейте пак,
Bela, радвам се че съм ти от полза. Имаше една крилата мисъл : " Предпочитам да поумнея от опита на другите , отколкото те от моя .. "
Оказва се ,че на мен ми прави удоволствие и в двата случая , значи - вероятно напредвам
Гледам да се изказвам уверено първо само ако лично съм се убедил в нещо и второ - когато цитирам някого ,когото съм " разпознал" като авторитет за себе си.
За калция дето ме питаш: Аз щях да ти думам в същата насока,но silversmith ме е изпреварил.
По принцип това важи за всички " норми" и препоръчителни дози, не само за калция ! Някои съфорумци препечатват от някъде разни дневни дози, но трябва да се има предвид , ( информираност + здрава логика са достатъчни ) че ВСИЧКИ ДОЗИ СА ОРИЕНТИРОВЪЧНИ ! Като могат да варират в пъти ! Особено ако се касае за органични минерали и витамини. Не можеш да препоръчаш колко калций да "влиза" , когато не знаеш колко " излиза" ! Нали така ? ( Просто като боб, но явно "препоръчващите" са още по- .. от боба.
Поне да дават по-широки граници. )
А това, колко губим, няма как да се установи ,освен със скъпи кръвни тестове.
Плюс казаното от Силверсмит може да се добави и още : колко кила си , спортуваш ли, индивидуалната конституция също има значение, колко ядеш (при равни други условия ако ядем повече ,трябват и повече витамини) , гените, нивото на стрес, вредност на средата , здравословното състояние ( ако си носим нещо хроничничко - ето - тялото ще дърпа повече от запасите ,за да поддържа хомеостазата / равновесието /
Марк Хаймън каза ,че да се персонализира подобна програма е много трудно, трябвало професионалист, кръвни тестове, на урината, отчитане на симптомите и... мани мани, то е ясно ,че няма как да го правим на практика.
Така че - смело с органичните витамини и минерали.
През 2005 нали си направих първата компютърна диагностика в центъра на Елисеева в Москва , тука още не бяха чували за такова нещо. Та там естествено ми откриха недостиг на почти всички елементи, докторката каза ,че почти при всички хора било така - по-скоро недоимък, отколкото излишък. А пък можеше да се вярва - , оная машинарийка ми позна с точност до 0,1 % нивата на холестерол и кръвна захар. Аз си ги знам, а пък бях ги засичал и в лаборатория точно преди да отида там.
/ За комп. диагностика съм писал, внимателната, не може да се вярва изцяло, а и е пълно с фалшиви или евтини апаратчета с ниски нива на точност. Паричките ни искат наглеците. /
А за другото дето ме питаш, направо ме ласкаеш, прекалено е трудно за капацитетчето ми.
Първо ,за пръв път чувам за такава патология- нито знам откъде се получава ,нито съм срещал някой да е споделял за излекуване .. то изобщо болест ли се води ?
Второ , тук има напреднали суровоядци и не е уважително да давам мнение ,след като аз съм все още само кандидат-суровоядец и симпатизант.
Но дори и за напредналите би било трудно да кажат специално за това, ако не са се сблъсквали конкретно с проблема.
Но щом със суровоядство са се излекували от бъбречна недостатъчност, значи
май е достатъчно за да си вдъхнем увереност . Ако се добави и глад / аз лично симпатизирам само на глада на вода или сух / просто , по-силно средство едва ли има.
Сетих се за подходящ човек ,когото можеш да питаш по тези въпроси/ аз и другаде съм го хвалил, два пъти съм бил при него / : д-р Хрушчов от Евпатория. Приема по един пациент на ден.Общувате си да насита
Забележителен човек , от 25 г. предписва глад и суровоядство , включително и на себе си .