29. Имаш машина на времето: В коя епоха и на кое място би се върнала?
А. За постоянно не, бих се върнала. Искам да си живея Тук и Сега. Аз искам да съм на толкова много места и в толкова различни епохи, бих надникнала навсякъде. Зависи от настроението ми.
Настанявам се удобно пред командния пулт на Машината на времето, задавам на компютъра й дестинациите и се впускам с "мръсна газ" (спокойно, машината ми се движи с екологичночисто гориво ). Очертава се забавно пътешествие:) Зората на времето, Атлантида, Древен Египет, Древен Рим, някой голям европейски кралски двор - около 1500-1700, трудно е да се спра на конкретен, май във всеки е имало нещо интригуващо ... френския, английския, испанския, австроунграския ... още куп други Мексико и ацтеките - хем съм любопитна, хем като си предствя, че за едното нищо могат да ме положат на каменния олтар и да ме принесат в жертва на . . . незнам кой си техен бог. . . .Но все пак бих надникнала навсякъде. Ролята на арабска принцеса ми допада, с толкова влюбен в мен шейх, че да построи 2-ри Тадж Махал.
...често като дете мечтаех да съм се родила по-рано - по времето преди турско иго, пак тук, в България....Омайват ме носиите, обичаите.
Бих се върнала 6.10.2003 като себе си и нямаше да пусна един човек да си тръгне от този свят!
Ех, мечти, мечти
Б. Честно казано никъде. Ако трябва да се возя насам-натам из времето бих предпочела бъдещето и по-специално годините които няма шанс да доживея. Тъй като въпросът е зададен конкретно за миналото ще кажа началото на XXв., Париж – много ми се иска да се запозная с цялата банда екзистенциалисти и метафизици.
В. Бих искала да се върна при динозаврите,за да видя тези изключителни същества. Както и света без сгради,кабели,улици. Само природа! Искам да чуя звукът на планетата.
Г. По времето на Робин Худ и бандата му, ще бъда една от тях, ще нося панталони, ще обикалям гори и полянки, ще помагам на бедните, а накрая ще се вземем с Робин, ще си направим една къща и ще изживеем детството на децата си. Това е за днес, а утре кой знае къде ще ме отнесе машината..