39. Какъв е идеалният мъж и вие доближавате ли се до този идеал? А. Моята представа за идеален мъж, е да е
широко скроен и с широки пръсти! От дребнави мъже ми се повръща. Трябва да е силен но нежен, търпелив, всеотдаен, да се грижи добре за семейството си, но най-вече
да спазва обещанията си. Това е мъж, на който думата му тежи. Аз, по много от тези параметри, се вписвам в представата си за идеален мъж. Но, също така, ясно осъзнавам къде има разминаване. Важното е, че виждам проблемите си и имам желанието и се стремя да ги разреша, като развивам качествата които са ми необходими, за да го постигна. Мракът се гаси със светлина!
Б. Хах, доближавам се... Въпросът е от коя страна - дали като догонващ или като оставящ се да бъде догонен...
В. В кои очи? За едни съм г-н Съвършенство, а за други " Бегай..бегай от тука". Идеален мъж е относително понятие, но ако приемем, че голямата част от хората го осмислят като честен (почтен), точен, галантен, способен, с вроден интелект, относително привлекателен (с излъчване), романтичен, надежден, проницателен ... да, аз имам някои от тези качества в повече, други по-малко, не ме е срам да си призная.
Г. Доближавам се. На една ръка разстояние съм...
Д. Това е въпрос за жени. Самата думичка "идеален" ме притеснява. Няма такива хора като цяло, а аз какъв съм като мъж и като човек, ще го кажат хората.
Е. Трябва да бъде мъж, но и да умее да мисли като жена понякога. Старая се да го постигна. Идеалната жена също трябва да има някои мъжки черти в характера, мъжете предпочитат жени с по-мъжки характер, никой не харесва лиглите.
Ж. Идеалният мъж е този, който може да обича една жена и да й бъде верен, защото да сваляш куп жени всеки може, но да обичаш истински жената до себе си, да искаш тя да е щастлива с теб, да знае че може да ти има доверие за всичко, че няма да я предадеш, че дори и в трудностите ще си до нея, че винаги ще се мъчиш да я разбираш, че няма да я лъжеш, че тя е истински ценна за теб - това е доста по-трудно и за мен това е идеалния мъж. Сигурно пропускам големите мускули, агресивното поведение, "мъжкарското" държане - вероятно това е идеалната представа за доста жени, но за мен тази представа няма нищо общо с истинския мъж. И едва ли и аз имам много общо с това последното. Но по първата част може и да имам...