Истината е в подписа ми. При последното ми ходене на село естествено не случайно за да се порадвам на мистичния им извор с вода лекуваща всичко и да се разходя из гората им, вечерта завърши около огъня.
Някак си филосовстването около жарта не даде резултат, никой не пожела да си пробва нестинарските способности и събитията се развиха предвидимо. Все още по отдалечените села възрастните хора са доста бедни за да могат да си позволят чипс и кола. Много рядко купуват печено глутеново нишесте с гъбички, избелител, и овкусител и то ако ги мързи да си смелят житото сами и да забъркат софена питка.
Въпросните пенсии, всичките над 80 годишни, в пълно движение и съзнание кльопат свинско, агнешко и козе на поразия и пият много. Единия изпи 300 грама ракия и 1 литър вино и няколко мазни свински пържоли, след което някак се завлече до селския магазин в 23:00 посред нощ, събудил магазинера и се върна с шише двулитрова бира. Тоя беше на 93 години и не можеше да разбере защо аз не ям от прасето му. Другия пенсионер на младини бил някакъв кунг фу фен и след същото количество алкохол и пържоли показа как се правят лицеви опори с краката във въздуха, тоест на нещо като челна стойка без да се подпира с глава. Третия гледаше и се хилеше през цялото време.
Дори да искаме да се оправдаем с гена две неща лъсват веднага:
-тези хора се движат много всеки ден при грижите за стопанството и животните
-тези хора ядат месо, което пък по никакъв начин не им действа зле.
Би трябвало отдавна да са си махнали калция, да са хванали рак от свинското или от сланината която ядат редовно.
По повод по горното изказване за йога. Петко се е изцепил как всичко било глупости без да се аргументира с кое не е глупости. Венцислав Евтимов ме запали с книгата си още 1992 година. Йога може да се нарече всеки един спорт или всяко едно бойно изкуство. Теориите и практиките в УШУ, ЦИ ГУН, КУНГ ФУ, черпят еднаква идеология. На мен повече ми харесва да правя асаните висейки на лоста или успоредката на открито. По мързеливите пък предпочитат да се чекнат на килимчето в къщи. На който както му харесва. Пенсиите за които съм писал си правят асаните косейки трева, цепейки дърва или с мотиката. А тоя Манек всеки момент ще пусне в продажба патентовани диетични слънчеви очила за 1000 долара парчето. Ако си мисли, че е откривател на здравословните ползи от стоенето бос на плажа или в парка по време на изгрев? Само да ми падне във Варна веднага ще го напълня с лаймски кърлежи