Даам, определено въпросът е много добър и актуален. В моя случай немога да кажа как ми се е отразило вегетарианството специално за силата, но аз спрях месото на възраст около 20 години и организмът все още ми се развиваше, сега карам 31 вата и не мисля, че имам по малко сила, но няма как да знам колко сила бих имал ако ядях все още месо. Обаче, специално за вегански и суровоядски режими, на които съм се подлагал за известно време се забеляза сериозен спад на силата и времето за възстановяване на мускулите. Така, че бате Бино правилно го каза, че човек трябва да се разполага според чергата. Така правя и аз когато имам по натоварени ям повече млечни и въглехидрати, а когато имам по леки периоди на веганство или суровоядство, което ми служи и за периодично пречистване на организма. А тия със слънцето, и въздуха просто нема как да стане. Все пак ако си препомним няколко века назад, например средновековните войни, е трябвало да боравят с доста тежки оръжия. Имало е двуръки мечове достигащи 70 килограма тежест , и не само е трябвало да го вдигат ами и да се сръжават с него, да не говорим и за доспехите по тях. Та диетата на тези хора е била изобилстваща на животински продукти, закуска от сорта на 20 яйца с 1-2 пилета. Друг е въпроса, че са живели до 40-50 години, но иначе пък умират в битката. Не мога да си представя такъв войн на диета от малини плюс слънчеви бани.
Също финансовия фактор не е за подценяване. Първо, че ако си добре финансово няма да ти се налага да работиш тежък труд и ще можеш да си позволяваш доста по-здравословни храни. Ето например, онзи ден аз си купих едно бурканче Manuka мед 10+, което струваше 10 паунда за 340гр. Чудесен е този мед, но удря по джоба много сериозно. А за справка 25+ 500гр. струваше 40 паунда. Суперхраните също са си скъпички.