Вече мога да се похваля, че го докарах и на вкус и на гъстота. Даже май е доста киселко.
Ето как стана :
Направи ми впачатление, че като подквасвам, на самото дъно остава консистенция, която е доста гъста. Като обем - някъде около една супена лъжица. Викам си, я този път няма да мия буркана, ами направо ще сипя млякото с пробиотиците. Явно там са най-живите бактерии. Отделно прочетох, че освен пробиотици, в ампулите има и пребиотици. А ти какво правят - хапват целулоза. Ето причина да не беля бадемите. Тамън по-лесно и по-бързо. Резултата - доста гъсто мляко след 12 часа. Съотношението е 100 гр. бадеми(неизкиснати, изкиснати са стават доста повече, както знаете, така че не знам колко точно тежат) към 600 мл вода. Ако ще пробвате, загрявайте хубаво млякото до около 42-3 градуса и доста добре завийте буркана.