Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: пробиотици  (Прочетена 11050 пъти)

vesselin777

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 364
  • what noone knows - nobody sees
пробиотици
« -: 06-03-2011, 22:33:58 »

Здравейте! Да попитам тези от вас, които са използват пробиотици за направа на ядково кисело мляко, какви по-точно изполвате ? Имам предвид марка, откъде ги купувате и т.н. Не ми се занимава да си правя сам. Питам, защото в последно време изгледах доста неща на Lou Corona, който е суровоядец от 38 години (:Confus_3:). Сега е на 59, а изглежда максимум на 45. По този повод обяснява,че  всеки ден се храни с ядково кисело мляко. Това е неговата тайна. Между другото е доста силен. Както и да е, твърди че не всички пробиотици били добри и т.н. и т.н. Но от клиповете не мога да хвана каква марка и какви по-точно използва. Иначе веднага поръчка откъдето трябва и  :essen:.  Не знам защо, но този човек предизвиква доверие в мен (наречете го интуиция) и реших да се вслушам в съветите му, пък да видим какво ще стане. Още повече, че доста активно спортувам и искам да видя дали тази храна ще се отрази на мускулатурата ми така, както той обяснява. Ето един линк към част от неговите съвети за пълноценно суровоядство http://www.youtube.com/watch?v=sCqlcAFnZTU .
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Дж. Кришнамурти

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:пробиотици
« Отговор #1 -: 06-03-2011, 22:56:40 »

Под клипчетата в описанието е дал линкове за различните добавки, които приема. Ето и за пробиотиците какво дава - http://life-regenerator.ncpweb.com/Products/Default.aspx?cid=105&ct=t
Само да предупредя, че никак не съм сигурен в качеството на тези прахчета ;D
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

vesselin777

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 364
  • what noone knows - nobody sees
Re:пробиотици
« Отговор #2 -: 06-03-2011, 23:17:25 »

Аз също,но все пак ми се ще да ги пробвам. Ако бактериите почнат да папкат проеините и мазнините от бадемовото мляко и го сгъстят и най-вече ако се почувсвтам по-добре от тях- супер, ако не- поне съм пробвал, здраве да е! Благодаря ти Петко, въобще не бях обърнал внимание, че ги има в описанието!
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Дж. Кришнамурти

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:пробиотици
« Отговор #3 -: 07-03-2011, 00:29:24 »

Весо, виж тези:

http://www.daflorn.com/

Много хора ги ползват.
Активен

Деси

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 101
  • HORROR MOVIE
Re:пробиотици
« Отговор #4 -: 07-03-2011, 10:19:29 »

Вери, а кой от тези пробиотици може да се ползва за ядково кисело мляко,че и аз не съм мн в час с това...вие кои ползвате за кисело мляко и сирене...много ми харесва вашето сирене с подправките ... :essen:
Активен
Същността на безчовечието не е в омразата към ближния,а в безразличието!

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:пробиотици
« Отговор #5 -: 07-03-2011, 10:33:57 »

Ние не сме в България.

Но виж това:

"Да се похваля и аз с първия си успешен опит за кисело мляко. Направих го с 1 чаша бадеми, които прецедих и от 1 чаша слънчоглед, който оставих в сместа. Получи се точно един буркан от 700 мл. Загрях получена смес на водна баня до към 45 градуса и после заквасих със закваска на http://www.daflorn.com/starter-cultures.html. Оставих затворения буркан на парното за около 12-13 часа – стана страхотно."

Коментар от сайта към тази статия:
http://www.zemianazaem.com/archives/208
Активен

Ortodoksalen_Anorektik

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 666
  • бивш Ортодоксален Аноректик
    • http://sites.google.com/site/mahaviratrans/
Re:пробиотици
« Отговор #6 -: 08-03-2011, 04:58:30 »

Най-хубавата Българска бактерия е LB51
Периодично през 3 месеца пиша писма на производителя да ми даде жива течна форма на закваската.
Категорично отказват вече втора година, като ме препращат в аптеката да си купя лиофилизирани ( полу или изцяло умъртвени лакто бактерии )
Пробвал съм да заквасвам сварени и разбити до крем нахутени зърна с закваска BIOGAIA. Продава се в аптеките. Става желирано и кисело.
Може да обменим опит в тази насока. За сега наблюденията ми са че хобито е скъпо. Закваските са скъпи а често експеримента не става и пътува към кофата.
Заквасвал съм водорасли хлорела. Намерих едни трудове на  Проф. Дилов, за това колко много харесват лактобактериите своите роднини синьозелени на цвят. Получената зелена кисела слуз дава огромен и силно осезаем заряд отсила.  Заквасвах chlorella yaeyama organic powder + цяла опаковка Нормофлор.
Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

vesselin777

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 364
  • what noone knows - nobody sees
Re:пробиотици
« Отговор #7 -: 08-03-2011, 17:07:16 »

Бързам да се похваля: първи опит успешен  :thankyou:. Страхотно е на вкус, малко го направих рядко, но карай, следващия път с по-малко вода. 
 Ето как стана: мързеше ме да ходя да кв.Сердика и си купих някакви евтини български пробиотици Lactoflor от аптеката, ей така за проба. Даже не очаквах да стане нещо. Накиснах около 30-40 грама бадеми и около 50 грама слънчоглед. След около 12 часа ги изплакнах хубаво, обелих бадемите и в блендера с вода до около един литър обем. Сложих съдържанието на три капсулки и загрях буркана да около 40 градуса на водна баня. Затворих го плътно и го увих в едно дебело одеяло за около 7 часа.
Резултата е леко рядко, но доста киселко и приятно. Направо си мирише на кисело мляко с лек отенък на слънчоглед. Най-накрая тараторррррр  :essen:. Като имам път ще отида и за истинска стартерна култура от Сердика.
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Дж. Кришнамурти

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:пробиотици
« Отговор #8 -: 08-03-2011, 18:44:43 »

И аз реших да си купя от тези евтини български пробиотици Лактофлор от аптеката и да не се занимавам с поръчки по интернет или с МЛМ структури. Сега ги пия сутрин на гладно и ги усещам като много мощни. И аз ще пробвам да си направя ядково кисело мляко с тях.
Активен

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:пробиотици
« Отговор #9 -: 08-03-2011, 19:06:36 »

Орто, а ти как заквасваш хлорела? И не е ли гадна на вкус?
Активен

titan

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
Re:пробиотици
« Отговор #10 -: 08-03-2011, 19:51:16 »

Орто , дай някой лев на някой, който работи вътре и ще ти изнесат 1 буркан закваска......с тия ниски заплати
Активен

Деси

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 101
  • HORROR MOVIE
Re:пробиотици
« Отговор #11 -: 08-03-2011, 20:11:18 »

И аз мисля да пробвам като за първи път с тези по-евтинките пробиотици пък ако ми хареса резултата преминавам на екстра качество  :whistling2 - emotloader: какво ли ядково мляко ще стане най-вкусно на кисело  ??? ще рискувам с кокос..
Активен
Същността на безчовечието не е в омразата към ближния,а в безразличието!

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:пробиотици
« Отговор #12 -: 08-03-2011, 20:21:40 »

Бадемово, конопено, кашу. Така ги нареждам аз.
Активен

rima

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512
Re:пробиотици
« Отговор #13 -: 09-03-2011, 12:29:13 »

Лактофлора, който намерих е комбинация между пробиотик и фибри. Имаше и един словенски, само пробиотик. Ако е за пиене, стига почти за 3 дена, по 2-3лв на ден  tooth :Content_14:
Сок от зелка е естествен пробиотик - 300гр от 1 зелка стига за два дена. Да си държат пробиотиците в аптеките.  :bleh
Активен

rima

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512
Re:пробиотици
« Отговор #14 -: 09-03-2011, 12:40:12 »

само за закваска ще взема словенските, поне са правилно комбинирани - стрептококи с лактобацили
Активен

Ortodoksalen_Anorektik

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 666
  • бивш Ортодоксален Аноректик
    • http://sites.google.com/site/mahaviratrans/
Re:пробиотици
« Отговор #15 -: 09-03-2011, 14:38:41 »

Орто, а ти как заквасваш хлорела? И не е ли гадна на вкус?

Гадна на вкус е десет степени по-добре от истинския вкус. Трудно е да се опише по скалата на гадорията.   Зехтин+лимони ми е на първо място по шокираща гадост и на второ се нарежда заквасената хлорела.  Ще пробвам вашите рецепти с Лактофлор
Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

kris

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 24
  • Човек е здрав, когато яде, диша и мисли правилно.
Re:пробиотици
« Отговор #16 -: 09-03-2011, 18:22:19 »

Бързам да се похваля: първи опит успешен  :thankyou:. Страхотно е на вкус, малко го направих рядко, но карай, следващия път с по-малко вода. 
 Ето как стана: мързеше ме да ходя да кв.Сердика и си купих някакви евтини български пробиотици Lactoflor от аптеката, ей така за проба. Даже не очаквах да стане нещо. Накиснах около 30-40 грама бадеми и около 50 грама слънчоглед. След около 12 часа ги изплакнах хубаво, обелих бадемите и в блендера с вода до около един литър обем. Сложих съдържанието на три капсулки и загрях буркана да около 40 градуса на водна баня. Затворих го плътно и го увих в едно дебело одеяло за около 7 часа.
Резултата е леко рядко, но доста киселко и приятно. Направо си мирише на кисело мляко с лек отенък на слънчоглед. Най-накрая тараторррррр  :essen:. Като имам път ще отида и за истинска стартерна култура от Сердика.
        Не мога да повярвам от 10 меседа не сьм яла кисело мляко а таратора беше моя любима храна .Искам и аз  дано да успея да си направя кисело мляко.
Активен

marulka

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1649
  • Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...
Re:пробиотици
« Отговор #17 -: 09-03-2011, 18:47:22 »

то за таратор не ти трябва кисело мляко, с всякакво ядково мляко става, като му сложиш сол, лимонов сок и малко чесън и става директно айрян, като настържеш вътре краставица и копър и готов таратор, аз даже вчера това обядвах :Appetit_17:
Активен
Nothing cooked tastes as good as raw feels

kris

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 24
  • Човек е здрав, когато яде, диша и мисли правилно.
Re:пробиотици
« Отговор #18 -: 10-03-2011, 10:04:45 »

права си но си мечтая за кисело мляко от както сьм веган .Сигурно ще ти прозвучи глупаво но самата мисьл че си правя таратор от кисело мляко ще ме зарадва.Тази седмица сьм заета но другата ще се опитам да си направя.И Марулка радвам се че си тук ето казах ли ти че новобранците имаме нужда от теб и всички други с повече опит.
Активен

vesselin777

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 364
  • what noone knows - nobody sees
Re:пробиотици
« Отговор #19 -: 03-04-2011, 22:30:10 »

 Вече мога да се похваля, че го докарах и на вкус и на гъстота. Даже май е доста киселко.
Ето как стана :
 Направи ми впачатление, че като подквасвам, на самото дъно остава консистенция, която е доста гъста. Като обем - някъде около една супена лъжица. Викам си, я този път няма да мия буркана, ами направо ще сипя млякото с пробиотиците. Явно там са най-живите бактерии. Отделно прочетох, че освен пробиотици, в ампулите има и пребиотици. А ти какво правят - хапват целулоза. Ето причина да не беля бадемите. Тамън по-лесно и по-бързо. Резултата - доста гъсто мляко след 12 часа.  Съотношението е 100 гр. бадеми(неизкиснати, изкиснати са стават доста повече, както знаете, така че не знам колко точно тежат) към 600 мл вода. Ако ще пробвате, загрявайте хубаво млякото до около 42-3 градуса и доста добре завийте буркана.
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Дж. Кришнамурти
 

Страницата е създадена за 0.124 секунди с 21 запитвания.