Петко,благодаря за отговора, :)ще си открадна идеята за чаша вода след шарлана
Крадвай, нямаш проблем
Петко, това което си описал, че ядеш, по принцип това ли ядеш или правиш някакво разстоварване? То всъщност ми изглежда да е достатъчно..но като се сетя аз като подбарам ядки по колко изяждам...направо ме хваща срам Пък то само ядките да бяха...
Това си ям, да. Разтоварвания не съм правил. Считам, че съм още новак в тези неща и не бива да бързам с разни разтоварвания. Освен това съм малко килограми...185 см/55 кг...пък и самия факт, че станах веге, и след това в някаква степен(70-80%) суровоядец си е достатъчно разтоварване. Организмът се адаптира около година, доколкото ми е известно, и нека да се нормализират процесите и тогава смятам, че е задължително да включа един ден седмично да съм на плодове и фрешчета.
Относно контролът върху изяжданата храна, мисля, че съм го постигнал това. В началото и аз като хванех пакета с кашу и не можех да се спра, но сега вече не може да ме задържи никоя храна повече, отколкото трябва. Не искам да звуча прекалено самоуверено, но именно затова толкова тръбя за йогата. Благодарение на нея човек лека-полека започва да се контролира във всичко - лоши навици, емоции, хранене, сън и т.н. Само от една година се занимавам, но все пак има резултати
ПИтьофи,ти си луд -майтап си правя бе другарче
На мен пиенето на смляно ленено семе ми се отрази....никак,не забелязах нещо особено искам да кажа.....какво трявба да забележа евентуално?
Аз си пия горещата вода ВСЯКА сутрин,пък другите ритуали от време на време,а понякога и по-често
Васе, ти какво очакваш точно?
Сега вече сериозно. Начина по който живея е йога, т.е. по системата йога. В тази система се правят много неща - храна, сън, двигателна активност...практики и т.н. Само едно от тези неща да вземем...храненето например, виждаш се състои от много 'ритуали'. Когато се спазват, ако не всички, поне повечето неща, и то дълго време, чак тогава се чакат конкретни резултати. Една ленена напитка няма кой знае какво да измени в теб...трябват още неща...и задължително
практика! Гледам много хора почват да се хранят по нашия правилния начин, но допускат една грешка. Все нещо им се яде повече, все ту ПМС имали, ту лош ден, ту не знам кво си. Грешката, която имам предвид е липсата или малкото практика. Има ли липсващо звено се къса веригата на тази система и веднага се появяват колебания и проблеми. Така че
практика му е майката!
А самото ленено семе помага за по-лесното изхождане; за тва, че изчиства червата; съдържа важни витамини; 30-35% от семето е масло, което е също много ценно и т.н.