Аз ще се намеся, въпреки че това е дневника на Петко, моля за извинение.
Мария, много хора се навъдиха и както казва Петко, всеки взе да издава книги. Аз бих ти препоръчала при избора на курс, да внимаваш колко е скъп, защото за мен хората, които правят пари от това, не са истински йоги. Нито един от йогите, които познавам, а те се занимават с това от над 30 години, не прави пари от йога. Сега разбира се, времената в които живеем, наем на зала, отопление, не са безплатни, но едно е да взимаш символична сума, друго е да дереш кожи..
За книгите, мисля че много изчерпателна и разбираема е Йога и Крия на Свами Сатиананда. Предполагам че е преведена на български, английското заглавие е A systematic course in the ancient tantric techniques of Yoga and Kriya. Въпреки че основния акцент е върху крия йога, всичко останало е добре описано. Навремето имаше една книга на български за йога, автора, поправете ме ако греша името, се казва Венцислав Ефтимов. Там той е описал асаните. Тъй като има най-различни системи на йога, е най-добре да си поговориш с някой разбиращ- мисля че във форума учителя по йога на Мер- Рашко, може много да ти помогне. Успех!