Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневникът на Петко  (Прочетена 413417 пъти)

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #280 -: 29-07-2009, 22:54:09 »

Петко,благодаря за отговора, :)ще си открадна идеята за чаша вода след шарлана ;D,
Забравих само да добавя, че веднага след изплюването на шарлана е задължително да измием зъбите и изчеткаме езика. Целият език се остъргва добре, чак до основата му. И сега вече следва топлата вода ;)
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Mariya

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 477
« Отговор #281 -: 29-07-2009, 23:38:09 »

Здравей,Петко!  :)
Благодаря за подробното обяснение, сетих се аз, нищо че съм блондинка (почти де ). ;D ;D ;D
Цитат
и задължително практика! Гледам много хора почват да се хранят по нашия правилния начин, но допускат една грешка. Все нещо им се яде повече, все ту ПМС имали, ту лош ден, ту не знам кво си. Грешката, която имам предвид е липсата или малкото практика. Има ли липсващо звено се къса веригата на тази система и веднага се появяват колебания и проблеми. Така че практика му е майката!
ше взема да мина на едномесечен курс при теб,дано влеза в релси ;)
Активен
Бъди като тревата - изправяй се, когато те газят ! Бъди като кокичето - намирай топлина, дори в снега ! Бъди като звездите - близка и далечна, даряваща любов и светлина!

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #282 -: 29-07-2009, 23:45:27 »

Идвай! Кви пози само ше те науча ;D ;D :D ;D ;)
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #283 -: 30-07-2009, 04:33:23 »

Не искам да звуча прекалено самоуверено, но именно затова толкова тръбя за йогата. Благодарение на нея човек лека-полека започва да се контролира във всичко - лоши навици, емоции, хранене, сън и т.н.

трябват още неща...и задължително практика! Гледам много хора почват да се хранят по нашия правилния начин, но допускат една грешка. Все нещо им се яде повече, все ту ПМС имали, ту лош ден, ту не знам кво си. Грешката, която имам предвид е липсата или малкото практика. Има ли липсващо звено се къса веригата на тази система и веднага се появяват колебания и проблеми. Така че практика му е майката!
Много си прав, много. Именно за това усещам, че искам да ходя на йога, липсва ми конрол и дисциплина, суровоядството не ми стига, а не искам след време да съм в графата на предалите се суровоядци. Защото суровоядството ми харесва и не мисля да се отказвам. То си е цяла философия, но ми трябва упора да не давам заден.
Активен

Mariya

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #284 -: 30-07-2009, 16:00:03 »

Цитат
Идвай! Кви пози само ше те науча     
;D :) :D ;D

PETKO,
ще взема да ходя на предварителни курсове,аз отдавна се каня за йога ,ама все време не ми достига,ама напоследък се замислям все повече и повече.
Колко пъти е добре седмично да се ходи на йога,веднъж седмицно добре ли е ,щото имам само един свободен следообед, сега като започне другата седмица?
Активен
Бъди като тревата - изправяй се, когато те газят ! Бъди като кокичето - намирай топлина, дори в снега ! Бъди като звездите - близка и далечна, даряваща любов и светлина!

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #285 -: 30-07-2009, 19:41:38 »

В началото е добре поне 3 пъти седмично. След това вече всеки ден. Ако не ти е удобно или имаш много работа, практикуваш вкъщи, когато можеш. Ако се занимаваш сериозно - ходиш месеци наред редовно на йога, правиш всички(или поне повечето...аз даже не съм писал за всички ;D ) 'ритуали'...с две думи, ако йога начина на живот ти стане приоритет, ще започнеш да се наспиваш по-бързо. Ще се променят много неща, но тва за спането примерно би ти позволило да си правиш процедурите и асаните и пранаямата и т.н., рано сутрин. Примерно в 23 часа си лягаш. Ставаш в 2.30 - 3.00 сутринта. Напълно си се наспала и си отпочинала. И от 3.00 до 7.00 да речем, имаш време за практиките ;) За да се наспиваш за 2-3 часа е нужно енергийните ти канали да са отпушени, да си практикувала известно време, да живееш както повелява системата йога :) Аз от 9 часа спане преди, сега 5-6 часа са ми напълно достатъчни. Дори за 12 часов работен ден, както работех почти година :)
Активен

Mariya

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #286 -: 31-07-2009, 01:08:17 »

Здравей,Петко!
Много мило от твоя страна ,че ми отговаряш на всички въпроси ,но май най-добре е утре да се разходя до библиотеката ,да взема малко книжки да прочета,че имам много да уча,а пък не искам да ставам досадна,че имам хиляди въпроси.
благодаря много ,че отделяш време да ми отговориш на въпросите.
Благодаря ти много още веднъж. :) :) :)
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #287 -: 31-07-2009, 09:00:56 »

Моля! Питай, каквото искаш, няма проблем ;)
Какви книжки ще взимаш? Питам, щото за йога има вече хиляди, а е кофти, че повечето го обърнаха на бизнес...всички пишат книги :( Кажи какви са ти препоръчали библиотекарите ;)
Активен

Angie

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839
« Отговор #288 -: 31-07-2009, 10:57:10 »

Аз ще се намеся, въпреки че това е дневника на Петко, моля за извинение.
Мария, много хора се навъдиха и както казва Петко, всеки взе да издава книги. Аз бих ти препоръчала при избора на курс, да внимаваш колко е скъп, защото за мен хората, които правят пари от това, не са истински йоги. Нито един от йогите, които познавам, а те се занимават с това от над 30 години, не прави пари от йога. Сега разбира се, времената в които живеем, наем на зала, отопление, не са безплатни, но едно е да взимаш символична сума, друго е да дереш кожи..
За книгите, мисля че много изчерпателна и разбираема е Йога и Крия на Свами Сатиананда. Предполагам че е преведена на български, английското заглавие е A systematic course in the ancient tantric techniques of Yoga and Kriya. Въпреки че основния акцент е върху крия йога, всичко останало е добре описано. Навремето имаше една книга на български за йога, автора, поправете ме ако греша името, се казва Венцислав Ефтимов. Там той е описал асаните. Тъй като има най-различни системи на йога, е най-добре да си поговориш с някой разбиращ- мисля че във форума учителя по йога на Мер- Рашко, може много да ти помогне.  Успех!
« Последна редакция: 31-07-2009, 11:01:12 от Angie »
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #289 -: 31-07-2009, 12:58:30 »

най-добре да си поговориш с някой разбиращ- мисля че във форума учителя по йога на Мер- Рашко, може много да ти помогне.  Успех!
Да, така е. И аз него ти препоръчвам, но той не влиза тук...или ако влезе ще е един път на няколко месеца.
Между другото, Рашко е учител не само на Мер, а и на още хора от този форум ;D ;) :)
Активен

Mariya

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #290 -: 31-07-2009, 18:21:44 »

Здравей,Angie :)
благодаря много,че се намесваш, дано само Петко не се сърди че му спамим дневника. :)
Аз съм нова в сайта,и за това не съм писала много,пък и почивах имах 3 седмици почивка - лятна от работата.  Ще разкажа малко за мен,ходя на фитнес за  фитнескарта плащам 450 НОК,това не са много пари при положение че в цената са включени всички допълнителни курсове които предлага центърът,например ходя веднъж седмично на пилатес,2 пъти седмично на аеробика,веднъж на степ.На мен това ми е достатъчно + фитнес 3 пъти седмично,сега покрай сайта се запалих да ходя на йога ,днес проверих имат и йога курс , но е веднъж седмично,започва на 10/08 ,часът в който ще се провежда ми пасва идеално.До тук добре ,но примерно ,ако искам допълнително да посещавам някои от курсовете трябва да плащам по 400 НОК/час,това не са много ,но не са и малко пари ,казаха ми че трябва да имам поне 3 часа седмично ,инструкторът се съобразява със това кога аз мога,това добре ,но според мен са излишни разходи,предпочитам тези пари да ги харча или влагам в нещо друго,например много обичам да пътувам и обикалям много,така че това е много по -добре за мен .Сега реших да ходя веднъж седмично,и да прочета малко книжки,пък по нататък ще видя ,какво ще реша. :)

Здравей,Петко!
Много се радвам че сте намерили добър инструктор,но Пловдив ми е малко далече на мен.Другото лято ще съм там за една седмица.
Петко ,какви са цените в БГ за един час?
Активен

Mariya

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #291 -: 31-07-2009, 18:55:41 »

Петко извинявай, че пак ще ти досаждам с моите въпроси. :)
При положение че ще съм само на вода тия дни,дали е добре да спра със сутрешните ,,ритуали,,? ??? ??? ???
Имаш ли нещо против да си размениме скайповете, тъкмо няма да ти пълна   дневника със моите въпроси? :)
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #292 -: 31-07-2009, 19:17:12 »

Няма проблем. Пишете ;)
Mariya, за чужбина е много трудно да се изкаже някакво мнение за йогата там, защото е прекалено комерсиализирана. Най-добре иди и виж дали ще ти хареса; дали ще ви обяснява и на теория нещо или ще е само една гимнастика. Как ще се държи инструкторът е много важно; времетраенето на едно занимание колко е и т.н. Но дори и 3 пъти е малко, камо ли един път :o Ако попаднеш на свестен инструктор йогата ще преобърне света ти...ще ти покаже как се диша...как да се движиш...как да мислиш...единственото занимание, което може дори да те превъзпита на колкото и години да си...ще намериш скрити таланти в себе си...ще си по-позитивна и т.н....но важното е в началото дали ще я има искрата, която да възпроизведе цялата тази верижна реакция ;)
Angie, напълно си права за бизнеса в йогата. Трябва нещата там да са символични. Така е :)
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #293 -: 31-07-2009, 19:30:46 »

При положение че ще съм само на вода тия дни,дали е добре да спра със сутрешните ,,ритуали,,?
Ами не съм компетентен по въпросите на гладуването...предполагам, че ако си на някакъв пълен глад ще трябва да спреш с 'ритуалите', но по-добре питай някой по-компетентен ;)
Петко извинявай, че пак ще ти досаждам с моите въпроси. :)
Не, не досаждаш! Пиши си ;)
Имаш ли нещо против да си размениме скайповете, тъкмо няма да ти пълна   дневника със моите въпроси? :)
Писах ти на лична скайпа ми ;) :)
Активен

Mariya

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #294 -: 31-07-2009, 19:42:41 »

Здравей,Петко !
Писах ти на скайпа  :)
Активен

Angie

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839
« Отговор #295 -: 31-07-2009, 19:54:20 »

Мария, това НОК- норвежки крони ли значи?
Аз мога да ти кажа, че тук в Словения искахме с моя приятел да ходим в едното училище, защото то е подчинено на една свами, която познавам. Ами те поискаха някаква сума, срещу час и малко на седмица, и като казах на баща ми той ми каза вие луди ли сте, аз ще ви водя йога нидра през скайп :)) Обаче ти вероятно нямаш тази екстра, а то не че ние го направихме де..Ако можеш си намери тази книга и вземи да я четеш. Ако имаш желание някои неща и сама можеш да правиш. Идеята да се ходи при учител, е от една страна тази, за която ти писа Петко, от друга- за мотивация ;) Пред други хора и учител човек става по-отговорен..
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #296 -: 31-07-2009, 20:04:42 »

Да, в група енергията се счита, че е по-силна. Пък и вкъщи всеки един шум действа негативно. А и има някои базисни неща, които трябва да се знаят, дето в книгите ги няма. Лесно може да се контузиш вкъщи и поне в началото е добре да си пред очите на инструктор ;) :)
Активен

Mariya

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #297 -: 31-07-2009, 20:10:32 »

Здравей,Angie ;)
Цитат
Мария, това НОК- норвежки крони ли значи?
да

незнам сега на 10. ще разбера дали ми харесва или не.Поне знам че инструкторката ще е същата която ми е на пилатес,ама не знам като йога-инструктор дали е добра ,надявам се поне че ще ми помогне със литература или нещо със което да се занимавам сама вкъщи,да не харча толко пари. :)

Петко,писах ти ,ама май не получаваш това дет ти пиша в скайпа.

Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #298 -: 31-07-2009, 20:15:40 »

То и аз пиша, но никой не го получава май ;D :D ;D
Активен

Mariya

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #299 -: 31-07-2009, 20:24:24 »

Да, в група енергията се счита, че е по-силна. Пък и вкъщи всеки един шум действа негативно. А и има някои базисни неща, които трябва да се знаят, дето в книгите ги няма. Лесно може да се контузиш вкъщи и поне в началото е добре да си пред очите на инструктор ;) :)

тогава ,маи вече за 3 ти път се самопоканвам при теб за един месец ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Активен

Страницата е създадена за 0.102 секунди с 24 запитвания.