Такааа...
След като септември направих схемата за изчистване на дебелото черво чрез клизми с урина, преди два дни, в петък направих и шанка-пракшалана
Предния ден бях на повече сокове, нектарчета и кашички от кълнове. Станах в петък сутринта в 4 часа. До 8:30 - 9:00 си практикувах. Направих една клизма с урина. След нея започнах с шанката. Сложих 3 литра вода в тенджера. Загрях я до около 38-40 градуса. Сложих 3 супени лъжици морска сол и разбърках до пълното им разтваряне.
И започнах, както си е дадено от Мер в сайта.
След 5-та чаша, получих първия позив. След това дори не успявах да си изпълнявам и 4-те упражнения, без да ме прекъснеше поредният позив
Някъде на 10-та чаша вече водата си беше съвсем бистра. Направо не можех да повярвам, че ще пикая някога през задника
Въпреки бистрата вода изпих още 3 чаши солена вода. Накрая изпих една чаша обикновена несолена вода. Не съм се напъвал да повръщам, както е указано за край на шанката. Голяма част от хората това не го спазват.
Цялата процедура продължи 2 часа и малко. Почувствах се леко изморен накрая. Все пак след моите си практики, за самата шанка се правят едни упражнения. И колкото и елементарни да са, то 2 часа да ги правиш, без спирка
не е съвсем леко. Пък и това, че общо накрая ставаха 14 часа без да съм хапвал и пийвал, каквото и да било. Но особеното и важното да се отбележи е чувството да си с абсолютно изпразнени черва. Всеки знае как е с празен стомах и след дълбока клизма, но това да няма нищо и в тънките черва, които са с дължина 7 метра, си е някак странно чувство. Започва да ти става студено, но в същото време от самата процедура си с перфектно спокойствие...и земетресение да беше станало, нямаше да обърна внимание
Другото интересно е, че въпреки изпитата от мен над 2 литра вода, нямах позив по малка нужда, което значи, че пилора веднага се е отворил и нищо не е отишло към бъбреците.
Захраних се след 45-50 мин с разварена леща с ги(сам си го направих)
След това вместо да се спра за лека почивка, се заех с изпразването на една тенекия с мед. Напълних 10-на буркана с мед, но вече започнал да се захаросва. Та беше много бавно всичко. След това хапнах малко разварен ориз с ги и тръгнах за йога.
Там споделих с гуруто докъде съм стигнал и попитах за храненето до края на деня. Каза ми, че захранването е абсолютно задължително, но само първото хапване, докато спре да тече дебелото черво
При мен след като хапнах първия път се изходих за последно и спря окончателно. Каза ми, че може всичко сурово да се яде, както си е било преди, без да е нужно някакво постепенно включване на храни. НО въпреки това, поне първите две-три хранения ги направете, както е написано от Мер в сайта, защото не искам някой да пострада заради мен
Като бях на йогата се оказа, че някои огъвания, особено полягането напред към краката е осезателно повече от преди. При полягането към десния крак при една от позите си легнах, както трябва - в крака опира корема, гърдите и накрая главата до стъпалото
Така че вярно се оказва това, че процедурата огъвкавявала и отпускала ставите и връзките.
Другото което вече 3-ти ден усещам е работата на стомашно-чревния тракт. Съвсем тихо, спокойно. Без шум, без никакви газове(въпреки множеството кълнове и зелении)...Ядеш, засища те и все едно е включен на някакъв икономичен режим тракта...сякаш хаби по-малко от енергията на организма.
Препоръчвам на всеки процедурата, но спазвайте всичко описано в статията