Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневникът на Петко  (Прочетена 413209 пъти)

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #660 -: 31-10-2009, 05:18:41 »

Ако може и аз да забия един новобрански въпрос Петко, каква е тази соева майонеза??? Виждам,че я консумираш почти всеки ден???
Соевата майонеза се продава в здравословните магазини....виждал съм я и в Сани. Пише, че няма ГМО, но въпреки това съм на път да я изключа от менюто си. Ако толкова не мога без нея ще си я приготвям вкъщи. Ето рецептата -
http://www.recipemagician.com/recepti/sosove-i-dresingi/vegetarian-mayonaise/
Или нещо подобно -
http://www.zemianazaem.com/2008/05/24/%D1%81%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D1%85%D1%83%D0%BC%D1%83%D1%81/ ;)
вчера те видях на йогата при Рашко ........ поздравления, но ако можеш дръж гръбчето изправено по-продължително, тогава асаните ще носят друго удоволствие  :weight_lift:
Доста нови хора има, така че не се и мъча да разпознавам някой....другия път се обади ;)
А за гръбчето ще знам ;D
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #661 -: 31-10-2009, 08:44:13 »

Радулка правилно ви е отговорила за смесването на плод и зеленчук :)
А магданоза не е нужно да бъде накисван...важното е да е свеж и толкоз ;D ;)
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
« Отговор #662 -: 31-10-2009, 09:38:25 »

Аз си чакам за шанката да пишеш по-подробно  :pensif_2  :Content_22:
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #663 -: 01-11-2009, 11:13:37 »

Такааа...
След като септември направих схемата за изчистване на дебелото черво чрез клизми с урина, преди два дни, в петък направих и шанка-пракшалана :thankyou:
Предния ден бях на повече сокове, нектарчета и кашички от кълнове. Станах в петък сутринта в 4 часа. До 8:30 - 9:00 си практикувах. Направих една клизма с урина. След нея започнах с шанката. Сложих 3 литра вода в тенджера. Загрях я до около 38-40 градуса. Сложих 3 супени лъжици морска сол и разбърках до пълното им разтваряне.
И започнах, както си е дадено от Мер в сайта.
След 5-та чаша, получих първия позив. След това дори не успявах да си изпълнявам и 4-те упражнения, без да ме прекъснеше поредният позив ;D Някъде на 10-та чаша вече водата си беше съвсем бистра. Направо не можех да повярвам, че ще пикая някога през задника :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:
Въпреки бистрата вода изпих още 3 чаши солена вода. Накрая изпих една чаша обикновена несолена вода. Не съм се напъвал да повръщам, както е указано за край на шанката. Голяма част от хората това не го спазват.
Цялата процедура продължи 2 часа и малко. Почувствах се леко изморен накрая. Все пак след моите си практики, за самата шанка се правят едни упражнения. И колкото и елементарни да са, то 2 часа да ги правиш, без спирка ;D не е съвсем леко. Пък и това, че общо накрая ставаха 14 часа без да съм хапвал и пийвал, каквото и да било. Но особеното и важното да се отбележи е чувството да си с абсолютно изпразнени черва. Всеки знае как е с празен стомах и след дълбока клизма, но това да няма нищо и в тънките черва, които са с дължина 7 метра, си е някак странно чувство. Започва да ти става студено, но в същото време от самата процедура си с перфектно спокойствие...и земетресение да беше станало, нямаше да обърна внимание :whistling2 - emotloader:
Другото интересно е, че въпреки изпитата от мен над 2 литра вода, нямах позив по малка нужда, което значи, че пилора веднага се е отворил и нищо не е отишло към бъбреците.
Захраних се след 45-50 мин с разварена леща с ги(сам си го направих) ;D След това вместо да се спра за лека почивка, се заех с изпразването на една тенекия с мед. Напълних 10-на буркана с мед, но вече започнал да се захаросва. Та беше много бавно всичко. След това хапнах малко разварен ориз с ги и тръгнах за йога.
Там споделих с гуруто докъде съм стигнал и попитах за храненето до края на деня. Каза ми, че захранването е абсолютно задължително, но само първото хапване, докато спре да тече дебелото черво ;D При мен след като хапнах първия път се изходих за последно и спря окончателно. Каза ми, че може всичко сурово да се яде, както си е било преди, без да е нужно някакво постепенно включване на храни. НО въпреки това, поне първите две-три хранения ги направете, както е написано от Мер в сайта, защото не искам някой да пострада заради мен :pensif_29:
Като бях на йогата се оказа, че някои огъвания, особено полягането напред към краката е осезателно повече от преди. При полягането към десния крак при една от позите си легнах, както трябва - в крака опира корема, гърдите и накрая главата до стъпалото :thankyou:
Така че вярно се оказва това, че процедурата огъвкавявала и отпускала ставите и връзките.
Другото което вече 3-ти ден усещам е работата на стомашно-чревния тракт. Съвсем тихо, спокойно. Без шум, без никакви газове(въпреки множеството кълнове и зелении)...Ядеш, засища те и все едно е включен на някакъв икономичен режим тракта...сякаш хаби по-малко от енергията на организма.
Препоръчвам на всеки процедурата, но спазвайте всичко описано в статията ;)
Активен

vasilena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1059
« Отговор #664 -: 01-11-2009, 12:05:40 »

Ех,че интересно си го разказал  :Content_14: :Content_14: :Content_14:
Зариби ме много.
 ;)
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #665 -: 01-11-2009, 12:07:16 »

Тогава действай по въпроса ;)
Активен

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #666 -: 01-11-2009, 13:27:26 »

:Content_22: :peperudi: :peperudi: :peperudi: мда, много хубаво си описал всичко, интересно ми беше дали и на теб ще ти е студено накрая  :) аз след повръщането бая треска имах...чувстваш лека умора наистина от упражненията, но си изпълнен с щастие ....скоро и аз ще я правя, още нямам иригатор  :Confus_3:
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #667 -: 01-11-2009, 18:33:30 »

чувстваш лека умора наистина от упражненията, но си изпълнен с щастие
Ти най-точно го описваш с този израз ;) Щастието е някак велико...сякаш си се откъснал от земните пороци и си минал няколко стъпки по-близко до майката природа :angel: :Content_22:
Активен

vasilena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #668 -: 01-11-2009, 23:07:30 »

Защо ви става студено?
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #669 -: 02-11-2009, 06:07:05 »

Защо ви става студено?
Защото стомахът и червата(всички) са напълно празни :)
Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
« Отговор #670 -: 02-11-2009, 08:34:17 »

Петко много добре си описал цялата процедура! Трябва и аз да предприема нещо такова скоро!
Активен

muki_w

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 182
« Отговор #671 -: 02-11-2009, 09:50:20 »

Петко,а дали ефекта ще е същия с тази терапия,с която ти правят вливания?забравих й името?
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #672 -: 02-11-2009, 09:52:03 »

Петко,а дали ефекта ще е същия с тази терапия,с която ти правят вливания?забравих й името?
Каква е тая терапия с вливания :surpris_23:Венозни ли :surpris_23:
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #673 -: 02-11-2009, 10:39:08 »

Фугиране ;D 8)
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
« Отговор #674 -: 02-11-2009, 14:03:31 »

Позив,след позив,Петко,много позитивен си станал напоследък :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

vasilena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #675 -: 02-11-2009, 16:47:26 »

Ехееееее,чакай малко бе,мистър Мускул ;)Добре,добре,супер си....И аз искам така :surpris_25:.Пепсън,марш да раждаш и ти,за да ти стане по-мекичък корема,да не се депресирам :D ;)
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • benato
« Отговор #676 -: 02-11-2009, 16:50:32 »

Пецко е нашата гордост :laugh: :laugh: :laugh:
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #677 -: 02-11-2009, 17:48:29 »

:Content_22: много е еротична тая снимка, харесвам плоски коремчета  :Confus_3:
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • benato
« Отговор #678 -: 02-11-2009, 18:20:47 »

Я недей обижда ;D Той показва релеф ,ти плоско :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:
Активен

GO GREEN

hdeshev

• Христо Дeшeв
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 845
  • Един ученик на пътя...
    • може би блог
« Отговор #679 -: 02-11-2009, 19:33:19 »

Като каза релеф, се сетих за Галин - релефа! Любознателните да търсят на вбокса.  :bleh :weight_lift:
Активен
Time waits for no slave!
-- Napalm Death

Страницата е създадена за 0.091 секунди с 22 запитвания.