Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневникът на Петко  (Прочетена 413213 пъти)

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #720 -: 11-11-2009, 07:56:51 »

Някои снимки на моята храна:

- тофу, покълнало бобче "Мунг" и две ръжени филийки - едната със соева майонеза, чубрица и червен пипер, а другата със соева майонеза, маслинова паста и поръсена с босилек :)

- закуската ми :)

- салатката ми тази вечер - домати, краставици, червен лук, зехтин и поръсена със смлян суров сусам :)

- кашу, маслини и кълнове от люцерна и броколи :)
« Последна редакция: 11-11-2009, 12:17:45 от Petko »
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #721 -: 11-11-2009, 08:08:28 »

Това е покълналата ми леща. Овкусена е със зехтин, суровоядски соев сос и една щипка босилек :Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17:
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
« Отговор #722 -: 11-11-2009, 08:14:07 »

Петко много свежа и вкусна изглежда храната ти! На първата снимка с какво си намазал филийките и онова отстрани какво е? ;D
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #723 -: 11-11-2009, 12:22:28 »

Петко много свежа и вкусна изглежда храната ти! На първата снимка с какво си намазал филийките и онова отстрани какво е? ;D
Деси, сложих надписи срещу снимките ;)
Активен

Angie

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839
« Отговор #724 -: 11-11-2009, 12:59:48 »

Продават много ефективна четка/стъргало/ за езика. Питай в аптеките, ако имаш интерес :)
Оо, ще потърся да се снабдя в такава. Ние имаме метална, но май ми е малко твърда а и леко има вкус на..метал :)
Активен

SiMoNcheTo

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 348
« Отговор #725 -: 11-11-2009, 16:48:14 »

днес на гладно си почистих езика с лъжица, но след малко ще изляза да си взема шарлан и утре ще пробвам, също и стъргало  :) Петко, менюто ти изглежда много вкусно, но този хляб май не е домашен или?
Активен
Мисълта е там, където ни боли!

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #726 -: 11-11-2009, 17:13:03 »

Петко, менюто ти изглежда много вкусно, но този хляб май не е домашен или?
Да, позна, купешки е. Това е някакъв със зърна и закваска. Не е суровоядски. Понякога хапвам от него. №1 обаче за мен си остава ленено-елденото хлебче на Мер :Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17:
Активен

SiMoNcheTo

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 348
« Отговор #727 -: 11-11-2009, 17:31:54 »

:) :) :)
Активен
Мисълта е там, където ни боли!

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #728 -: 11-11-2009, 19:14:56 »

Петко, да те подсетя за маята.  ;) Ако не си питал, да питаш, моля те. :)
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #729 -: 11-11-2009, 22:08:39 »

Петко, да те подсетя за маята.  ;) Ако не си питал, да питаш, моля те. :)
Разбира се. Не съм забравил. Ще пиша скоро ;)
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #730 -: 13-11-2009, 10:21:25 »

За маята:
- от температурата започват процеси на набухване, от които се развъждат организми неблаготворни за нашата флора в стомаха. Просто развъждаме още болести.
Това ми каза Рашко.
Нали знаете, че има начини да разберем кое е вредно и кое полезно, без да имаме техника, апаратура и информация. Просто се изчистваме яко и след това усещаме кое как ни действа. Всяка една храна, всяко едно нещо го усещаме. Иначе така няма толкова смисъл да гледаме кое какво казват, щото всяко нещо може да се манипулира. Аз затова и по другите теми пиша, че няма смисъл да се хващате за някакви нови "учени" и велики "откриватели", които всъщност са едни мастити бизнесмени, в които не е останала капка духовност. Опаковат своите "техники" и ги продават като вафли :-X Грозна работа :-X :-X :-X
Няма нужда да вярваме на нищо. Просто пробваме и регистрираме резултати. Сега дори се радвам, че като започнах с йогата, въобще не вярвах в нея :)
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
« Отговор #731 -: 13-11-2009, 11:42:02 »

В книгата,която радула даде-High raw ,съветват да се спре дадена храна за две седмици,като преди това,по време и след това се води дневник.Как се чувстваме,неразположения,енергия,настроения,пъпки,слуз и други такива. После се включва пак,малко от тази храна и се следи за реакциите на организма. На всеки различно се отразяват различните храни.
Понеделник започвам пак Йога, в Тракия,вчера бях тръгнал,но Рашко каза,че в четвъртък било само медитация и пеели мантри.А аз съм се схванал като дърво,тъкмо се бях раздвижил и ставите започнаха да отпускат по малко. :surpris_23: :Confus_3:Но вече реших,че не може да се продължава така,късно е но нямам избор :surpris_23:
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #732 -: 13-11-2009, 16:39:23 »

Петко, благодаря! :)
Аз да ти кажа на никого не вярвам 100%  ;) Странична литеретатура не чета. Най-вече опита на хората и след това статии в нета, от които си правя мои заключения.
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • benato
« Отговор #733 -: 13-11-2009, 19:20:10 »

Хайде и бат Бенато да се включи за маята ;D
Ето,читайте братушки  http://www.forumy.ru/livespace/view.php?dat=20061227233915
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #734 -: 15-11-2009, 09:17:01 »

Бенато, от снощи съм на "Лацимас" органик екстра върджин. Малко е скъпичък, но ми се услади :Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17:
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #735 -: 16-11-2009, 10:23:56 »

- резен камба, кълнове от люцерна и хлебче със соева майонеза и семенца от мак, сусам и лен :Appetit_17:

- салатка от бяло зеле, червено зеле, салата айсберг, настъргани моркови, маслини и зехтин :Appetit_17:
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • benato
« Отговор #736 -: 16-11-2009, 10:29:01 »

Супер е,браво.Много е по добре от предишния,нали? :laugh:
Активен

GO GREEN

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #737 -: 16-11-2009, 10:34:35 »

Само да кажа, че моят половин преведе руската статия за маята. Някои не разбират руски, вкл и аз.  ;)
Петко, хубави неща показваш за ядене. :)
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #738 -: 16-11-2009, 10:37:24 »

Вчера си купих тези интердентални четки за зъби. Използват се вместо конци и са доста по-ефективни и удобни. 5 вида са според дебелината на четчиците. Тези, които купих са най-фините за тесни междузъбни пространства 1,9 мм. Стоматологът ми ги препоръча като най-добри за моите зъби. Оказва се, че наистина са много удобни и вършат по-голяма работа от конците. Обират всичко с едно движение :)

П.П. Този пост не е с цел реклама. Само споделям една нова за мен технология.
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #739 -: 16-11-2009, 10:40:32 »

Супер е,браво. Много е по добре от предишния,нали? :laugh:
хах, май е по-добър :whistling2 - emotloader:
Активен

Страницата е създадена за 0.093 секунди с 22 запитвания.