Със сусамово масло се маже тялото без проблем - аз цяла година вече го практикувам почти всяка вечер / даже лятото ходя нон стоп омазана до ушите / ако трябва да си в по приличен вид само един по хладен душ само с вода .
Конопено масло много добре ми се отрази също - даже миризмата след изкъпването е някак свежа . За смесването с етерични масла не знам по колко - по аз слагам по капка две - от любимите ми евкалипт, иланг иланг или пачули / даже тези двете смесени / .
Знам обаче от аюрведа че е много хубаво сусамовото масло да се накисва около седмица с разни билки и тогава да се обтрива цялото тяло всяка сутрин и вечер - леки масажи в областта на челото после слънчевият сплит , след това точката за стимулиране на перисталтиката / под пъпа ама три или пет пръста беше .../ и накрая енергично разтриване на краката в областта на пръсците и глезените.
Има и една много приятна процедура - в специален съд се налива такова билково сусамово малсо и се оставя над главата закачено като си в легнало положение , да накапва само върху челото . Аз съм пробвала с вода от крана така за успокоение на нервата