Благодаря ви за отгорите,
Засега само подозирам, че са ядките. Тези които купуваме изглеждат пресни, и ги съхраняваме в стъклени буркани в хладилника. Първите два пъти когато се получи доста силна такава реакция бяхме яли салата (листа от глухарчета, спанак, чард
http://en.wikipedia.org/wiki/Silverbeet, червен кейл, подправена с малко олио от леново семе) и кракери от тиквени и слънчогледови семки, които бяха накиснати добре преди да ги изсушим в дехидратора. Първият път не заподозрях, че може да получавам алргия от храната защото никога до сега не съм реагирал. След вторият път обаче реших че салата е може би много силна. Третият и последен път когато това се случи ядох салата от млади зелени листа (няколко вида марулки, чард, спанак и още разни лекички тревички), краставица, малки доматчета и една шепа ядки (бадеми, лешници и орехи). Не бяха киснати и белени. Сега отчитам грешка там. Лошото е че след един такъв обрив, всяко нещо което сложа в устата си ми дава лек обрив в устата, а някои по-кисели храни правя положението още по тежко. Ако леко мина на пара зеленчуците избягвам обрива в устата.
Иначе менюто ни не е кой знае колко разнообразно още. Все още не сме преминали напълно към ядене на сурови храни.
За закуска пресни или по рядко сушени плодове. От пресните плодове 1-2 вида максимум.
Обяд: зелена салата, 1-2 зеленчука допълнително и нещо със скорбяла (покълнат хляб, печен картоф, сварен боб, леща, неполиран ориз)
За вечеря: пак зелена салатка, 1-2 други зеленчука, може и домат и някакъв протеин (ядки, маслини, авокадо или разни семена)
Още нещо нещо, преди да започнат тези обриви, ядохме поне едно ядене салата от коренови (настъргана ряпа, цвекло, пащарнак, рутабага (брюква)) с моркови и целина най-много.
Може да има и още важни подробности на които да не съм обърнал внимание.
Да те попитам Бенато, какво точно е този цитросепт. Ние живеем от другата страна на Атлантика в Америка и такова нещо не знам дали ще намеря. За това ли става въпос:
http://www.citrosept.com/application/ или
http://www.amazon.co.uk/CITROSEPT-GRAPEFRUIT-EXTRACT-LIQUID-CONCENTRATE/dp/B0027RJJQ0Зеленчуците и плодовете колко време да киснат в солена вода? 5-10 мин достатъчни ли ще са.
Аз все повече се убеждавам че тялото ми се опитва да изхвърля токсини. Поне не знам как иначе да си обясня чувствителната кожа. В Петък ме тръшна някакъв грип. Стягахе ме гърдите и ми беше отпаднало. На обяд ми се дояде малко и хапнах една шепа сушени сливи, следобяда вдигнах температура близо 39. Не ядох нищо до края на деня, не изпитвах жажда и не пих и никакви течности. Събота сутринта гърдите вече не ме стягаха, само че ми излезна хрема, темепрературата я поддържах още и много ме болеше главата. Почивах си само през деня, без ядене и без течности и до обяд хремата изчезна. Следобяд и температурата и главата ме отпуснаха. Вече към 8 часа се чувствах пооздравял и усетих малко глад, но реших направо на следващия ден да ям. И така още един ден изкарах бе да ям. Не пих и никаква вода.
Докато мине това всичкото и устата ми изчисти много хубаво и кожата ме отпусна доста. Вчера след като почнах да се захранвам от следобяда кожата ми пак стана така чувствителна. Тази сутрин се изходих много хубаво и кожата ми се успокои доста. Преди малко жена ми ме одращи доста добре и не се получи обичайната реакция. Не знам дали не си внушавам вече.
Как се захранвах вчера:
към 8:00 - сок от половин лимон разтворен в 100г. отвара от коприва, мента (peppermin и spearmint) и lemon balm
към 9:00 - половин манго (100-150гр. някъде)
към 12:00 - едно киви и малко след това една ябълка (общо около 200гр)
към 15:00 - около 200гр портокал
към 21:00 - една круша 200гр.
Удачно ли ще е да започна да се подготвям за чернодробно изчисване, тъй като сега мисля, че си е поодпочинал дроба?
Също така мисля да започна да пия един прочистващ чай, който би трябвало да облекчава алергии. Точно за това нещо стаа въпрос:
http://herbanwellness.net/Също мисля да си взема и разхлабващи билки да се опитам да продухам малко червата. Склонен съм и към клизми, но ще минат няколко дни докато се сдобия със материалите, а и не ми се ще да си правя експерименти точно в такъв момент. Третия вариант е да отида на хидротерапия.
Извинявам се огромния пост. Ще изчакам съветите ви преди да почна каквото и да е, че ме е страх да не направя някоя глупост.