ха добърден на подкрепящите
( ама да видим и какво точно подкрепват
)
ЛЕСЕН ПРИЯТЕЛЮ, а за кое няма много мнения ? Ти сещаш ли се ? Защото аз не се сещам ..
Думата "негативизъм " тук според мен не стои на място
Излагането на неудобни факти не е негативизъм. Думата има малко по-друго значение.( субективна категория- изразява нещо субективно - лична интерпретация на факт, психологична или емоционална настройка , позиция и т.н. )
Интересно , за ГМОто и ваксините също ли ще кажеш , че има твърде много "негативизъм"..
Значи понякога негативизмът е добър май?
А друг път - лош.
Малко са нещата на този свят , дето са само добри или само лоши.
Затова във философията се говори за "дуалистичната природа" на всичко около нас..
Нали и затова са форумите - да се изговорят плюсовете и минусите и да си решим на кого да вярваме.
Ортодоксалният не беше точно хейтър, защото имаше доста продукти , които той подкрепяше силно, почти фанатично. ( ти си съвсем пресен и не си му чел постовете, но ние ги четем задълбочено, все пак той е феномен, дали добър или лош..но той си имаше също своите почитатели, така че - ДОРИ и на него обръщаха внимание.
)
Според мен той беше повече циник с безпардонен език , отколкото хейтър. Обаче посочи ми колко от съфорумците успяват да са така цветни, наситени , провокативни, със собствено и независимо! присъствие и ярък наелектризиращ стил ? Това поне не може да му се отрече. Ето - пак доказваме ,че ДОРИ и той не е само лош
А по отношение на лабораторните анализи..
Тук често се прокрадват простодушни хорица с чисти сърца , които вярват безусловно в тази утопия.
(Вярват, защото не знаят горките ..)
Има толкова тонове литература за подменени "научни" изследвания и лабораторни анализи. Че не е за вярване.
При това - те касаят ЛЕКАРСТВАТА! Които са на съвсем друг ( много по-строг! ) режим от добавките.
Огромен брой лекарства се изтеглят тихомълком от пазара, заради нанесени непоправими вреди върху телата и психиките на хората , които са им повярвали. Е как така , нали уж са били задълбочено изследвани преди да ги спуснат ..
?
Печалната истина е , че ако лекарствата се контролират поне донякъде, то добавките просто НЕ СЕ КОНТРОЛИРАТ! И това е известно отдавна. Може да има лабораторен анализ на определена партида, ама дали и следващата ще е същата? И после - кой е финансирал този "анализ" ?
Колко интересно - 90% от
финансираните от правителството изследвания демонизират ( заслужено) аспартама. А 90% от финансираните от
самите фирми-производителки изследвания го оправдават..
Е, кой е сбъркал като е казал-"Който плаща, той поръчва музиката"
Вече не може да се вярва дори и на учените. Понятието "учен" вече не е синоним на "честен и морален" ( разбира се , не значи че всички са такива , но как да ги разпознаем?..
) ( Наскоро , нали по глобалното "затопляне" лъсна всичката им нечистоплътност, когато им хакнаха личните кореспонденции..
)
Ако изобщо някога е имало морал в бизнеса, то това е било НЯКОГА. Сега такова животно - просто няма. И добре -
почти никъде го няма.
Може ЗОЯ да са прекрасни хора, обаче аз си залагам и двете уши , че ако се окаже по някакъв начин ,че в закупената от тях голяма пратка спирулина има някакъв (да го наречем ) порок ,за който обикновеният потребител НЯМА КАК ДА РАЗБЕРЕ, (но и няма да му навреди!!) те няма да изхвърлят тази пратка в морето! А ще си я продадат най-невъзмутимо. Ако някой каже ,че би постъпил по друг начин , значи никога не е правил бизнес. Друг вариант просто няма . Това са правилата на бизнеса! (Пак казвам - там морал не можем да очакваме. Тази категория не е заложена дори в ТЪРГОВСКИЯ ЗАКОН. И аз бих постъпил така , ако от това зависи ипотеката на къщата ми или съществуването на семейството ми.
Не искаш да срещнеш мечка? Тогава не ходиш в гората !
Водораслите може да са хубави, може да са лоши , акцентът ми не е там. Акцентът е ,
че няма никаква гаранция , че това , което е написано и се рекламира, Е ТАКА. И най-често етикетът не отговаря на истината! ( Правени са
държавнофинансирани проучвания из американския пазар на добавки - 85% от кутийките и капсулките НЕ ОТГОВАРЯТ на написаното на етикета- или изобщо липсва активната съставка, или са донадени допълнителни ( небезобидни ) съставки, които да СЪЗДАДАТ впечатлението , че продуктът " работи", Е как така, нали уж се контролират ?
.( Цитирам д-р Марк Хаймън , "Ултраметаболизъм" )
Възможно е спирулината да е прекрасна. Най-добрата на света. Но дали след 5 мес. тя ще е същата? Дали ако се смени собственикът на фирмата, или ако го закъсат финансово и е въпрос на оцеляване, пак ще слагат "лабораторнодобрата" , ако има начин да пъхнат друго,за да си намалят разхода и да отърват фалита?
Ами ако се появи нов мощен играч на пазара, който е назначил сомалийци , изнесъл си производството в Чад, намерил начин да скрие данъци или прочие.. като с това си е смъкнал разходите до минимум? Инвестира яко в рекламата на неговата нова спирулина , която пуска с 46% по евтино? Няма ли това да наруши равновесието и да попромени добрите маниери на "коректния" произведител, който ще се принуди да направи и той някои компромиси в качествто за да оцелее?
(Преди време аудиофилските списания бяха собственост на аудиофили, които уважаваха честното спортсменство ,аудиото беше чест за тях и можеше да им се вярва. После обаче списанията бяха купени от обикновени търговци, за които спортсментсвото е последна грижа.. И започнаха да публикуват тестове, в които победителите са тези, които си плащаха. Това се разбра и вече на тези списания се гледа с "едно наум" от познавачите. )
Така е почти навсякъде.
Оня ден научих нещо интересно за коректната наша фирма "Б---о". Човек, който е работил там , разказа, че в тахана не всичкото масло е "таханово"..
Една част се изземвало и на негово място добавяли друго, по-евтино. После разбърквали.
Не знам , не съм бил там, и аз като нашия приятел " се доверявам" обаче
Та така де, след всичко това на езика на повечето им е -" А ти какво предлагаш? "
Аз не казвам, че тази или друга добавка не "действа" . Но е възможно да има и други алтернативи, които да действат СЪЩО ТАКА ДОБРЕ, но на много по-ниска цена?
Има и още нещо - нали вече доказаха , че водата поемала емоциите и енергията от хора и пространство? ( Съществува целебен метод, при който на прясно разтопена вода се говори и се моли за изцеряване. После се отпива. Познавам жена , която така лекува детето си)
Та щом водата подслонява чужда енергетика, защо това да не го правят и добавките? Извлечени от езерото от кой знае кой беден, нещастен (болен) човечец, обработени в цех, където витае страха на работника от евентуално уволнение заради рецесията, качени на кораба попили мъката на моряците по родните им места, разтоварени транспортирани и складирани от хора с още по-неясна вибрация, разпространени , съхранявани и предлагани от хищни, комерсиални търговци на едро при НЯКАКВИ атмосферни условия, прекупени на две -три ръце търговци на дребно .. и пр.
Ще кажете пак - ама тези неща се контролират. Да, сигурно. Блажени били вярващите..Видяхме как се контролират по американските кланици...( Не само аз , но и закоравял отцеубиец би ревнал на глас при тези кадри )
Но добре , какво е останало в капсулката от първоначалния живец? От първоначалната идея на природата?
И как е съхранен този живец в капсулка с трайност 2 години?
Да , знам, железният аргумент е - " Но при мен помогнаха и аз им вярвам" . Съгласен съм, но ако нещо се окаже още по-добро на много по-малка цена?
(Има хора , които чертаят един кръст на стената, молят се от душа и оздравяват, доказано е многократно. Да им напомним ли , че са можели да си купят хлорела?
)
Този месец имах честта да посетя в София един от изключителните хора - лечителят-билкар Владимир Бошнаков. Този човек официално е обявил ,че лекува безплатно и по цял ден приема пациенти. На такъв човек може да се вярва. Поговорихме надълго.( За моя радост , аз също успях да го заинтригувам с някои информации по темата за биорезонансното тестуване и въздействие.)
Този ел инженер сега е на 83. Казва ( и му личи) ,че никога не е бил толкова здрав, както сега. А на 70 са му открили едновременно 1.Мозъчно-съдова непроходимост с припадъци. 2. Сърдечна недостатъчност + исхемична болест. 3. Рак на простатата.
След като 7 мес. трима дипломирани ( то не върви да ги наречеш доктори
) са го тровили с лекарства и едва не е умрял, зарязал всичко "хуманно" и наблегнал здраво на билките.
За няколко месеца успял да ликвидира всичката патология. (Интересно , не чух да е приемал спирулини, хлорели, годжи-бери, муира пуама, извлек от катуаба, пасифлора или чай от лапачо..
)
Само наши билки , растящи наоколо.
Та на въпроса - "какво аз употребявам"..
Не мога и не искам да го доказвам , но има два продукта , чиито прием прави всички останали опаковани, изсушени и хидролизирани добавки просто излишни .
- Сурови , свежи, оплодени пъдпъдъчи яйца , от гледани с обич "нетунинговани" птички + черупките им( подходящо обработени)
- Кълнови и поници от наоколо "събрани" ( що годе ) био семенца.
В тези продукти има всичко , което трябва на организма за да си произведе някое ( евентуално) липсващо елементче.
( Да, обичат да ни будалкат, че някои от тях трябвало да се добавят "отвън" , като например незаменимите амино.. Ама се разбра , че организмът сам си ги произвежда "дори" и тях
Освен това, яйцата и кълновете са необременени с паразитни "чужди" енергии и вибрации. Пътят им от родното до лобното им място е кратък. Свежи са и пълни с живот.
А за усилване на профилактичния ефект в посока лечебен ,може да се добави веднага някоя билчица , откъсната с благодарност (и собственоръчно) на някоя полянка.
Което не значи , че ако си направя утре и аз такъв магазин ( то само аз май нямам още
) няма да продавам и аз хлорела и афа.
Ще бъда принуден да продавам и продукти, в които "не чак толкова вярвам" , за да мога да продам малкото , в които наистина вярвам.
В противен случай фалирам светкавично и дори това , в което вярвам, няма да достигне до адресанта си .
И какво , не е ли вероятно и прекрасните хора от ЗОЯ и др. подобни коректни фирми да подхождат по същия начин ?