Веско, че какво му имаше на поста ти ? Просто малко по-емоционален. Избрал си да го напишеш в съответния момент и така се е получило
в друг момент ще е друго, то е ясно .
Затова пък ще разберем какво мислиш в различните моменти !
Знаем от статистиката - колкото извадката е по-голяма , толкова е по-достоверно изследването
Виждам такава тенденция у някои хора ( не само тук ) тенденциозно да се стараят да заобикалят негативните емоции и негативните явления...
Е, няма как винаги да ги заобиколиш
Понякога се налага да ги сбориш .
(Имунната система така ли прави - като види някой бацил да го заобикаля..
? )
Особено, ако ти идва отвътре да го направиш! Иначе какво - да го потискаш изкуствено ? Или да чакаш да ти отмине и тогава да се изкажеш, когато вече меракът ти е изчезнал .. Така тръгваш срещу себе си..
Не може всички да се унифицираме и да се изказваме по един и същи начин. Ще се обезличим. Нека да има емоция, нека да има пикантерийка , нека да има цветност, идентичност, характер.. различни сме .
Ние не пишем тук учебник ,че да внимаваме да го стерилизираме откъм емоция. (А емоцията си е с различен знак , не винаги е само хубава.) Ще се изсушим, а не бива
Излезте на улицата ( но айде да не е летния сезон ) и се вгледайте как са облечени хората. Ще установите , че 50% са изцяло в черно (или много тъмно) а към 85% от тях задължително имат нещо черно по себе си я панталон, я палто..
Влезте в първия Адидас магазин и разгледайте дрехите и маратонките - 90% са или черни или бели! Цвят ? Тук таме някое остро жълто или индигово синьо..
(Не знам дали е умишлено, на времето не беше така)
Ето , наший Ортогонален (като се абстрахираме от това ,че пише остро и неуважително ) как е колоритен и със свой си стил
. Изглежда само аз съм общувал с него лично ( при това няколко пъти ,нали сме в един град) и трябва да ви уверя ,че в разговор е съвсем различен , комуникацията , поне за мен , е съвсем прилична , даже приятна . Обаче като грабне тази клавиатура и все едно друг човек става.. не знам защо го прави , и на мен ми е интересно. ( Да не би пък да съм се срещал с друг човек..?
)
Хуморът не е задължително осмиване, дискредитиране и уронване на нечие достойнство. Има начини да се пошегуваш без да нараняваш.
Веско , ти не се придържай много към тъч линията.
Ти като спреш да пишеш, други като поспрат и какво ще остане от форума? Всеки иска да чете нещо полезно и интересно , ама нали някой трябва да го създаде? Или поне да го придърпа от някъде
Форумът - това сме ние.
Наблюдавам последните 2-3 седмици - почти никой не пуска интересна тема, да сподели някои разсъждения, нещо задълбочено , нещо прочетено... Най-много да зададе въпросче - " Докторът ми препоръча .... вие какво мислите? " или " Една много близка приятелка има такава и такава болест, какво ще я посъветвате.. "
Всеки влиза, поглежда има ли нещо ново, вижда няколко вяли коментара , засъхналите теми изобщо не ги бута , направи едно кръгче за 2 минути и отива да си гледа работата
( Аз лично съм подготвил супер интересни теми, за повечето от които дори няма никаква информация на български! , обаче не достига време ,чакат ред.. един пост за да стане добър си иска времето - час, два .. колкото трябва. Всеки по половин статийка да сложи , и ще живнат нещата.
Не че и така не става, аз не се оплаквам, ама просто си приказваме приятелски ..
По темата за водораслите на прах.
Защо ли ми напомнят за "натурални сокове на прах" - реклама от ранните години на прехода.
Сегашната епоха е такава, че комерсът е издигнат в култ. А моралът е наврян в миша дупка. Затова да се питаме един друг какво има в тая или онази капсулка май няма голям смисъл.
И все пак светлина в тунела има!
Защото, както е казал Станислав Лец, - " Преизпълнен съм с оптимизъм. Човечеството надви моралните закони , защо да не се справи и с физическите ? "