Въпрос: Кое според вас излиза по-скъпо - храненето със сурова/био или със стандартна храна?
Този въпрос няма еднозначен отговор в краткосрочен план.Зависи от това, колко сме практични, пестеливи, находчиви и т.н..Но в дългосрочен е по-икономичен, според мен.Храненето със сурова храна е вид инвестиция в нашето здраве, а знаем/или ще научим/, колко скъпо струват грешките в тази насока.
Точно това е, което мисля и аз, че няма еднозначен отговор. Може и ефтино да се храни човек суровоядски, но релано колко хора го правят ? Ако човек има възможност винаги ще предпочете по-скъпата и по-качествена храна и то си е нормално ( скъпо и некачествено има, но евтино и качествено не, или поне аз не съм виждал). А в дългосрочен план като прибавим, спестените лекарства, спестените нерви и време да ходиш по-лекари, то определено става яно, кое е по-евтино. Също има пряка зависимост между размера на дохода и здравословното състояние на хората в момента, което е също показател, за това, че трябват и пари, за да си здрав в това общество. Ако погледнем назад във времето, когато хората преди няколко века не са знаели какво е това изкуствен тор, пестициди, инсектициди, консерванти и т.н. , и са се хранили само с органик храна, картинката е била наобратно. Хората с по-висок доход са били по-болни, поради причината, че са яли основно месо, защото са смятали, че зеленчуците са за простолюдието.
Разбира се тези неща ги говоря чисто статистически и определно имат значение и индивидуалните решения, които човек прави.