Винаги съм предпочитала плодовия режим, само че той на моменти си ми е начин на живот, без пречиствания или каквато и да е цел
. Обаче откакто посъбрах опит с водното и сухото гладуване, открих, че повече ми допадат - спестява се време, никакви специални ограничения (защото няма нищо
), човек се мобилизира, заема се с ежедневните си задачи и други неща и за 1 ден гладуване върши много повече работа, отколкото с няколко дни нормален хранителен режим
. А като се замислим колко време прекарваме в мисли за храна, ядене, пазаруване, приготвяне и след това (поне много хора де) - упражнения ЗАРАДИ храната
. Гладувам на вода вече от около 2 години (в началото беше само за по 1-2 дена, а първото наистина дълго проведох този февруари). Не помня защо го направих първия път, но се чувствах толкова добре, че след това не пропускам да проведа няколко дена хранително въздържание поне веднъж на 2 месеца. Когато гладувам, чувствам организма си пречистен, но все пак внимавам с това, че и аз не съм в позиция да се увличам с предълги срокове - и откъм килата, и откъм кръвното; но 7-10 дни се издържат
.
Та, успех на всеки, който е решил да пробва някакъв режим за първи път - заслужава си
.