Пшеничният зародиш е една от най-полезните храни за здрави хора,както и за хора нуждаещи се от усилване и укрепване на организма след прекарани болести,операции и др.
Той има изразено общоукрепващо и тонизиращо действие,подобрява обмяната на веществата и работата на вътрешната секреция.
Съдържа широк спектър от ценни биологично активни съставки,оказващи благоприятен ефект върху целия организъм.
Пшеничният зародиш е ценна храна за ежедневна употреба,която е полезна при:
-авитаминоза
-пролетна умора
-изтощение,отслабване на организма от различно естество
-подобрява оплодителната способност при мъжа и жената и спомага за износването на плода.
Пшеничният зародиш е с високо съдържание на лесно усвоим белтък,ниско съдържание на мазнини,които са от растителен произход и не водят до мастни натрупвания в организма.
С богат набор от незаменими аминокиселини,въглехидрати,соли,витамини и микроелементи.
Начин на консумация
1-2 пъти дневно по 1 супена лъжица,като хранителна добавка към готови супи,яхнии или в съчетание с други храни.Може да се консумира и самостоятелно.
Да не се подлага на термична обработка!
Може да се дава на деца над 1 година от 1/2 до 1 чаена лъжица дневно.
Хранителна стойност за 100 г
Белтък - 35г
Въглехидрати - 45г
Мазнини - 10г
Витамин Е - 30мг
Витамин В1 - 2,4мг
Витамин В2 - 1,5мг
Витамин В3 - 1,5мг
Витамин РР - 9мг
Калий - 320мг
Натрий 4,2мг
Калций 45мг
Магнезий - 110мг
Желязо - 3,2мг
Фосфор - 372мг
Енергийна стойност 410 Ккал.
1742,5 кДж