Здравейте!
Регистрирах се по-рано днес и сега, във времето за почивка се зачетох из форума, за да се ориентирам за темите. Прочетох тук, прочетох там, а сега - ей ме тук. Някак естествено се получи щом става въпрос за торта и то шоколадова.
Ще си призная, че много се забавлявах с коментари от тази тема. Това наистина ми липсва - невероятното българско чувство за хумор! Е, градусът е повишен и усмивката е лепната на лицето ми. Това, което ме провокира да пиша обаче са две неща:
01. Ще ми се да обещая, ще спретна рецептите от тук и
02. Да споделя малко опит как избирам кокосовите орехи
След като гледах предаването
"На КАФЕ - Епизод 175 (Сезон 3)" и изслушах внимателно д-р Мария Папазова за ползите от кокосовата вода, бях луднала по пресните кокосови орехи. Посетих близкият плод и зеленчук, и си купих няколко. Един от тях се оказа развален! След няколко дни купих още кокосови орехи от друг магазин и отново се натъкнах на развален. Потърсих мнение на човек, работещ на щанд за плодове и зеленчуци, и той ми обясни, че колкото повече течност има в кокоса, толкова по-пресен е той.
Относно лесното отваряне на черупката, мисля че д-р Папазова в предаването обясни и начин с поставянето на ореха във фурната за определено време и температура, при което тя се пропуква и изваждането на ядката става безпроблемно.