Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Шоколадова торта  (Прочетена 16941 пъти)

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Шоколадова торта
« Отговор #20 -: 16-05-2010, 15:31:19 »

Аз тази зима един път си купих кокосов орех и се оказа развален. Повече не повторих.
Активен

Buku

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко
Re:Шоколадова торта
« Отговор #21 -: 16-05-2010, 16:24:54 »

Ей с тези кокоси ме накарахте да се пробвам пак. Два пъти попадам на стари и гадни и се бях отказал.

Иначе отварям по метода с кокоса в торбата и блъскане в земята. Ако не стане от първия път, оглеждаме се внимателно да не е наоколо детето или жената, добавяме заклинанието "аве, аз на тебе мога ли да ти бибип-бип-бип" и пробваме пак.  tooth

Цитат
Днес разбих новия кокос (буквално). Този път го примлатих с чука за пържоли, който, милия, беше хванал паяжина. Добре, че му намерих ново приложение.  ухилен

Страшно вкусно нещо! И млякото и ядката бяха невероятни. Явно досега съм попадал на някакви стари кокоси. Сега се пита в задачата, като ги видя в магазина, как да позная кой от кокосите става за ядене. Дотук, на външен вид, хубавия по нищо не се различаваше от гадните, които съм взимал преди. амии... знам ли

 :Content_14: Ице, страшно ме кефи експресивността на изказа ти  :Content_4 - emotloader: tooth :laugh:.
(Простете за off topic-a  :whistling2 - emotloader:)
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

чоко

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 16
Re:Шоколадова торта
« Отговор #22 -: 10-08-2011, 18:59:13 »

Привет!
Попаднах на Вас случайно, но ме заинтригувахте със сладките изкушения.
Вече набавих  част от продуктите използвани в рецепитите. Не успях да намеря фурми, а и не се сещам да съм виждал някъде различни от сушените.
Къде в София може да се намерят пресни фурми?
Активен

Радо

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 12
Re:Шоколадова торта
« Отговор #23 -: 10-08-2011, 20:01:47 »

Привет!
Попаднах на Вас случайно, но ме заинтригувахте със сладките изкушения.
Вече набавих  част от продуктите използвани в рецепитите. Не успях да намеря фурми, а и не се сещам да съм виждал някъде различни от сушените.
Къде в София може да се намерят пресни фурми?


Виж по магазините, плод и зеленчуците, по пазарите, там където се продават ядки, арабските магазини и т.н.  Единствените които знам като пресни за в малка зелена картонена кутия с нето към 400 гр.
Активен

Azalea

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 16
Re:Шоколадова торта
« Отговор #24 -: 10-10-2011, 08:08:29 »

Да ви питам, гледам че в тортите винаги присъства кашуто. Има ли нещо специално, подходящо е поради някакви свойства ли? В смисъл, мога ли да използвам бадеми или няма да е същата консистенция? Слагам банан, защото синът ми настоява да го използвам сега :)  :Appetit_4:
Активен

Mep

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 483
    • Земя назаем
Re:Шоколадова торта
« Отговор #25 -: 17-11-2011, 19:26:19 »

Кашуто се използва най-вече за кремове - защото е мека ядка и когато се блендира се получава фин бял крем, и освен заради вкуса това е основната причина - с бадеми също може, но фибрите им се усещат малко по-груби, тоест не се получава чак толкова фина и нежна текстура, но пък може да се ползва и бадем особено ако имаш мощен блендер. Понеже в момента кашуто е доста скъпо, а и има доста експлоатация на бедни хора, на които се плащат нищожни пари... има един доста евтин вариант - накиснати за една нощ слънчогледови сурови семки. С тях също много гладък крем се получава - често смесвам 1 част накиснати орехи и 1 част накиснат слънчоглед - особено за тъмни кремове (а не бели, защото от ореха потъмняват). И най-добре е да се ползва български орехи и български слънчоглед.
Активен
Духът владее материята!

навигатор

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 50
Re:Шоколадова торта
« Отговор #26 -: 23-11-2014, 21:00:56 »

Тъй като в последно време нещо ми дойде муза и се развихрих, имам с какво да се похваля:

Сурова шоколадова торта:

http://prikachi.com/images/97/7741097w.jpg

http://prikachi.com/images/326/7729326A.jpg

и Сурова торта с малиново- бананов крем:

http://prikachi.com/images/103/7741103z.jpg

И двете са изпробвани, изядени и мнението на всички е, че са невероятни!
Активен

Ariel

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4
Re:Шоколадова торта
« Отговор #27 -: 25-02-2015, 23:28:35 »

Здравейте!

Регистрирах се по-рано днес и сега, във времето за почивка се зачетох из форума, за да се ориентирам за темите. Прочетох тук, прочетох там, а сега - ей ме тук. Някак естествено се получи щом става въпрос за торта и то шоколадова.

Ще си призная, че много се забавлявах с коментари от тази тема. Това наистина ми липсва - невероятното българско чувство за хумор! Е, градусът е повишен и усмивката е лепната на лицето ми. Това, което ме провокира да пиша обаче са две неща:

01. Ще ми се да обещая, ще спретна рецептите от тук и
02. Да споделя малко опит как избирам кокосовите орехи

След като гледах предаването  "На КАФЕ - Епизод 175 (Сезон 3)" и изслушах внимателно д-р Мария Папазова за ползите от кокосовата вода, бях луднала по пресните кокосови орехи. Посетих близкият плод и зеленчук, и си купих няколко. Един от тях се оказа развален! След няколко дни купих още кокосови орехи от друг магазин и отново се натъкнах на развален. Потърсих мнение на човек, работещ на щанд за плодове и зеленчуци, и той ми обясни, че колкото повече течност има в кокоса, толкова по-пресен е той.

Относно лесното отваряне на черупката, мисля че д-р Папазова в предаването обясни и начин с поставянето на ореха във фурната за определено време и температура, при което тя се пропуква и изваждането на ядката става безпроблемно.
Активен
Това, което прави лесен животът ни на земята е да знаем КАК да го живеем!
 

Страницата е създадена за 0.16 секунди с 22 запитвания.