Започвам да се радвам, че ортодоксалния е тук. С постовете си ме кара да се замислям какво точно съм писал и дали съм останал разбран. Пускам си покрай ушите арогантия му на моменти начин на изразяване, както и откровените му обиди към отделни хора, че и цели общества и нации.
Преди да стартирам преминаването ми към суровоядство имах мазен гръб, акне, атипичен дерматит. Най-общо казано проблемна кожа като цяло, а както всички знаем ( дори и докторите ), кожата е огледало на жизнените процеси в тялото. Откакто съм на 80% сурово и 100% веганско хранене , като изключим моментните ми забежки с малки количества сурови пъдпъдъчи яйца (това не ми се е случвало в близките 2-3 месеца), кожата на лицето ми започна да се изчиства, на гърба ми изцяло се изчисти и на пипане въобще не може да се усети като мазна. Остана ми атипичния (според докторите) дерматит. В миналото имах сериозен проблем с пърхута, но откакто ходя с гола глава не съм го забелязвал. След гореспоменатите хранителни промени имам осезаемо повече енергия. НИКОГА не съм казвал, че съм самият идеал за здраве. Просто като сравня Веско преди и сега, виждам промяна към по-добро. Сега също има всеядни, неизполващи ММС, които са по-здрави от мен, но те са били такива и преди. Аз не мога да се сравнявам с тях, защото не сме имали равен старт.
Откакто започнах с ММС от една седмица не ми се е появявал дерматита. За пърхута обясних в по-предишни постове.
Редовно описвам как протича "лечението" ми с ММС , за тези които също като мен сега стартират,за да можем да си помагаме и споделяме впечатления.
Офффффф....... и стига с тоя плацебо ефект, защото определено не вярвам в панацеи. Реших да стартирам с ММС, защото мисля като бате Бино, а именно, че по някой път организма просто трябва леко да се побутне. Определено на имунната система ще и е много по-лесно да поддържа един сравнително пречистен огранизъм. Също така смятам, че при положение, че постигна чудотворни ефекти с ММС, отговорноността към собственото ми здраве тепърва ще започне. Имам предвид, че не смятам да се държа безотгворно с това с какво се храня и какъв режим спазвам, защото смятам че със сигурност ще си върна проблемите, независимо от профилактичният прием на ММС. Иначе би се получило "правете каквото си щете, нали има ММС", което е абсурдно.
За да завърша досадно дългия си пост, за което се извинявам, моя милост силно вярва в твърдението на доктор Малц, че Аз-а е създаден като колело - постянно трябва да се движи, защото спре ли - губи баланс. По този повод панацеи никога няма да има, просто временни решения. Примери много: антибиотици, изкуствени торове, ГМО....... Временно ликуване и мечти за тънене в охолство, после...... запретвайте пак ръкави, че пак останахме излъгани.
Лека вечер !