Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Анкета

Трябва ли бате Бино и бате Бенато да се снимат с кожуси за аватара?

Да, по-дебел кожух, че зима иде.
Да, но само в естествения им "кожух".
Не, искам ги по бански.
Не, искам ги само по вратовръзка.
Да слагат квот щат за снимка, не им гледам аватарите.
Кои са тия двамата, аджеба?

Автор Тема: Тема-чесалка 1  (Прочетена 162009 пъти)

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 589
Re:Тема за чесане на езика
« Отговор #240 -: 22-07-2009, 16:39:03 »

Ееееее, бате Бино, радвам се, че обичате планината! Първом ще отида до Страшното езеро. Там е много красиво! Който не е ходил само той не знай :) После през връх Мальовица до Рилските езера. Много красив маршрут. Малко тежичък за начинаещи, но прекрасни гледки се откриват от двете страни на билото. От ляво Рилски манастир, от дясно Урдините езера... Прелест,  прелест!  Аз ще водя две приятелки ентусиастки. Надявам се да не се глезят много :)  Ще нащракам малко каманак и ще публикувам  ;D Септември месец се каня да пообиколя Пирина. Ако някой иска да се включи ще го взема :) Може да си направим един суровоядски планински поход. Аз имам квалификация за планински водач тъй, че няма да ви изпозагубя :))
Активен
Намасте :)

marulka

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1649
  • Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...
« Отговор #241 -: 22-07-2009, 17:11:33 »

Леле, лелче, вече не искам да си ми леля, а направо да ме осиновиш! ;D Началото на септември ли мислиш в Пирина? Направо ме запиши в групата планинари-суровоядци, мноооого ми се ходи из баирите и на мене. 8)
Активен
Nothing cooked tastes as good as raw feels

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #242 -: 22-07-2009, 19:52:29 »

Готово, Марулче! Вземам те! Имаш ли обувки и раница?
Активен

marulka

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #243 -: 22-07-2009, 19:56:07 »

обувките специални ли трябва? ше си зема кат тряя... раница имам, ма май не е достатъчно голяма, колко дена мислиш да катерим чукарите?
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #244 -: 22-07-2009, 19:59:27 »

ами поне три, най-много четири дни. по-малко е малко, повече е много. това от опит го знам. аз лично съм изкарвала и 20 дни в планината на палатка, но то не е за всеки.
 сега ще си нащракам обувките и раницата, че да знаеш за какво става дума.
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #245 -: 22-07-2009, 20:07:49 »

Марулче,  това са съоръженията, които ти трябват за няколко дни в Пирин,;)
Активен

бате Бино

• Заместник админ
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист
« Отговор #246 -: 22-07-2009, 20:29:24 »

Вие ако не сте се групирали окончателно ,драги дами, дали ще приемете и други кандидатури ?  :)
и ако да   , е добре да знам предварително кой ще е квесторът
:))
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

marulka

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #247 -: 22-07-2009, 20:42:53 »

ясно начи... аз имах голяма раница, ама й разказах играта и тряя зимам друга, че тая ся е малка и няма да побере кракерите и манджите, дет ш'си зема за из път ;D

бате Бино, ше се прегрупираме ако тряя :) ама лелчето е тарторката, тя да каже тежката си дума ;D
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #248 -: 23-07-2009, 09:05:45 »

Марулке, аз раница ще ти дам. Намират ми се няколко. Важното е да си намериш обувки. Абе аз и обувки мога да ти дам, но са 38 номер!
Бате Бино, ти мераклия ли си за едно разджъткване по Пирина?
Да вземем да заплюем дата и да го обявим в съобщения. А който иска да дойде да се включи.
Активен

бате Бино

• Заместник админ
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #249 -: 23-07-2009, 10:11:04 »

По принцип да , Дарби.  Само да е по по-хладното ,че иначе е мъка в горещините. Вероятно към края на септември ?  Предлагам също да се видим и предварително ,има какво да се обсъжда .Ето например- ти си водач, но ако няма да се губим в планината,няма да има  тръпка и  какво ще разказваме сетне ?  :)   Трябва поне 2-3  пъти да се изгубим, ако трябва ще го инсценираш :) 
Аз както знаеш,съм във Варна, но мога да попътувам с колата , само кажи къде се подвизаваш, че съм забравил.   
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #250 -: 23-07-2009, 10:31:54 »

В края на септември е най-хубавото време в Пирин. Аз по принцип тогава обичам да ходя там,защото туристите са малко, хижите са почти свободни, времето е меко - красота!
Ще се видим що да се не видим и да обсъдим. Че аз преди да взема някой по баирите първом му проверявам обувките, после какво носи в раницата и тогава го вземам с мен. Щото съм носила чужда раница заедно с моята и - парен каша духа ;)
И за изгубването нямаш проблеми. Съвсем възможно е!  Само кажи как да стане - аз и ти ли ще се загубим  :P  или ти и Марулка  :D пък после да ви търся  ;D и кога да ви намеря  :D Всички подробности обмисли, че на срещата да си говорим по същество :) и да уточни сценария
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #251 -: 23-07-2009, 10:36:09 »

Да ви кажа сега за една измама:
Обаждат ми се някви, т.е. пращат ми SMS от вивателски номер и подписано "Технополис". В съобщението пише "печелите плазмен телевизор Самсунг и 500 лв" Обаждам се аз на този номер и какво се оказва - трябва да дам 60 лв. на куриер и да купя ваучери за 40 лв. и като ги дам тези неща ще вляза в компютъра на Технополис и ще ми дадат апетитната награда. Затворих телефона. И познайте: 112 не отговаря, 166 дава постоянно заето, автоматичния телефон на Вивател също не отговаря - предлага ми реклама.  Обадих се на маркетинг отдела на Технополис за да задействат те нещо, ако могат.
Аман от измамници. А някой сигурно се е вързал вече  :-[
Активен

marulka

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #252 -: 23-07-2009, 11:34:12 »

ехее, вие щом вече и как ше са загубим уточнихте... ;D

обувки нося 39 номер, а пък и така или иначе искам да си зема и раница и обувки, че да си имам за други приключения :) ей тая раница Superego й се каня отдавна http://get.bg/catalog/index.php?cPath=5_342&osCsid=81f37ca573ec19647ce2dbf77d15ee4e , ше зема да си я поръчам най-после... ако лелчето я одобри...

гледам, че има и палатка за само 38 лева, много евтино ми се види... ний на палатки ли ше спим или кой как, където и с когото свари? ;D тея другите неща не знам трябват ли ми, термо-чаша си имам, таман ше я сефтосам, че досега не знаех за какво да я ползвам... ;D
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #253 -: 23-07-2009, 11:58:26 »

Марулке, раницата е супер. Малко  е големичка - 80 л си е бая. Стигат ти 60 л. Но цената ми се струва много прилична. А и раницата може да не се пълни :)
трябват ти приблизително такива обувки. http://www.sportdepot.bg/products/sportswear/women/shoes/2363-damski-turisticheski-obuvki
Аз предпочитам с по-висок конч,  но дъщеря ми например, ходи с такива. Аз няколко години ходих с такива обувки http://www.olang.it/collection.php?collection=14&l=EN. Много са добри, и съответно незивестна марка, съответно ефтини. Знам във Варна къде ги продават. Преди години на малките пет кюшето в Сф имаше магазин, където също се намираха. Но сега нямам представа къде може да се намерят. Те струват около 100 лв. А са наистина много хубави!
Раницата в този сайт не чини. Нея можеш да си я опънеш в двора и от време на време да си представяш че си на къмпинг. За планината трябва двупластова. Леките такива са скъпи. Не се нахвърляй да си купуваш палатка преди да прецениш дали планината ти е страст :) Виж едни обувки винаги можеш да ползваш. Аз почти цала зима си ги нося. Много са удобни, леки, сухи...  Раницата също можеш да я ползваш дори и да не ходиш по баири.
Активен

marulka

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #254 -: 23-07-2009, 12:09:12 »

именно затова и искам раница и обувки да си ги ползвам и за други цели, че много ми се пътешества... палатка няма да си зимам така или иначе, само се чудех що са толко евтини...

междудругото, аз съм родена в сърцето на Балкана, не на морето, планината си ми е страст по рождение... само дето съм се катерила за по-кратко, не точно на поход... ;)
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #255 -: 23-07-2009, 12:12:10 »

в такъв случай ще е хубаво да си купиш спален чувал. има различни. на всеки свестен чувал пише за каква температура е. ако няма да ходиш в Хималаите един чувал за температура 10 градуса ти е достатъчен. Ако случайно попаднеш на някой първо питай. Трябва да е лекичък и не много обемист. Спалният чувал е много хубаво нещо. С него можеш да спиш навсякъде - в палатка, на открито, дори и в някоя мизерна хижа, а повечето са такива :)
Активен

бате Бино

• Заместник админ
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #256 -: 23-07-2009, 15:27:34 »

Дарби, не каза откъде си .
  Абе не съм намеквал такива работи :)  ,просто си мечтая всичките да се изгубим в Пирин, да се залутаме по някои пътеки и после да се окаже ,че сме се озовали на Триградското ждрело или на Чудните мостове поне  :(
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #257 -: 23-07-2009, 15:33:59 »

От Варна съм, бате Бино! От хубавата Варна :) 
Ех, ти  направо ме накара да се размечтая... Това загубване го планирам вече 20 години  ::) а то става така, че все се намирам  :-\  хех  :)
аз в събота заминавам за Рила, но като се върна ще се скиваме, че то ей го къде е септември...
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
« Отговор #258 -: 25-07-2009, 23:20:09 »

http://gotvarstvo.georgievi.net/a/ortorexia  :D :D :D :D :D

Ако не ядете месо и други боклуци, значи сте психично болни :D :D :D :D :D
« Последна редакция: 25-07-2009, 23:22:15 от Petko »
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #259 -: 26-07-2009, 02:20:35 »

Знаем, знаем.  ;)
Освидетелствани сме отдавна.  :D  :D  :D
Активен

Страницата е създадена за 0.076 секунди с 25 запитвания.