Отново "истина за соята" ?
Бре, я да видим дали има истина в тая "истина".? Да извади батеБино пробния камък и да потърка това парченце "злато" и да установи колко карата е то и дали изобщо е златно ...
Ице , да предупредя! - целта ми изобщо не е да те апострофирам , а просто един обективен честен анализ на американска/английска статия .
( Много бих искал изводът от статията да е друг - заради теб, разбира се , ама как да стане , приятелю..
Все пак ,ти си го харесваш този Бабаута.. Но аз не коментирам личността Бабаута, а само "произведението му на изкуството"
-конкретната статия Е , косвено не може да не си направим извод и за него де ..
)
За съжаление пак се оказах прав (за себе си )
: американските/английските източници са
най-често! ненадеждни, манипулативни и слабоинформативни.
Затова отдавна съм заложил на руските източници. Там е доста по-слабо верояттно да се почувстваш дебил
, както се почувствах лично аз след прочитане на настоящата статия.
Между другото -статията може и да е добра за средния американски инфантил..
(
СИЛНО ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО !!, хайли рекомендед -
http://svejo.net/258856-Ne-Amerikancite-Izobshto-Ne-Sa-Tupi-bg-Subtitri-Vbox7http://vbox7.com/play:a4f9d469 )
Да почнем със статията,след цитатите са моите коментари :
1."
Няма солидни доказакелства за вредата от соята " Интерено какво авторът има пред вид под "
солидни"? Може би "официално приети" ? Такива доказателства няма нито за ГМО, нито за ваксините, нито за антените на мобилните оператори , нито дори за НЛО !! (Нищо, че вече 10 милиона! хора са докладвали за срещи или наблюдения на НЛО! )
2.
"Соята не съдържа опасни естрогени. Не могат да предизвикат рак.." - "ОПАСНИ" !
- тоест - признава се че съдържа естрогени , които обаче не са опасни и не предизвиквали рак.? Ами ракът ли е единственото , с което може да бъде опасно определено вещество ?? Ама че майтап.
3.
"Фитоестрогените не са естрогени, може да са подобни, но имат съвсем друг ефект върху тялото " И какъв им е ефекта? Точно като на естрогените - женски полови хоромони.
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=996.0 - тук подробно са обяснени ефектите от естрогените . Доказват го пиячите на фитоестрогенната напитка бира, както и кравите , пасящи във фитоестрогенни ниви (хмел и люцерна) - стават безплодни .
4.
"Не е доказано ,че приемайки естрогени ще имаме проблемите, характерни за високите нива на естрогени." Интересно кой ще тръгне да доказва какви нива на естроген до какво ще доведат.. За високите нива е ясно, ама за по-малко високите ?
Естествено че все нещо ще разбутат, макар и да не е толкова сериозно..
5.
"И други храни съдържат фитоестрогени - хумус, чесън, сусам, фъстъци.."Виж ти - не само Иванчо бил палав.. Другите също не били кротки
Добре ,нека съдържат , ама всичко е въпрос на количество- милиграмове, грамове... - за автора вероятно 0.3 % е същото като 3 %. Освен това може ли да се сравни количеството на изядения чесън с изпитото соево мляко? (Аз в Лондон навремето се прехранвах с такова мляко-(излизаше най-евтино
)
6.
"Естрогените са естествени за човешкия организъм, той сам си ги произвежда"
Поредният капан. По това спор няма , то и холестеролът и глюкозата също са естествени и организмът си ги произвежда ,но си ги произвежда колкото му трябват! ПРивнесат ли се отвън в голямо количество - отива конят в ряката...
7. В статията се цитират "източници" на информация , научни изследвания , които били "независими". За запознатите е ясно че във великия Запад да се даде трибуна на нещо наистина независимо е рядка привилегия.. В свят , в който доказано ( по вътрешната и външната им политика се вижда най-добре ) моралът не струва и стотинка и всеки мисли само кого да осъди (имат такъв поздрав даже -"ще се видим в съда" ) , такова "независимо" животно почти не може да се срещне. (За съжаление ,успяха да си "експортират" този модел и в по-голямата част от останалия свят)
8.
"Няма научни доказателства, че в соята има антихранителни съставки" "Научни доказателсва" - какво ли беше това?
Кое е научно днес - това което е прието и допуснато като наука или "паралелната" наука - не по-малко наука, но "неудобна" за елитарите ..? Изследване ,което оправдае очакванията на спонсора му е научно. Не ги ли оправдае - антинаучно! А учените, които са успели да останат чисти пред съвестта си - "медицински еретици", "сектанти" , "психари".. Като проф. Питър Дюзбърг -обявиха го за доктор на годината в Калифорния, а после като доказа ,че вирусът ХИВ няма нищо общо със СПИН го кръстиха "медицински психопат".
9.
"ГМО соята на МОНСАНТО не е така здравословна както БИО-соята" Тоест - ГМО соята
също е здравословна, но не както БИО соята ..
Тук коментарът май е излишен
10.
"Употребата на соя от кърмачета е по-малко здравословна за бебето отколкото кърмата на майка му. " Виж ти , откритие !
11.
"... Макар, че много хора ,захранвани със соя ,вместо с кърма, в последствие не показват болестни симптоми" Интересно , за автор с претенции липсата на конкретно заболяване автоматично се свързва с отлично здраве! Ами евала.
И какво, ще успее да докаже някой, че когато едно 12 годишно дете се разболее от специфична болест , то е имало връзка със соята, която е изпило като сукалче ли ? (Същото е с ваксините , ГМО-то и ред други неща със забавено действие . "Научно" никога няма да се докаже причинно-следствената връзка. Какво , ще направят повторен експеримент и ще чакат 20 години да видят последствията ли.. ?
12.
" И все пак , кърмата е много по-добра от соята " Евала, Колумбе!
13.
"Така че ,ако имате доказатлства "против соята", дайте ми ги , ще се радвам. Но не само едно изследване. Едно изследване не доказва нищо. Важно е какво казва болшинството изследвания.." Схващате ли бруталната манипулация? Едно изследване не значело нищо. Ами защо се прави тогава? Просто за статистика? Излиза , че 39-те изследвания възхваляващи соята , финансирани от МОНСАНТО формират мнението за този продукт , а 4-те наистина независими! изследвания, които я дискредитират не значат нищо? Само защото "другите" са повече ? Ама че комик. Естествено ,че който плаща- той ще поръчва музиката .. А парите се знае къде са - в корпорациите. Не в независимите организации.. Кой друг е по-заинтересован от самият производител да пусне
многобройни и "оправдателни" изследвания ? То така никой продукт никога няма да може да бъде детрониран. На всяко "против" , капиталистът ще плаща за 20 "за" . Още повече че Харвард установил "ЗА", а някакви си учени от Украйна или от Мексико се изказали "ПРОТИВ"... Ще е вложил милиони и ще допусне да фалира заради няколко публикации ли?
Този човек Бабута за мен е един от многото, продали душите си на концерните. Един обикновен поръчков автор. И щом му е такова отношението към соята , не ми трябва да му знам отношението към останалото..
Естествено , усвоил тънките механизми на манипулацията. ПРизнавам, че за незапознатите би могъл да мине дори и за гуру..
Лично аз нямам никакво отношение към соята- навремето съм я мъчил, макар че в корема ми ставаше цял оркестър след употреба..Сега я избягвам.Ако не ми свиреше фрии-джаз стомаха, може би щях и сега да я подпийвам.
Тънката ми идея да се наема беше да апелирам към "едно наум" по отношение на англо-американските източници и повече доверие към тези на руски език. Може би защото стягата в тези страни е все още по-разхлабена . А може би и заради самата им душевност, която със сигурност е по-различна.. ( Убеден съм в това от личен опит. Чрез пребиваване в различни домакинства като гост за немалко време. От зяпане по витринните обаче този извод няма как да се направи от обикновен турист. )
(Същото мнение изрази вчера един приятел, капитан на кораб - "Западните източници на информация са ненадеждни. Предпочитам руските. " )
Това няма нищо с отношението ми (сипатия или антипатия) към определена държава или строй, а само на база прочетените (доста) килограми литература.