Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневникът на ДарбиМак  (Прочетена 136103 пъти)

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 589
Re:Дневникът на ДарбиМак
« Отговор #360 -: 06-11-2009, 16:20:09 »

ехеееее, браво  :Content_14:  аз пък на 41    :-[  много късно съм узряла  :Confus_3:
Активен
Намасте :)

Angie

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839
« Отговор #361 -: 06-11-2009, 17:17:41 »

Хаха, Бенато е напред с материала, затова има време сега да цъка такива емотикони  :))
Активен

Кате

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 247
« Отговор #362 -: 06-11-2009, 22:21:11 »

Верно, Бенато е доста напред  :) но и аз вървя по него  ;D  Моето първо гладуване беше малко след 18 тия ми рожден ден. 5 дни изкарах на плодове, предимно цитруси
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
« Отговор #363 -: 07-11-2009, 10:22:21 »

Важно е да осъзнаеш,че няма смисъл да се връщаш към тъпкането на боклуци. Аз периодично,малко по малко и хоп,пак ядях разни тъпотии. Месо,риба,домашна баница,и така Иначе пържено,дюнери,торти,не съм си падал по тях. Винаги салати и плодове на корем. Но то е неминуемо,всеки минава по този път. Започвах с лошата храна обикновенно по празници,по малко,това да опиташ,онова и после не ти е вкусна другата храна толкова,колкото след прочистване :surpris_23:

По едно време жена ми ми казваше ,не го яж това,а това ти действа обратното,нали знаете,че това което ти забраняват е най сладко. Но и това ми мина,сега с малките купона е пълен
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
« Отговор #364 -: 08-11-2009, 18:53:42 »

Дарби, почна ли захранването  :) минаха ли всички болежки....Аз мисля да направя дълго гладуване, но може би в началото на поста ще е, после ще карам на зеленчуци и плодове до края...
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #365 -: 09-11-2009, 16:28:59 »

Дани, минаха болежките :) Който е трупал токсини, трябва да си плати с болка изчистването им  :Content_4 - emotloader: 
Почнах захранването:
овен чайовете и плодовете вчера по обяд изяход един домат.
Днес изядох домат и морков.
Довечера ще хапна краставица, морков и домат.
Утре на обяд ще се облажа с един кракер  :Appetit_17: 
Активен

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
« Отговор #366 -: 09-11-2009, 18:26:34 »

:Content_14: супер, сега внимателно със захранването  :Appetit_17:
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #367 -: 11-11-2009, 22:24:10 »

Аз се захранвам юнашки.
7.00  - гореща вода две чаши
7.30  - билков чай с мед
10.00 - смути киселец с два банана
12.00 -  житен кракер с чушка, домат, краставичка.
16.00 - билков чай с мед
18.00 - цвекло с морков, маганоз, лимонов сок, две супени лъжици покълнала киноа.
20.00 - чай с мед
Утре още не съм решила какво ще ям. Много ми се ядат броколи, но днес не открих в супера. Утре ще отида на пазара.
Ходя редовно на йога. Много ми допада. Друга физическа активност - всяка събота ходя да бягам в гората. Последният път само 4 км, защото нямах сили за повече.
Съвсем отказах фитнеса и се чудя дали това не е грешка. Но  и за йога и за фитнес време няма.

Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
« Отговор #368 -: 12-11-2009, 17:47:07 »

Съвсем отказах фитнеса и се чудя дали това не е грешка. Но  и за йога и за фитнес време няма.
Добре си решила. Но и да имаш време йогата и фитнесът са с противоположни ефекти. Едното отпуска и разтяга, а другото вдървява и съкращава мускулите. А и на умствено ниво, фитнесът "храни" много егото :whistling2 - emotloader:
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #369 -: 12-11-2009, 18:03:12 »

Петко, с фитнес поддържах добра мускулатура. Дали това ще успее да направи йогата. Като гледам йогините какви са стегнати... Само с йога ли се занимават  ???  И ако е така, дали клуба в който ходя достатъчно ни тренира. Аз не се умарям  :Confus_3:  Не се изпотявам даже  ???  Ей такива въпроси се въртят в главата ми. Иначе се чувствам добре. Гръбнака ми с всеки изминал ден става все по гъвкав. и започвам да си усещам почти всеки прешлен поотделно. Усещам някакви движения в ставите си, които до сега не съм с и помисляла че са възможни.
Захранвам се все още: май  прибързвам, но то голям глад бе хора. Всъщност злоупотребата ми беше с 3 елданолки - съръжат и ядки, а аз трябваше да ям ядки чак в събота  :Confus_3: 
Сега ще лапам броколи...
За утре още не съм мислила.... За първи път се чудя какво да ям  на захранване. Не че незная, но се опивам да го променям традиционното си захранване...
Активен

Angie

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839
« Отговор #370 -: 12-11-2009, 18:32:25 »

Дарби, аз открих някакъв йога клуб тук където съм в момента, казва се бикрам йога, по името на основателя си. Ако напишеш в Ю Тюб ще ти излезе. ЗАписах се щото е 10 паунда за 10 дена, реших просто да се разнообразя и да не седя само в офиса, засега 2 поредни дена ходих. Първия ден мислех че ще ми се пръсне главата. Една гореща зала, почваш да се потиш още преди упражненията, 90 минути упражнения, жега, тениските ми вир вода, и един гаден мириз на мухъл. Направо щях да припадна, явно от потенето много се обезводних и ми падна кръвното. Втория ден стратегически седнах до вратата, та поне докато водещата отваря помещението с регулатора за парното, да ме лъха въздух. И пих повечко вода. Не съм ходила на фитнес, но според мен тая бикрам йога успешно го замества...леле мале...
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #371 -: 12-11-2009, 19:13:03 »

Петко, с фитнес поддържах добра мускулатура. Дали това ще успее да направи йогата. Като гледам йогините какви са стегнати... Само с йога ли се занимават  ???  И ако е така, дали клуба в който ходя достатъчно ни тренира. Аз не се умарям  :Confus_3:  Не се изпотявам даже  ???  Ей такива въпроси се въртят в главата ми. Иначе се чувствам добре. Гръбнака ми с всеки изминал ден става все по гъвкав. и започвам да си усещам почти всеки прешлен поотделно. Усещам някакви движения в ставите си, които до сега не съм с и помисляла че са възможни.
Тия движения са само началото ;)
С фитнес поддържаш добра мускулатура, но никога с фитнес не може да са в синхрон всички мускули. Винаги има такива дето по-малко са тренирани, други повече. Нищо, че не си личи външно. Когато обаче правиш всичко с тялото си, както е в йога, тогава ще има синхрон за цялото тяло. Освен това една асана ти дава много повече от гъвкавост или мускулатура. Асаната е склъчване на ъгъл с космоса. Като застанем в нея започваме да поемаме прана, която минава през чакрите ни.
Когато бях на семинара в Априлци един от лекторите даде интересен пример.
"Ако някой йогин заеме технически правилно някоя сложна асана, но не насочи мисълта, както и където трябва, то това е пример за йога за начинаещи. Ако някой йогин заеме елементарна асана и насочи мисълта и потъне в позата, то това е пример за йога за напреднали" :love_028:
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #372 -: 12-11-2009, 19:39:26 »

А, Пеци! А на къде да си насочвам мисълта при отделните асани  :Confus_3:   че то аз само внимавам да ги изпълнявам правилно ( мисълта ми е - изправи гърба, изпъни коляното, ръката в линия с рамото, дишай само през носа.... )  а кой ще ми каже към какво да насоча мисълта  ???  само при релаксацията, по команда на четец, насочвам мисълта към най-различни части на тялото и то да ти кажа ми е трудно - общо взето се разсейва мисълта ми  :Confus_3:  да не се окаже че си губя времето на тази йога  :Confus_3: а много искам да го правя както трябва  :surpris_23:   
И накрая да не забравя да ти благодаря, че ме нави да тръгна на йога. Всъщност истината е, че ти си този, който ме убеди да се захвана с йога, може би не с думи, а с личен пример и наистина, ама наистина си първият ми гуру  :flower:   
Активен

vasilena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1059
« Отговор #373 -: 12-11-2009, 22:32:58 »

Лелче,аз лично не съм попадала на място ,където да се парктикува йога по начна,за който говори Петко.Ама Шо да му сторим :surpris_23:,трябва да се изместим в Пловдив,при него :D ;)
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #374 -: 12-11-2009, 22:34:00 »

Моля! Но гуру е нещо различно. Аз просто те запалих ;)
В Палах ли ходиш? Как е името на инструктора ти?
По време на различните асани не ви ли казва коя асана на какво влияе и къде да насочите мисълта?
Тва че ти се разсейва мисълта е най-нормалното нещо ;) Трябва доста време, за да не ти "бяга" ;)
Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
« Отговор #375 -: 13-11-2009, 08:04:48 »

При мен пък добре се съчетават фитнеса и йогата! Аз тренирам само горна част на тялото на фитнес и не мисля че това при йогата ми пречи. На този етап йогата за мен е едно релаксиращо занимание което много добре разтяга тялото. ;)
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #376 -: 13-11-2009, 09:17:10 »

Васе, да съм сама, че да се местя при Петко. Ама то много опашки имам. При теб положението май също е опашато  :Content_4 - emotloader:
Пеци, не ходя в Палах. Ходя в Мареа. В понеделник от нашия клуб някои разправяха, че са били на срещата в АПрилци. Дори едно момиче каза, че е отишла там само заради Рашко. Клубът ни е член на федерацията по йога. Но водещия не ни обяснява при всяка асана към коя част да си насочим мисълта. Само в единични случаи. За сега ме устройва, защото нямам никакъв опит. Но представата ми от твоите разкази е по-различна от това, което ни се случва в нашия клуб. Може и да греша.

Активен

vasilena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #377 -: 13-11-2009, 09:56:38 »

И аз това имам предвид- според това което Петко разказва в съзнанието ми се оформя една по-различна представа за практикуването на йога ..... :surpris_23:.
Няма значение,че сме с опашки,лелче,няма значение.Какво са още 8 човека-2X4?!?Нищо работа е това,важното е сърцето му да е голямо,да ни приюти всички,а аз ВЯРВАМ,че е така(че е голямо искам да кажа ;D).Нашето приятелство не струва някакви си 8 човека,нали Пепсън?!?! :D :D :D
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #378 -: 13-11-2009, 10:11:22 »

Васе, да съм сама, че да се местя при Петко. Ама то много опашки имам. При теб положението май също е опашато  :Content_4 - emotloader:
Пеци, не ходя в Палах. Ходя в Мареа. В понеделник от нашия клуб някои разправяха, че са били на срещата в АПрилци. Дори едно момиче каза, че е отишла там само заради Рашко. Клубът ни е член на федерацията по йога. Но водещия не ни обяснява при всяка асана към коя част да си насочим мисълта. Само в единични случаи. За сега ме устройва, защото нямам никакъв опит. Но представата ми от твоите разкази е по-различна от това, което ни се случва в нашия клуб. Може и да греша.
Много интересно за тва момиче...ами Дарби, Василена, вариант беше на Априлци хем да се видим, хем да практикувате с Рашко и да се убедите за какво говоря :)
Активен

vasilena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #379 -: 13-11-2009, 10:24:24 »

Пепсън,децата ми са малко малки и това ми е проблем....става въпрос за пътуванията напред-назад из България :( Няма ли да има друг такъв семинар?
Активен

Страницата е създадена за 0.073 секунди с 22 запитвания.