Миа, ако никое зеленолисто не ти понася, пробвай с киселец. Няма как да не ти хареса с него - той няма силен тревист вкус и е кисел. Направен в смути придава киселка жилка и много добре се връзва с всичко. Веднъж направих смути от киселец, ананас и малко банан и занесох на работата. Всички се заклеваха, че това е смути от киви?!?!?! (а даже въобще няма киви). Стана много свежо зелено и аромата беше невероятен.
Черпила съм колегите и с други смутита от най-различни зелении - с маруля, с рукола, с магданоз, спанак, коприва, но най-много се хареса това с киселеца. Май и на мен с киселец най-много ми харесва.
Преди не можех да понасям кервиз - миризмата ме отблъскваше. Но от половин година насам много го харесвам, и мисля, че свикнах с него от както започнах да си правя сок от ябълка и целина, а и може би заради суровите супи (в първия ми опит със сурова супа сложих листа кервиз и много ми допадна). Явно е трябвало да открия подходящия за мен начин на консумация.