Развам се , че и вие ще се насладите.
- Аз в момента ползвам ориз на фирмата PANINO . Това е китайски ориз, фирмата го пакетира. Намира се в Метро и в Пикадили. И всякакъв друг ще стане, но е добре да е очистен. Че някои сортове са с разни люспи и ще се пречкат . То като се вгледаш в самия ориз и се вижда.
- Ами , Сиси , май май такова е съотношението , но не съм го засичал точно. Но е рентабилно много, ще се убедиш. Кафевият увеличава обема си доста. А зависи и колко концентрирано ще го харесаш. Аз лично го правя по-наситено отколкото се продава в магазина.
memoria, моят пасатор е Braun и се оказа 600w. В магазина максимално са до 750 гледам моделите. Колкото по-мощен , по-добре. По-малко ще се озорва и ще си запази оборотите, което всъщност е важното за да е ефективен. Понеже оборотите не ги пише, остава да се избира по мощност. Аз съм ги пробвал един по един и съм засичал субективно като натисна копчето доколко ще ми "ритне" ръката. Защото повече "ритане" значи по-голям въртящ момент.
- И другото важно е също формата и размера на ножчето. Ще забележиш , че някои представляват само една пластинка, а други са едни такива с по-сложна формма, с по-голяма площ и по-заострени на пипане. Сещаш се кои ще са по-ефективни
И трябва да е марка ,при все че марките вече не са това , което бяха..
Все пак -Браун, Филипс евентуално..
Но пак най-добре сама да се убедиш, ако имаш познати, да направите пробата . Аз дори и да звуча убедително, винаги препоръчвам и "личното убеждение" . ТО е още по-добро
Кафемелачката също трябва да е яка. Аз един път я препълних моята с цели бадеми , тя се озори и й се откачи перчицата. Добре ,че отскоро имам много специално лепило ( Pasco fix , 10гр. струва 38 лв, обаче си заслужава) ) и с него я заздравих пак.
Ако ще се мелят цели бадеми , да се накланя първоначално мелачката , за да не попадат целите бадеми под перката и да заяде. Че тогава ако перката е здрава и не се отлепи, натоварването ще понесе електромоторът, което значи - ще изгори.
Но ако се спазва това, мисля , че няма проблем.