Добре,Тихий, понеже често го цитираш това - "знаещият не говори.." , явно ти е нещо като девиз,.. И аз много се забавлявам винаги когато го прочета. Затова ще те помоля да дадеш някои разяснения, може да се окаже, че неправилно се забавлявам, а това също е вид прогрес
След като не уточняваш дали това правило е общовалидно ,(тоест дали важи за всички области от живота или само за "твоите" ) , приемаме ,че е УНИВЕРСАЛНО. Добре, след като "знаещият не говори", как ти си се научил да пишеш, да говориш, да смяташ и т.н. на всичко, което знаеш до момента? От НЕЗНАЕЩИ? Е тогава как така - хем незнаещи , хем добре са те научили..?
Или пък САМ си се учил на всичко.. ? Просто седейки така на канапето или на някоя щайга, и изведнъж научаваш алгебра, книжовен български, физика, електротехника, стоматология, йога..
Излиза, че човек може в този живот да научи нещо само от незнаещи?Е тогава (аз поне не се сещам)
ЗНАЕЩИТЕ как са станали ЗНАЕЩИ? Логиката е само една - самоуки са! (Защото другите ЗНАЕЩИ не им говорят, не ги учат, пазят си знанието само за себе си..
)
Значи изводът е един - че трябва да тачим самоуките! Да ходим при самоук хирург, при самоук стоматолог,при самоук йога-учител(който нито е бил в Индия , нито е прочел дори и една книжка) , да си купуваме бойлер от самоук производител..
И не само това .. ами и ние самите да сме самоуки във всичко! Защото и да искаме, няма откъде да се научим..Даже няма и нужда да можем да четем, защото ще четем само писано от НЕЗНАЕЩИ..
( "знаещият не говори!"
следователно - и "не пише!"
)
Ако си любезен да ми отговориш по начин ,различен от философския ( при което да забравя какво съм питал
например "Знаещият не говори и затова и аз няма да ти отговоря"
, ) ще съм ти много задължен за отделеното време и усилие.
(Най-добре ми отговори като на 7 годишен.
Само не ми казвай обаче , че ще мога да те разбера едва като порастна..
защото и този коз ми е ясен - "Абе, няма да ме разбереш, затова за какво да ти отговарям" ..
)