Така е Весо, знам , че е първата. Обаче за добрите ученици критериите винаги са други.
Защото много по-лесно могат да се превърнат в пример за подражание за лошото, тъй като за хубавото вече са
Триедин, очаквах да се сетиш ,че под "чисти" имах предвид "верни"
Просто по-добре се навързаха думите, нали си падам по крилатите мисли
Аз не обичам термина "конспиративен" , защото е нездрав и въвеждащ умишлено в заблуждение незапознатите.
Ти си съвсем отскоро , ще видиш ,че по темата за световното задкулисие само няколко човека вземаме участие . ( толкова сме запознатите
) Болшинството е индиферентно. Отдавна съм обръщал внимание ,че ако не се научат някои принципи , огромна част от случващото се не може да бъде правилно интерепретирано. Да оставим ,че гражданска позиция просто няма как да има..(Как да имаш правилна позиция за нещо, което не разбираш? ) Те и без това гражданите са в капана на новата зараза - т.нар. "позитивно мислене" , не случайно пазара е залят от такава литература, появиха се отнейде и (безплатни!) филми , от сорта на "Тайната" и т.н. , чиито препоръки ,приложени механично и във всички ситуации доведоха до там, че замирише ли им на"негативизъм" и на "лоша тема, която не забавлява" , бързат да се скрият зад ъгъла и да забравят какво са чули и видели. Затова и гърците ни се смеят , че безропотно приемаме всичко, каквото ни се спусне отгоре и не можем да се сборим и за най-малките си права..Едни добри овчици, манна небесна за всеки управник.
Когато Големият брат нападна Ирак, в София да протестират излязоха 1500 души. А в Ню Йорк цял един милион "промити мозъци "..
(Съотношението всеки може да си изчисли .)
Да , има си аргументацията да не си пъхаме носа в "негативното" , обаче ако се претендира за мащабност в мисленето , трябва да се внимава , за да се улови мириса на печеното още преди да е заклано агнето ,че после може и да е късно.
Но темата е хлъзгава и е извън приоритетите на форума . По-добре да не става полемика пак, въртяли сме се в кръг вече няколко пъти ..