Де Ниро, прав си , но трябва да се има предвид, че Вале е явно чиста "кафа". (най-облагодетелственият тип за яко гладуване) Организмът му по природа има голяма енергия и такива срокове няма да го съборят изобщо, дори да възникне и някаква прочистваща реакция. Голям потенциал , това е. Ще видиш, че като го завърши, ще докладва за много добро самочувствие
За чистата "кафа" 3-5 дни на вода от раз и достигане постепенно до 30-40 е същото както за една "вата" да почне от половин ден и стигне до 5-7 .. Аз съм такъв тип и ми е голям зор гладуването, веднага пада тока в батерията, но си налагам да не се предавам.
Един мой приятел е чиста "пита" и реши първото му гладуване да е 7 дни на вода без никакви приготовления . Аз на втория ден вече се оллюлявам като ходя , а той до 5ия ден ходеше да вдига щанги , вика "Абе нещо ми е паднала май силата, много странно "
Можеш ли да си преставиш.
Много е важно да се хвърли един поглед на Аюрведа и типовете.
Огромна разлика има в енергетиката на различните типове хора.
(Ето нашият премиер е пита-кафа. Не коментирам личността му ,но никой не може да отрече ,че има колосална работоспособност. Това е абсурт за една чиста вата .Такъв беше навремето Жан Виденов ,който го помни.)
Обаче в случая не трябва да се слага равенство м-у енергетика и здраве. Не е задължително да има причинно следствена връзка, макар, че по принцип каффа много по-рядко се оплакват от нещо, в сравнение с вата. Просто тялото произвежда различна по количество енергия.
Като си спомня , дори и като ученик ми правеше впечатление , че имам много по-малка физическа издържливост от болшинството. Когато имаше спортен празник и цялото училище отиваше на стадиона , изпадах в ужас, защото знаех че на дългото бягане пак ще съм един от най-последните от випуска и какво ли ще кажат мацките ..
Като не може да се говори за токсемия или болест, просто организъм.
(Обаче съм забелязал , а и няколко доктори също, че тези с по-малкото енергийка изкарват по-дълго от "здравеняците" . Причината според тях вероятно е в този тестостерон ,от който идва всъщност и цялата енергия , ако остане неизразходен, почва да прави разни бели из организма . Но може и да е друго . Дядо ми също беше вата и уж все хремав, все настинал ,все хилав и неразположен.. а на 90 се оплакваше само от пърхут и гъбички по пръстите на краката. )