Sorry purelove, не мислех че споделеното от мен ще засегне толкова дълбоко и лично някой от пишещите тук, а аз просто искам да споделя моя път - не ангажирам никого с това което правя нито пък казвам че е най-доброто за постигане на лично щастие. На тоя етап аз съм ОК, и смятам да продължа докато тялото ми не поиска нещо друго.
Какво целя ли ? - със сигурност не е сваляне на килограми(бил съм и 75 , както и 105) и в предния пост съм си го казал, по-скоро е премахване на някои козметични проблеми - лек себореен дерматит(пърхот) който изчезва още на 5-6 ден без да се къпя с H&S шампоан, с "т. нар. от мен гладуване" не похърквам вечерта и жена ми е много доволна,имам шум в ушите(двустранен нервус акустикус 50%) който субективно намаля при тая "диета", и най-накрая имам гъбички на безименния пръст на крака ми - от 5 години не мога да ги премахна с никакви средства и се надявам да ги редуцирам с това "гладуване"
Нарочно поставям думата "гладуване" в кавички защото ми е ясно че не се вписвам в представата на хардлайнерите за "класическо непоемане на калории". Да, аз приемам между 6-10% от препоръчителния дневен прием на калории за моето тегло и за сметка на това леко увеличавам физическата активност, това за 99,9% от моите познати е "чиста лудост" както казва и purelove
, но се чувствам добре. Мога и спокойно да мина без сутрешното кафе или чай (без захар - вече 5 год не ползваме захар у дома) както и без вечерната бира или вино, но това е просто задоволяване на чисто емоционалното удоволствие от вкуса, като да изпушиш цигара след добро похапване(спрял съм цигарите от 7 месеца
) не е физическа необходимост.
Това е моят начин - не поемам твърда храна(и съответно не ходя по-голяма нужда
) но си запазвам част от удоволствието с приемането на определени напитки. Може да изкарам така много време (скоро ще мина досегашния ми рекорд от 22 дни) и се надявам това да е благотворно за моето тяло. За мен "диетата" или "гладуването" са приятна част от живота, начин за самоусъвършенстване а не нещо неприятно като "горчивия сироп за кашлица"
Желая повече усмивки и късмет на всички