Трупането на знания в дадена област от форумите е слабо. Автора на темата поставя своя въпрос и останалите изказват мнение ,често бива безмислено,извън темата , голяма е и часта на тези,които искат да се покажат какво знаят и могат.Откъсаци информация от тук-там , няма подредба,мнението на другите често не е от значение.
36 страници да четеш мнението на хората,лавинообразно темите се превръщат в общ чат на тези които нямат личен живот и са изградили виртуален такъв с останалите от форумното стадо.
Ползата на форум ,в който всеки си изразява мнението ,е когато искаш да разбереш даден продукт как се оценява качествено.Като анкета във форум където хората са тийнове или расисти .
Полезен може да ви е форум за отглеждане на марихуана,кой какъв успех е имал с дадена лампа .
Но за духовни практики или здравни проблеми,мнението на другите е неприложимо,защото всеки е уникален.
Ако искам да науча нещо мога да напиша в търсачката ,да ми покаже определн форум,и тема ,с точното мнение оцветено в жълто , мога да прочета статия ,да видя клип или най-добре да потъна в дебела книга.
Във форумите всички имат аватари,подписи,БРОЙ на коментарите,често мнението почва с "АЗ" , повторение на теми,избутване на вече дискутирани развити теми,някои потребители вече ги няма,а са били важна част от форума,други нови са дошли и са на ниво реклама на собствените познания . Постоянно има някой недоволен,някой мн умен,караниции,разправии,форумни тролове, за какво е всичко това? Вместо да излезем да се съберем на живо да обсъждаме ,си седим затворени по стаите и киснем в тези форуми,това е изкуствена крайност. Ако е с цел подобряване на социалните контакти тогава защо всички са анонимни, с никове от някой холивудски филм и аватари на разни кумири от телевизора,защо поне родния град не си напишите ?
Това мнение го пиша за да видя вашите мнения по въпроса,за да се обедя,че няма смисъл да държа в боокмарка си 20 форума и във всички да съм регистриран,за да чета скритите подфоруми, за да разбера,че най добрата информация идва от книгите и истинското знание е това,което придобиваш сам,защото пътят към истината е самотен !
п.п. не искам да обидя никой точно в този форум,от тук пускам това мнение после се отправям към подобни като xnet ,indigota ,и все серизони такива