Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Микоза  (Прочетена 2727 пъти)

muki_w

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 182
Микоза
« -: 30-07-2011, 08:48:40 »

Здравейте!
Все се каня да попитам и все забравям  :Confus_3: Имам микоза (едни белезникави петънца тип гъба) по кожата още от детските ми години,през годините се мазах с какво ли не,само два пъти успях да ги овладея с доста силни антибиотици,иначе излизат периодично и си се мажа с певарил и те все си излизат,та се чудех има ли някой мехлем по-природосъобразен,който да помогне.Да отбележа,че при плодово чаен режим 15 до 20 дни не умират!Чувала съм,че кожните заболявания са проява на страдащ вътрешен орган.
Активен

Diego de la Vege

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 348
Re:Микоза
« Отговор #1 -: 30-07-2011, 10:32:59 »

Едно от малкото неща към които гъбичките не могат да привикнат е алкалната среда. Яж алкализирращи организма храни и се мажи с р-р на сода за хляб.
Активен

muki_w

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 182
Re:Микоза
« Отговор #2 -: 31-07-2011, 21:13:23 »

Благодаря,Диего!А р-р разтвор ли е,какво е съотношението сода вода и варивата ли са алкалните храни?
Активен

Mep

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 483
    • Земя назаем
Re:Микоза
« Отговор #3 -: 01-08-2011, 20:47:56 »

Алкализиращите храни са повечето сурови плодове и зеленчуци. Сготвени - не са алк.
Активен
Духът владее материята!

muki_w

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 182
Re:Микоза
« Отговор #4 -: 03-08-2011, 08:47:01 »

А дали случайно няма да се намери някое мазило да ускори ефекта :)
Активен

Diego de la Vege

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 348
Re:Микоза
« Отговор #5 -: 03-08-2011, 09:24:51 »

Разтвора е 1 ч.л. сода за хляб в 100 мл. вода, и по-концентрирано да е лошо няма, някои дори направо ръсят содата като пудра (за гъбички по краката например, ръсят се краката, чорапите и обувките).
Темата за алкално-киселинния баланс е доста обширна. Алкални храни не означава алкализиращи организма храни, например лимона е силно киселинен но алкализира организма, сложиш ли му захар обаче, действа киселинно. Ето малък пример с някои храни как действат, алкализиращо или окислително:

Продукти
1. Орехи
2. Бадеми
3. Фъстъци
4. Маслини (мариновани)
5. Ябълки
6. Грозде
7. Натурален гроздов сок
8. Подсладен сок грозде
9. Плодове(почти всички)
10. Плодове (компот)
11. Лимонов сок
12. Подсладен сок лимон
13. Портокалов сок
14. Зрели банани
15. Вишни
16. Кайсии
17. Праскови
18. Пъпеш
19. Диня
20. Ягодоплодни (всички)
21. Пшеница ( зърно )
22. Бял хляб
23. Черен хляб
24. Ориз
25. Овесени ядки
26. Стар боб
27. Зелен боб
28. Зелени чушки (пипер)
29. Лук
30. Картофи (небелени)
31. Зеле
32. Моркови
33. Пресни домати
34. Консервирани домати
35. Целина
36. Прясно цвекло
37. Пресен зелен грах
38. Спанак
39. Зелена салата
40. Пресни краставици
41. Репички
42. Карфиол
43. Тиква (неподсладена)
44. Сушени сини сливи
45. Стафиди
46. Сушени смокини
47. Пълноценно мляко
48. Млечна суроватка
49. Твърдо сирене
50. Цели яйца
51. Белтък
52. Риба
53. Раци
54. Миди
55. Постна шунка
56. Пилешко месо
57. Агнешко месо
58. Пуешко месо
59. Нетлъст бекон
60. Телешко месо
Окисляване
*

**
**



***

****

***


*





**
**
*
**

*











**










**
***
****
*****
****
***
**
***
**
**
**
***
     Алкализиране

*


**
**
**

***

***

***
**

***
***
***
***
*****




***

***
***
**
***
***
****
****
****
****
****
**

****
****
***
***
*
**
**
****
***
***













п.п. Както каза Мер, плодовете и зеленчуците в суров вид.
« Последна редакция: 03-08-2011, 09:41:09 от Diego de la Vege »
Активен
 

Страницата е създадена за 0.103 секунди с 24 запитвания.