щом използваш думата 'издържа',значи по някакъв начин се мъчиш и издевателсвташ над организма си,не виждам причина защо си правиш тези експерименти
Говоря за "издържане" само за периода на адаптация. Ако т.нар. "издевателстване" стане прекалено голямо, то самият организъм ще ме прати в леглото и ще приключим експеримента. Това, че малко след промяната ми е трудно или гадно не ме изненадва или плаши. Всяка промяна в начинът ни на живот обикновено е придружена с трудна адаптация. Нека дам пример за друга такава промяна - включването на сурови и здравословни храни в менюто на човек, който се е хранил "нормално" досега. В началото е много трудно - искат се нови умения за приготвянето на храната. Като човек е свикнал на изкуствените вкусове и аромати, често новата храна му се струва безвкусна или гадна, докато не си възпита мозъка да я хареса. Има си тънкости и трудности и, докато свикнеш, ти трябва определена дисциплина. Гледайки отстрани "нормалните" хора биха определили същото нещо като крайност или издевателстване над организма. В този форум, обаче, отлично знаем, че това не е така.
Когато започнах тези експерименти и заговорих по темата с приятели (като вас в тази тема), установих с изненада, че не всеки е привлечен от идеята да има повече време за любимите му занимания за сметка на съня. При мен това е почти втора природа - още от училище съм свикнал да крада от времето за сън, когато имам нещо по-приятно за правене (като да вися на компютъра например
) и чак сега осъзнавам, че другите хора не правят така. За мен винаги е било нормално да попадна на нещо интересно и да го човъркам няколко дни, като спя по 4-5 часа на нощ. После обикновено си наваксвам съня. Със сегашния експеримент търся режим с постоянно спане за 4-5 часа, който да поддържам за постоянно. Това би ми помогнало като ми даде време за допълнителни занимания и елиминира стреса от резките промени във времето за сън.