Тук има много противоречия относно правилното хранене , но основното течение във форума е 80 -85 % сурова храна ( чиста ,растителна ) и около 15-20 % термично обработена. Като представител на интелигенцията лесно можеш да сметнеш съотношението на количеството храна сурово-готвено в дневния си режим. Аз лично НЕ препоръчвам следните неща :
месо
мляко и млечни продукти и производни
соеви продукти
ХЛЯБ , какъвто и да е , поне през първите 6 месеца на диетата
пакетирани продукти ( почти всичко , което се продава в магазините за хранителни стоки - съдържат токсични консерванити , овкусители и оцветители.В повечето случаи не ги пишат по етикетите.)
Темата за дневното меню е разисквана многократно тук , но така и не се намериха хора , които д ами помогнат в съставянето на подходящо примерно дневно/седмично/месечно меню. Затова аз ти давам част от моето.
сутрин гореща вода или билкова отвара позната като билков чай
ако имаш възможност около 400 мл фреш
след 11 часа хапваш плод , по възможност местен ,сезонен и био ( от градината или си намираш някой да те снабдява с чисти плодове и зеленчуци )
около 13 -14 часа - салата ( моята салата за този сезон е : домати , краставица, чушка , 1/2 глава лук , половин авокадо, млян сусам , 1 или 1 и 1/2 суп. лъжица мляно ленено семе , шепа мляни сурови бадеми или орехи , 2-3 скилидки чесън , може и повече по вкус , малко морска сол и малко чист екстра върджин зехтин. Може да добавиш варен нахут или варен боб , става много вкусно.
С тази салата мога да изкарам 1-2 дни .. късният следобед шепа сурови ядки и плод местен и сезонен .
Фреш или гореща вода или билкова отвара.
можеш да пиеш така наречените билкови чайове , но аз ти препоръчвам настойка от коприва - ще ти изчисти кръвта и ще ти възстанови пигментацията. КОето не ти пречи да пиеш и чат пат билков "чай" .
Може и вечер наместо плод да хапваш лека салата , но не и след 18-19 часа най-късно. В различните дни можеш да редуваш плодовете и салатите ,както и да ги обогатяваш. Прекрасните ни съфорумци непрекъснато измислят нови и нови рецепти
Просто бъди активна във форума.
В общи линии 1-2 пъти в седмицата хапвай варива, боб , леща, нахут, бакла , грах ...
Суровите ядки , в частност бадема ще ти достави т.нар. екзестенциални амино киселини , така че няма от какво да се притесняваш за липсата им.