Направи ми впечатление,че ножчетата и цедката са едни и същи на всички било то от 100 или от 300лв.
Neli, това не е така. Да, разликите не са чак толкова драстични, но има реални такива. И това се вижда с просто око, особено що се отнася до цедката. Има съществена разлика в големината на отворите, друга разлика има в капицитета на еднократното зареждане с продукти, поемането им и др. Имах възможността да сравня няколко различни модела на Филипс и други марки и разликите се виждат. Не е без значение и колко бързо и лесно се почиства след употреба.
Съвсем отделен въпрос е дали оправдават цените си. Личното ми мнение е, че по-скоро не ги оправдават. Аз купих преди година един модел на "Филипс" за 400 лв. и впоследствие установих, че този от 200 лв. прави повече сок от едно и също количество изходен материал от една и съща партида. Отначало си помислих че в магазина са ме излъгали, че моят модел дава с около 10% повече сок от двойно по-евтиния и бях готов да им вдигна грандиозен скандал. После обаче видях, че това е твърдение на "Филипс" - пише го на кашона на уреда и на сайта им. Но всъщност аз се убедих в обартното - това твърдение е вярно за по-евтиния модел.
Права си за мощността - тя има голямо значение.
Важно е да си доволна от избора, който си направила. Със здраве да си я ползваш!